PDA

View Full Version : Browse Artwork issues



Govnah
2005-12-17, 18:26
Why does some artwork show up and others do not under "browse artwork" and all directories are the same. If I click on the directory under "browse music folder" the artwork show up, but not under "browse artwork." What am I missing here?


Thanks

JJZolx
2005-12-17, 19:18
Why does some artwork show up and others do not under "browse artwork" and all directories are the same. If I click on the directory under "browse music folder" the artwork show up, but not under "browse artwork." What am I missing here?
What naming convention are you using for your artwork? At one time I used a variation of the album name, but that didn't work for several release versions of SlimServer, so I capitulated and renamed all of the covers "cover.jpg".

If you use Browse Music Folder to add music to your library, the artwork for some reason will not be added. You need to do a complete clear & rescan before SlimServer will discover the artwork. See the following bug:

http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=2116

Govnah
2005-12-17, 20:17
I have done just about everything. Uninstalled, deleted the slimserver directory, reinstalled, upgraded to 6.5b. Currently I have a file named cover.jpg in the directory with the tracks. The same as the others that are showing up under "browse artwork." Very frustrating....For example here is my path, ./music/album-name/tracks w/ cover.jpg.


Thanks

M3Rocket
2005-12-18, 00:41
Except that it fixes itself after awhile since I have my collection re-scanned daily. Sometimes, I will flush the complete and rescan, and some album art won't show. A couple of days later, they suddenly appear!

Govnah
2005-12-18, 07:36
Arrrggggg....This is very frustrating as it makes no sense! Just for kicks I pointed SS to a share that contains only one of the directories I am having issues with and turned debugging on for artwork. As I expected the artworks still does not show and here is the log generated and seems like SS is in a loop....Indicates that the a "Found cached thumb file:" and nothing ever shows up and no I am expereincing SS posting two artworks thumbnails for the same album. How can this be when I clear the cache and rescan...:(

2005-12-18 08:26:25.7455 Retrieving artwork (thumb) for: file:////edison/test/Al%20Stewart%20The%20Year%20of%20the%20Cat/Al%20Stewart%20-%20Broadway%20Hotel.flac
2005-12-18 08:26:25.7474 Found cached thumb file: \\edison\test\Al Stewart The Year of the Cat\folder.jpg
2005-12-18 08:26:26.7276 Retrieving artwork (thumb) for: file:////edison/test/Al%20Stewart%20The%20Year%20of%20the%20Cat/Al%20Stewart%20-%20Broadway%20Hotel.flac
2005-12-18 08:26:26.7318 Found cached thumb file: \\edison\test\Al Stewart The Year of the Cat\folder.jpg
2005-12-18 08:26:26.8718 Retrieving artwork (thumb) for: file:////edison/test/Al%20Stewart%20The%20Year%20of%20the%20Cat/Al%20Stewart%20-%20Broadway%20Hotel.flac
2005-12-18 08:26:26.8739 Found cached thumb file: \\edison\test\Al Stewart The Year of the Cat\folder.jpg
2005-12-18 08:26:28.6781 Retrieving artwork (cover) for: file:////edison/test/Al%20Stewart%20The%20Year%20of%20the%20Cat/Al%20Stewart%20-%20Broadway%20Hotel.flac
2005-12-18 08:26:28.6786 Updating image for file:////edison/test/Al%20Stewart%20The%20Year%20of%20the%20Cat/Al%20Stewart%20-%20Broadway%20Hotel.flac
2005-12-18 08:26:28.6793 Looking for image in FLAC metadata blocks - in file \\edison\test\Al Stewart The Year of the Cat\Al Stewart - Broadway Hotel.flac
2005-12-18 08:26:28.6834 Looking for image files in \\edison\test\Al Stewart The Year of the Cat
2005-12-18 08:26:28.6906 Found cover file: \\edison\test\Al Stewart The Year of the Cat\folder.jpg

