PDA

View Full Version : How minimal can my network be?



muttondraw
2005-09-14, 06:29
I want to use Squeezebox wirelessly with a Mac G5. The Mac is already connected to a wired 1000baseT network so can I just ad an AirPort Extreme card to my Mac? is that sufficient to allow Squeezebox to communicate? or do I need to add a wireless bridge to the network?

M

Robin Bowes
2005-09-14, 06:53
muttondraw wrote:
> I want to use Squeezebox wirelessly with a Mac G5. The Mac is already
> connected to a wired 1000baseT network so can I just ad an AirPort
> Extreme card to my Mac? is that sufficient to allow Squeezebox to
> communicate? or do I need to add a wireless bridge to the network?

Either would work but I would recommend adding a bridge rather than
setting up an ad hoc network between your Macand the SB.

R.
--
http://robinbowes.com

If a man speaks in a forest,
and his wife's not there,
is he still wrong?

mherger
2005-09-14, 06:54
> I want to use Squeezebox wirelessly with a Mac G5. The Mac is already
> connected to a wired 1000baseT network so can I just ad an AirPort
> Extreme card to my Mac? is that sufficient to allow Squeezebox to
> communicate? or do I need to add a wireless bridge to the network?

The minimum you'll need is a network cable - which is delivered with the
SB :-). Just connect it to the switch and the SB and you're done.

If you want to go wireless, connect an access point to the switch.
Adding a card to your Mac would work, but it limited the wireless
network to those two devices.

--

Michael

-----------------------------------------------------------
Help translate SlimServer by using the
SlimString Translation Helper (http://www.herger.net/slim/)

muttondraw
2005-09-14, 07:04
Thanks. Just the info I needed.

M