PDA

View Full Version : Some questions



EYE97
2006-02-09, 03:00
Howdy all,

Just received my SB3 and got it all setup but have some issues.

Here goes. I am running it via wireless and seems ot connect ok and setup all seems ot be ok.

When I go to Shoutcast and listen to a broadcast on the squeezebox network the songs come out great and work very well. After about 3 to 5 mins it starts buffering heavily. It happens all the time. Now I have another PDA device using 802.11b and streaming the same station and I left the unit next to SB3 and it plays without any rebuffering for 30 mins or so. So not sure whats going on there.

If I connect to Slimserver, it works fine. Go to play the Shoutcast stations and it says playing but no sound comes out.

And finally how do I enter a URL to a PLS stream for Internet Radio?

Thanks a lot!

Cheers
RJ

Mark Lanctot
2006-02-09, 07:03
OK, if your SlimServer performance is good that
means you have adequate wireless bandwidth for at
least 128 kbps MP3. It's a safe bet to say the
grand majority of MP3s you have available via
SlimServer will be 128 kbps or higher.

Internet radio streams are 128 kbps or *lower* -
most of them are 96 kbps. What kind of internet
connection do you have? You'll need at least 256
kbps download speed to be able to use
SqueezeNetwork reliably.

To enter a URL for Internet Radio, enter it into
your SqueezeNetwork favorites. In SlimServer, you
can enter it in Radio - Radio Tune In or Help -
Internet Radio - Tune In Now. To have a more
permanent link, save the URL as an m3u playlist in
Winamp or foobar2000 and save it in the
directory with your MP3s that SlimServer sees.
Rescan and it should be there under Browse Music -
Browse Playlists.

EYE97 wrote:
> Howdy all,
>
> Just received my SB3 and got it all setup but have
some issues.
>
> Here goes. I am running it via wireless and seems ot
connect ok and
> setup all seems ot be ok.
>
> When I go to Shoutcast and listen to a broadcast on
the squeezebox
> network the songs come out great and work very well.
After about 3 to 5
> mins it starts buffering heavily. It happens all the
time. Now I have
> another PDA device using 802.11b and streaming the
same station and I
> left the unit next to SB3 and it plays without any
rebuffering for 30
> mins or so. So not sure whats going on there.
>
> If I connect to Slimserver, it works fine. Go to
play the Shoutcast
> stations and it says playing but no sound comes out.
>
> And finally how do I enter a URL to a PLS stream for
Internet Radio?
>
> Thanks a lot!
>
> Cheers
> RJ
>
>

--
___________________________________


Mark Lanctot
___________________________________