PDA

View Full Version : loosing contact when browsing new music > all songs



Steven Moore
2005-07-06, 04:18
Using 6.1.b1 latest. on mac 10.4.1. ~ 12,000 tracks.
Is anyone else loosing contact when browsing the new music > all
songs folder? Contact lost from 2 mins to 4 mins, sb comes back on as
normal after this time.
This is reproducible.
Consulting console with d_info set the server is checking status of
files.
Is the loss of contact due to the number of files involved?

On a related note, sometimes when searching the sb looses contact
with the server for a few seconds, then returns to normal also.

Steven Moore

stinkingpig
2005-07-06, 08:15
Steven Moore wrote:
> Using 6.1.b1 latest. on mac 10.4.1. ~ 12,000 tracks.
> Is anyone else loosing contact when browsing the new music > all songs
> folder? Contact lost from 2 mins to 4 mins, sb comes back on as normal
> after this time.
> This is reproducible.
> Consulting console with d_info set the server is checking status of
> files.
> Is the loss of contact due to the number of files involved?
>
> On a related note, sometimes when searching the sb looses contact with
> the server for a few seconds, then returns to normal also.
>
> Steven Moore
>

20 second pause here, using 6/5 nightly on Linux with 698 albums with
7881 songs by 740 artists. Check your mac's performance, is it pegging
the CPU? What skin are you using? I get a 50 second pause using
ExBrowse2 instead of Fishbone.

Larger scale, this is the nature of the single-process beast -- when one
part of the program has a lot of work to do, the other parts gets
starved for attention. Seach the Developer archives around January for
the latest discussion on splitting into multiple processes, but note
that there is no open bug that I can find.

--
Jack at Monkeynoodle dot Org: It's a Scientific Venture...
Riding the Emergency Third Rail Power Trip since 1996!

Steven Moore
2005-07-06, 09:14
>
> 20 second pause here, using 6/5 nightly on Linux with 698 albums
> with 7881 songs by 740 artists. Check your mac's performance, is it
> pegging the CPU? What skin are you using? I get a 50 second pause
> using ExBrowse2 instead of Fishbone.

Not using the web browser just the sb itself, perl is around 90% cpu
during the pause. Nothing else is running on the computer. I have
noticed the pause is less the next time you browse.

>
> Larger scale, this is the nature of the single-process beast --
> when one part of the program has a lot of work to do, the other
> parts gets starved for attention. Seach the Developer archives
> around January for the latest discussion on splitting into multiple
> processes, but note that there is no open bug that I can find.
>

Yes I thought it was some sort of performance issue rather than a
bug. Could these tracks not be read into a cache on slim server start
up or after a rescan?

Steven Moore

kdf
2005-07-06, 09:20
Quoting Steven Moore <steven (AT) mooreni (DOT) freeserve.co.uk>:


> Yes I thought it was some sort of performance issue rather than a
> bug. Could these tracks not be read into a cache on slim server start
> up or after a rescan?

loading all tracks into a memory cache was the method before 6.0. People hated
it and kept asking why it wasn't in a database. now you know one reason why ;)

-k