2005-12-18 08:26:35.7181 Retrieving artwork (thumb) for: file:////edison/test/Al%20Stewart%20The%20Year%20of%20the%20Cat/Al%20Stewart%20-%20Broadway%20Hotel.flac
2005-12-18 08:26:35.7210 Found cached thumb file: \\edison\test\Al Stewart The Year of the Cat\folder.jpg
2005-12-18 08:26:41.2796 Retrieving artwork (thumb) for: file:////edison/test/Al%20Stewart%20The%20Year%20of%20the%20Cat/Al%20Stewart%20-%20Broadway%20Hotel.flac
2005-12-18 08:26:41.2886 Found cached thumb file: \\edison\test\Al Stewart The Year of the Cat\folder.jpg
2005-12-18 08:26:56.9190 Retrieving artwork (thumb) for: file:////edison/test/Al%20Stewart%20The%20Year%20of%20the%20Cat/Al%20Stewart%20-%20Broadway%20Hotel.flac
2005-12-18 08:26:56.9278 Found cached thumb file: \\edison\test\Al Stewart The Year of the Cat\folder.jpg
2005-12-18 08:26:57.7982 Retrieving artwork (cover) for: file:////edison/test/Peter%20Hamill%20Fireships/Peter%20Hammill%20-%20Fireships%20-%2001%20-%20I%20Will%20Find%20You.flac
2005-12-18 08:26:57.8042 Found cached cover file: \\edison\test\Peter Hamill Fireships\folder.jpg
2005-12-18 08:26:58.0691 Retrieving artwork (cover) for: file:////edison/test/Peter%20Hamill%20Fireships/Peter%20Hammill%20-%20Fireships%20-%2001%20-%20I%20Will%20Find%20You.flac
2005-12-18 08:26:58.0724 Found cached cover file: \\edison\test\Peter Hamill Fireships\folder.jpg
2005-12-18 08:26:58.8586 Retrieving artwork (cover) for: file:////edison/test/Al%20Stewart%20The%20Year%20of%20the%20Cat/Al%20Stewart%20-%20Broadway%20Hotel.flac
2005-12-18 08:26:58.8617 Found cached cover file: \\edison\test\Al Stewart The Year of the Cat\folder.jpg
2005-12-18 08:27:11.8179 Retrieving artwork (thumb) for: file:////edison/test/Al%20Stewart%20The%20Year%20of%20the%20Cat/Al%20Stewart%20-%20Broadway%20Hotel.flac
2005-12-18 08:27:11.8244 Found cached thumb file: \\edison\test\Al Stewart The Year of the Cat\folder.jpg
2005-12-18 08:27:27.0787 Retrieving artwork (thumb) for: file:////edison/test/Al%20Stewart%20The%20Year%20of%20the%20Cat/Al%20Stewart%20-%20Broadway%20Hotel.flac
2005-12-18 08:27:27.0877 Found cached thumb file: \\edison\test\Al Stewart The Year of the Cat\folder.jpg
2005-12-18 08:27:29.0050 Retrieving artwork (cover) for: file:////edison/test/Al%20Stewart%20The%20Year%20of%20the%20Cat/Al%20Stewart%20-%20Broadway%20Hotel.flac

mrfantasy
2005-12-18, 19:13
I'm having similar issues. I went ahead and downloaded cover art overnight Friday. About 75% of my discs were matched and I have 'cover.jpg' files in the album directories.

The first automatic rescan was basically hanging--taking 99% CPU while not doing anything for over 12 hours. I restarted SlimServer, told it to wipe and rescan, which took a more normal amount of time, but no artwork.

I'm running 6.2.1 on Linux. Not sure what I'm missing here, but it does seem that it's broken. (I had had scan for artwork off but have turned it on and verified it in the interface.) I'm kind of hoping the cover art just shows up a few days from now.

Govnah
2005-12-18, 19:28
I have come to the conclusion quite a bit is not up to par w/ SS. Seems that SS has a mind of its own. Hopefully the release will address this and other issues.

mikerob
2005-12-19, 01:53
I've raised this bug http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=2682 for issues displaying artwork in 6.2.1 however for me it is with Mac OSX and ALAC/AAC files so may not be the same as the problem you are reporting.

luga00
2005-12-19, 04:45
I had a lot of artwork display problems and have now got it to work how I want it to. However, it was a laborious process and I had to do a lot of diggin around to solve the problem.

Basically, when Windows media player rips a CD it creates it's own Folder.jpg and some other artwork thumbnails that put a real spanner in the works. It hides these as system files so they don't show up in explorer. To get round this problem you have to open an explorer window, in the top menu go to Tools->Folder_Options and in the panel that opens click on the 'View' tab. Now check the 'Show hidden files and folders' button. You can now see all the offending automatic artwork (folder.jpg, windows small thumbnails etc)
I delete all the thumbnail jpgs and folder.jpg that windows creates as I don't need them. I then rename all my artwork to cover.jpg for each album.

Then before a rescan I delete the IE tempory internet files folder which caches a lot of the artwork and uses it next time you scan (or at least it seems to).

Give this a go, I'm not sure if this will solve your problem but it helped me get what I wanted.

Russ

mrfantasy
2005-12-19, 07:30
It was only until I looked at the files on Linux I realized they were actually Cover.jpg, not cover.jpg. It doesn't matter on Windows, of course.

I'm rescanning now and I think it's working.



I'm having similar issues. I went ahead and downloaded cover art overnight Friday. About 75% of my discs were matched and I have 'cover.jpg' files in the album directories.

The first automatic rescan was basically hanging--taking 99% CPU while not doing anything for over 12 hours. I restarted SlimServer, told it to wipe and rescan, which took a more normal amount of time, but no artwork.

I'm running 6.2.1 on Linux. Not sure what I'm missing here, but it does seem that it's broken. (I had had scan for artwork off but have turned it on and verified it in the interface.) I'm kind of hoping the cover art just shows up a few days from now.

mrfantasy
2005-12-19, 18:24
So far, nothing shows up on "Browse Artwork". I haven't rescanned since I renamed the cover art files though.

If you add a filename for artwork in the server settings, it is used in the default skin, but not in the handheld skin (which is the one I usually use since it's fast loading). You have to have one of the standard server names for artwork files. I renamed all my Cover.jpgs to cover.jpg and artwork now shows up in player status and browse by album in the handheld skin. I guess that's a bug to enter.

It's cool finding the covers the script didn't find. I think I will be able to find all of them.

kdf
2005-12-19, 23:35
On 19-Dec-05, at 5:24 PM, mrfantasy wrote:
>
> If you add a filename for artwork in the server settings, it is used in
> the default skin, but not in the handheld skin (which is the one I
> usually use since it's fast loading).

the artwork file should have nothing to do with skins. All skins refer
to artwork with a generic tag, "thumb" or "cover"

-kdf