PDA

View Full Version : NAS Questions



930
2005-12-18, 21:45
I have been poking around the forums and faq for a while but have not found answers to this question.

I have used an audiotron for years. So, I am used to having my music stored on a server and a music system that runs regardless of what is happening with the pc.

I have not found a set of simple instructions to get the slimserver (running on pc using winxp) to scan my music located on an NAS (linkstation). (I did find various discussions of what I would really like to have running, music store and slimserver all standing alone on the NAS, but the technical requirements seem beyond my capabilities. Hopefully, this is something that gets simpler in time).

When looking at the home\server settings screen, I can specify where to search or store music or playlists, but it does not allow me to select from network places. It also gives me an "oops" error if i select the mapped network drive that i created for the music directory on the NAS.

thanks

Ben Sandee
2005-12-18, 22:08
On 12/18/05, 930 <930.209tdn (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com> wrote:
>
>
> I have been poking around the forums and faq for a while but have not
> found answers to this question.
>
> I have used an audiotron for years. So, I am used to having my music
> stored on a server and a music system that runs regardless of what is
> happening with the pc.
>
> I have not found a set of simple instructions to get the slimserver
> (running on pc using winxp) to scan my music located on an NAS
> (linkstation). (I did find various discussions of what I would really
> like to have running, music store and slimserver all standing alone on
> the NAS, but the technical requirements seem beyond my capabilities.
> Hopefully, this is something that gets simpler in time).
>
> When looking at the home\server settings screen, I can specify where to
> search or store music or playlists, but it does not allow me to select
> from network places. It also gives me an "oops" error if i select the
> mapped network drive that i created for the music directory on the NAS.
>


Did you try the steps here:

http://www.slimdevices.com/su_faq.html#troubleshooting-sharedvolume

Ben

Marc D.Field
2005-12-18, 23:07
930 wrote:
>(I did find various discussions of what I would really
>like to have running, music store and slimserver all standing alone on
>the NAS, but the technical requirements seem beyond my capabilities.
>Hopefully, this is something that gets simpler in time).

Hi,

In case you just need some encouragement...you don't need to be a tech whiz to do this. Check-out my website for detailed instructions: <http://fieldnetworks.com/slim/linkstation.html>. I recently updated the instructions with tips for the newer MIPS linkstation devices and TerraStation devices so you should be covered regardless of which one you own.

Marc

Robin Bowes
2005-12-19, 04:09
Marc D.Field said the following on 19/12/2005 06:07:
> 930 wrote:
>
>> (I did find various discussions of what I would really like to have
>> running, music store and slimserver all standing alone on the NAS,
>> but the technical requirements seem beyond my capabilities.
>> Hopefully, this is something that gets simpler in time).
>
>
> Hi,
>
> In case you just need some encouragement...you don't need to be a
> tech whiz to do this. Check-out my website for detailed
> instructions: <http://fieldnetworks.com/slim/linkstation.html>. I
> recently updated the instructions with tips for the newer MIPS
> linkstation devices and TerraStation devices so you should be covered
> regardless of which one you own.

I just did an install on a MIPS Linkstation and it was pretty smooth.

I may get round to writing this up sometime...

R.

930
2005-12-21, 16:25
Did you try the steps here:

http://www.slimdevices.com/su_faq.html#troubleshooting-sharedvolume

Ben[/QUOTE]


Ben, thanks. i tried this, but this seems to be solution only if you are using a password on the server which i am not. i mapped the server as a drive, but cannot get the slimserver to scan the music that my audiotron plays off the server. thanks.

930
2005-12-23, 13:36
well, i finally got slimserver to scan my server by following your suggestion. don't know why i couldn't get this to work the other times. i have not gotten it to see the mapped drive, but using the alternative suggestion of //server/... i was able to get slimserver to scan the server.

now if i can figure out why the sb and slimserver are suddenly saying i have no sb i might be able to use my sb

Mark Lanctot
2006-01-03, 13:10
now if i can figure out why the sb and slimserver are suddenly saying i have no sb i might be able to use my sb

Is it working for you now?