PDA

View Full Version : SB2 don´t play



jörgen
2005-07-27, 06:52
Hi
I have just bought a new SB2 but it doesn't play anything.
It can talk to the slimserver and browse music but when I try to play nothing happens!??!
No sound and and the progress bar at the "now playing" screen will not be updated.
Everything works very well with my old Squeezebox and i can play http://mediaserver:9000/stream.mp3 from a PC.
Same problem with both LAN (Cable) and WLAN

Slimserver 6.1.1 Linux Mandrake
Firmware 15 (the working SB has 40)

Thanks
/J

mherger
2005-07-27, 07:25
> No sound and and the progress bar at the "now playing" screen will not
> be updated.
> Everything works very well with my old Squeezebox and i can play
> http://mediaserver:9000/stream.mp3 from a PC.
> Same problem with both LAN (Cable) and WLAN

Do you use the firewall on your slimserver machine? You'd need to open
ports 3483 & 9000. SliMP3 used imho only 3483.

Or did you block access to the server's web interface for some network
addresses (Server settings/Security)?

--

Michael

-----------------------------------------------------------
Help translate SlimServer by using the
StringEditor Plugin (http://www.herger.net/slim/)

jörgen
2005-07-27, 08:27
No firewall between the SB2 and server and they are at same subnet
and the my old SB at IP 192.169.10.10 works well
AND the Softsqueeze works great..
Is´t any diff between SB and SB2 in network requirement??

I also tried to set the enter a IP manually, I then use the same as works for the old SB 192.168.10.10 but same result..

netstat -a
....
tcp 0 0 192.168.10.5:3483 192.168.10.11:28117 ESTABLISHED
tcp 0 0 192.168.10.5:9000 192.168.10.11:28119 TIME_WAIT

....

The slimserver writes in the log when I play but nothing when the SB2 is paused.

from slimserver log
..................
2005-07-27 17:15:07.0490 Got 4 bytes from client, 0 remaining
2005-07-27 17:15:07.0506 new state: DATA
2005-07-27 17:15:07.0520 state: DATA, framelen: 41, inbuflen: 0
2005-07-27 17:15:07.0533 attempting to read 41 bytes
2005-07-27 17:15:07.0547 Got 41 bytes from client, 0 remaining
2005-07-27 17:15:07.0562 Got Slimproto frame, op STAT, length 41, IO::Socket::INET=GLOB(0x985b5c4)
2005-07-27 17:15:07.0587 00:04:20:09:01:01 Squeezebox stream status:
fullness: 3145727 (99%)
bytes_received 3386853
2005-07-27 17:15:07.0602 output size: 3528000
output fullness: 3520512
elapsed seconds: 0
2005-07-27 17:15:07.0617 new state: OP
2005-07-27 17:15:07.0632 state: OP, framelen: 0, inbuflen: 0
2005-07-27 17:15:07.0646 attempting to read 4 bytes
2005-07-27 17:15:07.0658 no more to read.
2005-07-27 17:15:08.0394 Slimproto client readable: 192.168.10.11:31427
2005-07-27 17:15:08.0409 state: OP, framelen: 0, inbuflen: 0
2005-07-27 17:15:08.0423 attempting to read 4 bytes
2005-07-27 17:15:08.0436 Got 4 bytes from client, 0 remaining
2005-07-27 17:15:08.0451 new state: LENGTH
2005-07-27 17:15:08.0465 state: LENGTH, framelen: 0, inbuflen: 0
2005-07-27 17:15:08.0480 attempting to read 4 bytes
2005-07-27 17:15:08.0492 Got 4 bytes from client, 0 remaining
2005-07-27 17:15:08.0509 new state: DATA
2005-07-27 17:15:08.0523 state: DATA, framelen: 41, inbuflen: 0
2005-07-27 17:15:08.0536 attempting to read 41 bytes
2005-07-27 17:15:08.0549 Got 41 bytes from client, 0 remaining
2005-07-27 17:15:08.0565 Got Slimproto frame, op STAT, length 41, IO::Socket::INET=GLOB(0x985b5c4)
2005-07-27 17:15:08.0589 00:04:20:09:01:01 Squeezebox stream status:
fullness: 3145727 (99%)
bytes_received 3386853
2005-07-27 17:15:08.0605 output size: 3528000
output fullness: 3520512
elapsed seconds: 0
2005-07-27 17:15:08.0620 new state: OP
2005-07-27 17:15:08.0635 state: OP, framelen: 0, inbuflen: 0
2005-07-27 17:15:08.0649 attempting to read 4 bytes
2005-07-27 17:15:08.0661 no more to read.

....................

dean
2005-07-27, 10:22
Jörgen,

Do you have the SB1 and the SB2 synced?

