PDA

View Full Version : Can't Connect to Squeeze Network...



tf8252
2006-03-23, 01:53
I have my squeeze box connected to my NAS with Slimserver running.

The Squeezebox obtains an IP address automatically, from the NAS drive, but can't connect to squeezenetwork...

Any ideas?

ceejay
2006-03-23, 04:15
I have my squeeze box connected to my NAS with Slimserver running.

The Squeezebox obtains an IP address automatically, from the NAS drive, but can't connect to squeezenetwork...

Any ideas?

Perhaps your router is not permitting that IP addess to access the internet? Have a look in your router settings...

Ceejay

Mark Lanctot
2006-03-23, 06:51
Check DNS and gateway settings.

You can use your router address for both, but that sometimes doesn't work for DNS. Even though most routers can be set up as DNS servers, I find it rarely works for me. In that case, I enter in my ISP's DNS server, which I obtain by looking at my router configuration page.

Also, your NAS is acting as your DHCP server? Never heard of that one. Usually it's your router and rarely your modem that's acting as your DHCP server.

tf8252
2006-03-23, 08:43
I have my songs on the NAS and the NAS is hardwired to the Squeeze box. The Squeezbox is NOW connected to the SqueezeNetwork, but can't connect to Slimserver now.

I want the Squeezebox to pull the songs right of the NAS which is hardwired to the back of the Squeezebox, then just go through the router for Internet radio, etc.

My Liksys wireless router is 192.168.1.1 on 255.255.255.0
The IP address I assigned to my NAS is 192.168.0.5

Do I need to populate this DNS settings in my router?
http://www.ehomeparade.com/images/temp/Clipboard01.jpg

What isn't the Squeezebox finding SlimServer which is on the hardwired NAS???

tf8252
2006-03-23, 08:50
I set up the Ethernet network on Slimserver and used the IP of my NAS 192.168.0.5 as the default gateway...

It said SETUP COMPLETE, Press > to Use SlimServer...
So I did, but it still says it can't connect to Slimserver.

Mark Lanctot
2006-03-23, 11:41
My Liksys wireless router is 192.168.1.1 on 255.255.255.0
The IP address I assigned to my NAS is 192.168.0.5


Whoa, your NAS and router are not on the same subnet! The router is locking your NAS out of your network, which is why you can't see it anymore.

Either give your router and address of 192.168.0.1 or give your NAS an address of 192.168.1.2. Once they are on the same subnet, they will start talking to each other.

tf8252
2006-03-23, 15:48
Ok, got the whole IP/subnet thing figured out. I was listening to the Internet radio stations today...VERY COOL!

Now i'm just waiting for my wife to come home with a crossover cable so that I can connect to my SlimServer NAS!!