PDA

View Full Version : Last song on album cutting off



RadioClash
2005-12-16, 21:57
Hi guys

I am having a problem with the last song on an album cutting off about 2 seconds before the end. All the other songs within the album are fine. This has happened using 6.2 as well as the beta 6.5, which I am currently using. Anyone else have this issue?

Mark Lanctot
2005-12-17, 09:06
Is the album ripped properly?

Does it play OK in a software player?

RadioClash wrote:
> Hi guys
>
> I am having a problem with the last song on an album
cutting off about
> 2 seconds before the end. All the other songs
within the album are
> fine. This has happened using 6.2 as well as the
beta 6.5, which I am
> currently using. Anyone else have this issue?
>
>

--
___________________________________


Mark Lanctot
___________________________________

RadioClash
2005-12-17, 12:21
Yes, this is strange. It doesn't happen with every album, just some of them. When playing the same file in foobar the song does not cut off. These are all FLAC files that I am using. They were all ripped the same way using EAC. Only happens on the last song of an album. I play all of my FLAC files on squeezebox using the "Browse File Folders" option. What the.....


Update:

On further testing, the final song of the album does NOT cut off when using the "Browse Albums" option. What the....

radish
2005-12-17, 15:31
Related to this?

http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=1434

RadioClash
2005-12-17, 16:33
Related to this?

http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=1434


Only seems to happen when using the "Browse Music Folder" option. And it's only the very last song of the album within the folder. Very strange....

deadkenny
2006-09-10, 14:35
I've been getting this exact same problem and I browse by folder (as it's much easier to organise my music that way). Browse by album or artist works okay but is awkward to use.

I'm using Slimserver 6.3.1 and Firmware 55 on a Squeezebox 3.