On Jul 27, 2005, at 8:27 AM, jörgen wrote:

>
> No firewall between the SB2 and server and they are at same subnet
> and the my old SB at IP 192.169.10.10 works well
> Is´t any diff between SB and SB2 in network requirement??
>
> I also tried to set the enter a IP manually, I then use the same as
> works for the old SB 192.168.10.10 but same result..
>
> netstat -a
> ....
> tcp 0 0 192.168.10.5:3483 192.168.10.11:28117
> ESTABLISHED
> tcp 0 0 192.168.10.5:9000 192.168.10.11:28119
> TIME_WAIT
>
> ....
>
> The slimserver writes in the log when I play but nothing when the SB2
> is paused.
>
> from slimserver log
> ..................
> 2005-07-27 17:15:07.0490 Got 4 bytes from client, 0 remaining
> 2005-07-27 17:15:07.0506 new state: DATA
> 2005-07-27 17:15:07.0520 state: DATA, framelen: 41, inbuflen: 0
> 2005-07-27 17:15:07.0533 attempting to read 41 bytes
> 2005-07-27 17:15:07.0547 Got 41 bytes from client, 0 remaining
> 2005-07-27 17:15:07.0562 Got Slimproto frame, op STAT, length 41,
> IO::Socket::INET=GLOB(0x985b5c4)
> 2005-07-27 17:15:07.0587 00:04:20:09:01:01 Squeezebox stream status:
> fullness: 3145727 (99%)
> bytes_received 3386853
> 2005-07-27 17:15:07.0602 output size: 3528000
> output fullness: 3520512
> elapsed seconds: 0
> 2005-07-27 17:15:07.0617 new state: OP
> 2005-07-27 17:15:07.0632 state: OP, framelen: 0, inbuflen: 0
> 2005-07-27 17:15:07.0646 attempting to read 4 bytes
> 2005-07-27 17:15:07.0658 no more to read.
> 2005-07-27 17:15:08.0394 Slimproto client readable:
> 192.168.10.11:31427
> 2005-07-27 17:15:08.0409 state: OP, framelen: 0, inbuflen: 0
> 2005-07-27 17:15:08.0423 attempting to read 4 bytes
> 2005-07-27 17:15:08.0436 Got 4 bytes from client, 0 remaining
> 2005-07-27 17:15:08.0451 new state: LENGTH
> 2005-07-27 17:15:08.0465 state: LENGTH, framelen: 0, inbuflen: 0
> 2005-07-27 17:15:08.0480 attempting to read 4 bytes
> 2005-07-27 17:15:08.0492 Got 4 bytes from client, 0 remaining
> 2005-07-27 17:15:08.0509 new state: DATA
> 2005-07-27 17:15:08.0523 state: DATA, framelen: 41, inbuflen: 0
> 2005-07-27 17:15:08.0536 attempting to read 41 bytes
> 2005-07-27 17:15:08.0549 Got 41 bytes from client, 0 remaining
> 2005-07-27 17:15:08.0565 Got Slimproto frame, op STAT, length 41,
> IO::Socket::INET=GLOB(0x985b5c4)
> 2005-07-27 17:15:08.0589 00:04:20:09:01:01 Squeezebox stream status:
> fullness: 3145727 (99%)
> bytes_received 3386853
> 2005-07-27 17:15:08.0605 output size: 3528000
> output fullness: 3520512
> elapsed seconds: 0
> 2005-07-27 17:15:08.0620 new state: OP
> 2005-07-27 17:15:08.0635 state: OP, framelen: 0, inbuflen: 0
> 2005-07-27 17:15:08.0649 attempting to read 4 bytes
> 2005-07-27 17:15:08.0661 no more to read.
>
> ....................
>
>
> --
> jörgen
>

jörgen
2005-07-27, 12:23
No I haven´t..
Right now I only have SB2 connected.
I will ask the reseller for a new SB2, maybe it´s some hardware error.
I have also send a mail to support@slimdevices.com but no answer yet..

/J

rdm123
2005-07-29, 23:02
I think I have identical problem as yours.

My SB2 has worked just fine for about 3 weeks.

Just yesterday however it literally stopped playing music. NOW PLAYING shows the current song fine and connects to slimserver fine, but there is no progress in the playing time bar - it stays on zero.

Please let me know if anyone has fixed such problem. Perhaps it is case of the hardware just went bad, but quite strange because all other connectivity seems to work, including RSS news feeds which still work fine.

Thanks

jörgen
2005-08-02, 22:25
Hi
Yesterday I got a new unit from the Swedish reseller and it´s works perfect.. Some hardware error in the first one...

/J