PDA

View Full Version : Album Art 6.5b1



thepainter
2006-01-18, 07:33
Just got my Nokia 770 and immediately upgraded to test out the Nokia skin. Mac OS X.4, itunes, 6.5b1 - prior to this I was using 6.2.1. I have my album art under Artist,Album, cover.jpg. The only Album Art I can see now is the ones I have in iTunes. I did a rescan on a 6000+ song count and it seemed to take way longer than before. Any Help - I didn't put this in the Nokia post because it's universal with all skins.

Thanks

Skunk
2006-01-18, 07:45
Just got my Nokia 770 and immediately upgraded to test out the Nokia skin. Mac OS X.4, itunes, 6.5b1 - prior to this I was using 6.2.1. I have my album art under Artist,Album, cover.jpg. The only Album Art I can see now is the ones I have in iTunes. I did a rescan on a 6000+ song count and it seemed to take way longer than before. Any Help - I didn't put this in the Nokia post because it's universal with all skins.

Thanks

Yeah rescans seem FAST on reinstall... and NEVERENDING from the server CP.

I gave up and named my cover art, 'cover.jpeg', but I have all songs from one album in one directory.

Did you try '%ARTIST, ALBUM, cover' in the server CP?
A more conventional scheme I think is '%ARTIST - ALBUM'

Paul Minott
2006-01-18, 09:33
OK, just did a quick test and did the 'cover.jpeg' and it worked
right off the bat. Is there any other way or better yet if I have to
go that route is there a way to change all the 'cover.jpg' to
'cover.jpeg'. I'm sure there is but unfortuneately I am a little
challenged when it comes to those things.

Thanks for the quick response - PS while I'm at it sometimes I get a
multiple song listing on the browser - when I check the folder it's a
single song any ideas?


On Jan 18, 2006, at 9:45 AM, Skunk wrote:

>
> thepainter Wrote:
>> Just got my Nokia 770 and immediately upgraded to test out the Nokia
>> skin. Mac OS X.4, itunes, 6.5b1 - prior to this I was using 6.2.1. I
>> have my album art under Artist,Album, cover.jpg. The only Album
>> Art I
>> can see now is the ones I have in iTunes. I did a rescan on a 6000+
>> song count and it seemed to take way longer than before. Any Help - I
>> didn't put this in the Nokia post because it's universal with all
>> skins.
>>
>> Thanks
>
> Yeah rescans seem FAST on reinstall... and NEVERENDING from the server
> CP.
>
> I gave up and named my cover art, 'cover.jpeg', but I have all songs
> from one album in one directory.
>
> Did you try '%ARTIST, ALBUM, cover' in the server CP?
> A more conventional scheme I think is '%ARTIST - ALBUM'
>
>
> --
> Skunk
> ----------------------------------------------------------------------
> --
> Skunk's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=2685
> View this thread: http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=20186
>
>

Skunk
2006-01-18, 11:46
Thanks for the quick response - PS while I'm at it sometimes I get a
multiple song listing on the browser - when I check the folder it's a
single song any ideas?


I'll have to defer as I have this prob too, and I'm not sure about renaming multiple files. My original suggestion was try to get your settings in the server control panel to match what you actually named the .jpeg files, which would indeed be easier.

M3Rocket
2006-01-18, 11:57
This is clearly a bug in the Nokia 770 skin since the others seem to accept both JPG and JPEG extensions. Before renaming all your files, I would wait for what should be a simple bug fix...

kdf
2006-01-18, 12:11
Quoting M3Rocket <M3Rocket.21ugi0 (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>:

>
> This is clearly a bug in the Nokia 770 skin since the others seem to
> accept both JPG and JPEG extensions. Before renaming all your files, I
> would wait for what should be a simple bug fix...

http://wiki.slimdevices.com/index.cgi?AlbumArtwork

note the list of files that slimserver checks with, or without, a
filename specified in the server settings->interface. The Nokia skin
is using the same url to get artwork as any of the others. viewing the
source for the artwork page is not a valid way to track the artwork
filename, since the thumb.jpg in the url is simply an alias to the real
artwork, either on the drive or in the track metadata.

debugging via d_artwork while running a wipe library and rescan will
show you what the server is lookign for and finding for artwork.

-kdf

Skunk
2006-01-18, 12:40
Wikis are great. Thanks for the link. The filenaming info I gave you earlier is bunk, ie DON"t put 'cover' in server settings>filename to look for :)

Also, I'm getting multiple covers in browse artwork (not Nokia770) because SS looks in tags first, I learned. Media monkey put them there in my case a couple times before I disabled it.

thepainter
2006-01-18, 13:48
Let me back track - changing to 'cover.jpeg' may have been a one off situation because it didn't work on any others that I did. I did as kdf suggested (debug and wipe) and I got some artwork but not all. Worked prior to 6.5 but only picks up some 'cover.jpg'. Not exactly sure how to do an attachment for the log.txt that I got for the debug, but any help would be much appreciated.

Paul



Quoting M3Rocket <M3Rocket.21ugi0 (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>:

>
> This is clearly a bug in the Nokia 770 skin since the others seem to
> accept both JPG and JPEG extensions. Before renaming all your files, I
> would wait for what should be a simple bug fix...

http://wiki.slimdevices.com/index.cgi?AlbumArtwork

note the list of files that slimserver checks with, or without, a
filename specified in the server settings->interface. The Nokia skin
is using the same url to get artwork as any of the others. viewing the
source for the artwork page is not a valid way to track the artwork
filename, since the thumb.jpg in the url is simply an alias to the real
artwork, either on the drive or in the track metadata.

debugging via d_artwork while running a wipe library and rescan will
show you what the server is lookign for and finding for artwork.

