PDA

View Full Version : Can I disable a specific button on the remote?



cliveb
2005-07-09, 09:23
There's a button on the Squeezebox remote (SLEEP) that I never use. If I can find some way to make Squeezebox/Slimserver ignore it, I would like to use it to control another device (remote switch on/off of my power amps), as I can set up an IR receiver to respond to any IR code and throw a power relay.

I there any way to do this? If it involves modifying the Perl source code I'm happy to try it, although since I don't know Perl I'd need fairly detailed guidance.

kdf
2005-07-09, 13:41
Quoting cliveb <cliveb.1rwunn (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>:

>
> There's a button on the Squeezebox remote (SLEEP) that I never use. If I
> can find some way to make Squeezebox/Slimserver ignore it, I would like
> to use it to control another device (remote switch on/off of my power
> amps), as I can set up an IR receiver to respond to any IR code and
> throw a power relay.
>
> I there any way to do this? If it involves modifying the Perl source
> code I'm happy to try it, although since I don't know Perl I'd need
> fairly detailed guidance.
>
look in IR/Default.map

there you will find the full list of button = function mappings for every mode.
disable and change at will. Make a new file (custom.map) and add:

[common]
sleep = dead

then save it. Then you can choose custom.map from player settings->remote
(after a restart of the server) for ever player that you want to have a
disabled sleep button

-kdf

cliveb
2005-07-10, 01:15
Thanks, kdf. That did exactly what I wanted.

takashi37
2005-07-14, 14:23
Say, would you mind posting a code snippet that would change the behavior of the "Search" button on the remote so that it goes to the "Browse Music" menu?

Never use that search button at all but am constantly navigating to the browse menu.

tia,
TL

kdf
2005-07-14, 14:46
Quoting takashi37 <takashi37.1s6hvn (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>:

>
> Say, would you mind posting a code snippet that would change the
> behavior of the "Search" button on the remote so that it goes to the
> "Browse Music" menu?
>
> Never use that search button at all but am constantly navigating to the
> browse menu.

[common]
search = menu_browse_music


OR, you could consider:

[common]
search = dead
search.single = menu_browse_music
search.hold = search

That should work as a custom.map file, if you choose custom from player
settings->remote.
-kdf

takashi37
2005-07-16, 15:11
Quoting takashi37 <takashi37.1s6hvn (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>:

>
> Say, would you mind posting a code snippet that would change the
> behavior of the "Search" button on the remote so that it goes to the
> "Browse Music" menu?
>
> Never use that search button at all but am constantly navigating to the
> browse menu.

[common]
search = menu_browse_music


OR, you could consider:

[common]
search = dead
search.single = menu_browse_music
search.hold = search

That should work as a custom.map file, if you choose custom from player
settings->remote.
-kdf

Thanks much. This worked for the most part, but I've found it get's me to the top level of the "Browse Music Folder" menu.

What I'm really looking for is to get to just "Browse Music" -- the one that's the parent folder of "Browse Albums", "Browse Artists" etc...

Also, is there some form of SDK for all this stuff so I can stubb bugging everyone on the list w/ my probably quite simple questions? I looked around the site and didn't see anything.

Thanks,
TL

kdf
2005-07-16, 15:51
Quoting takashi37 <takashi37.1sa9iz (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>:

> Also, is there some form of SDK for all this stuff so I can stubb
> bugging everyone on the list w/ my probably quite simple questions? I
> looked around the site and didn't see anything.

the server IS the SDK. There is a lot of info in the help section under
technical information. Then there is wiki.slimdevices.com, and the ongoing
discussions on the developers list.

-kdf