-kdf

kdf
2006-01-18, 14:02
Quoting thepainter <thepainter.21ullb (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>:

>
> Let me back track - changing to 'cover.jpeg' may have been a one off
> situation because it didn't work on any others that I did. I did as kdf
> suggested (debug and wipe) and I got some artwork but not all. Worked
> prior to 6.5 but only picks up some 'cover.jpg'. Not exactly sure how
> to do an attachment for the log.txt that I got for the debug, but any
> help would be much appreciated.

start by finding a section of the log that covers one of the albums
that you are not seeing artwork for, but are certain that you should
have something.

check for the "looking for artwork" and any "found..." messages. paste
that section to a post if you like. The log will show the album title
that it is using, which could be wrong somewhow, and where it is
lookign for files/tags. The answer might be obvious, or it might not.

Also, click on one of the albums that is missing artwork and see if you
get the art when you list the tracks on that album. If you do, then
the log will show you the process of finding that artwork whenever you
load the track list. Only the browse by artwork page is done during
scan (since there are so many covers to handled at once).

Make sure, too, that you are setting BOTH artwork prefs correct. There
is an Artwork setting and an Artwork Thumbnail setting. the Thumbnail
is for the browse by artwork, and the other setting covers the album
pages, songinfo and the "now playing" section of some skins.
-kdf

thepainter
2006-01-18, 15:30
Here is one I know I have in there under Joe Sample/Sample This/cover.jpg(plus songs in the album)


2006-01-18 15:06:41.3885 readCoverArtTags: Looking for a covert art image in the tags of: [/Users/paulminott/Music/itunes/iTunes Music/LACIE symlink/iTunes/MP3/Joe Sample/Sample This/01 Rainbow Seeker II.mp3]
2006-01-18 15:06:41.4060 Looking for image files in /Users/paulminott/Music/itunes/iTunes Music/LACIE symlink/iTunes/MP3/Joe Sample/Sample This
2006-01-18 15:06:41.4217 Found thumb file: /Users/paulminott/Music/itunes/iTunes Music/LACIE symlink/iTunes/MP3/Joe Sample/Sample This/
2006-01-18 15:06:41.4294 Updating Sample This artwork cache: file:///Users/paulminott/Music/itunes/iTunes%20Music/LACIE%20symlink/iTunes/MP3/Joe%20Sample/Sample%20This/01%20Rainbow%20Seeker%20II.mp3

kdf
2006-01-18, 15:52
Quoting thepainter <thepainter.21uqoo (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>:

>

> 2006-01-18 15:06:41.4217 Found thumb file:
> /Users/paulminott/Music/itunes/iTunes Music/LACIE
> symlink/iTunes/MP3/Joe Sample/Sample This/

not sure why, but this would seem to indicate that the server thinks
that directory is actually a image file. it should really be pointing
to the cover.jpg, or whatever file is found.

-k

thepainter
2006-01-18, 16:10
Worthy of a bug report or any idea what I need to do?

kdf
2006-01-18, 16:52
Quoting thepainter <thepainter.21usjb (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>:

>
> Worthy of a bug report or any idea what I need to do?


hard to think of using the word worth with respect to bug reports any more.

However, probably best in this case, since that snip of log really
makes no sense and I cannot reproduce it.

Make sure you report OS, and have tried the latest nightly with teh
Default skin (not that there should be any differences)

Attach your prefs file ( in case the artwork settings need to be replicated)
Attach a larger section of the log (same section, but add a few more
albums and point out if any of them work better than others)
Attach a sample cover.jpg that is not being picked up right

Also note if you are able to see artwork for that album if you go to
the songinfo for any of the tracks on the album

probably good for a start.
-kdf

Skunk
2006-01-18, 21:42
2006-01-18 15:06:41.4294 Updating Sample This artwork cache: file:///Users/paulminott/Music/itunes/iTunes%20Music/LACIE%20symlink/iTunes/MP3/Joe%20Sample/Sample%20This/01%20Rainbow%20Seeker%20II.mp3


My covers are actually named .jpg . Sorry, I didn't realize until I converted one to a 100x100px image for testing.

I'm not sure why SS cached an .mp3 file as your cover, and didn't see your cover.jpg/.jpeg. It does look in tags first, and seems likely to me that since your covers show up fine in itunes- itunes has something to do w/ it.

Maybe it would be easier debugging from C;\mp3 (setting up a temp folder there and pointing ss to rescan from that folder) for just the file in question, and for one that shows up fine as well...

Skunk
2006-01-18, 21:52
How is the quality of the artwork? If on the album details page, they appear to be 100x100 images stretched to 300x300 (pixelated), SS is pulling from tags you didn't know itunes put there. Sometimes files can't automatically be tagged, because the thumb is too big and the padding is too small. EAC adds 4k (possibly 8) padding by default, Itunes ripper is probably undocumented...

I would use a third party app to clear your tags before further debugging. HTH

thepainter
2006-01-19, 11:32
UPDATE: I did a rescan without using itunes, which I really want mostly for the playlists and everything worked Album Art etc. So now I have to work on my itunes setup to get it back to where it was. Thanks very much for all the HELP. I didn't expect anything less from THIS community. Any itunes suggestion are welcome (OS X 10.3.9, using an external HD symlinked to the music folder.

THANKS AGAIN