PDA

View Full Version : iTunes Playlists Empty



slrevare
2005-06-12, 09:43
I have been using my SqueezeBox with iTunes for a year or so with no problems and now all my playlists appear on the player but are empty. In the slimserver web access none of my playlists appear. Any ideas on how I can fix it?

I'd appreciate any help anyone can offer. Thanks.

kdf
2005-06-12, 11:42
This is a known bug:
http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=1278

-kdf

patrija
2005-06-23, 16:22
have you gotten your playlists to show up? I'm having the same problem. I have a party this weekend end don't want to have to recreate my playlist (1000+ songs - played on random).

After rereading this, I have a different problem - my playlists are not showing up at all.

morps
2005-07-03, 16:19
In reviewing this thread, a few of my questions (as to why I just lost my playlists) are sorta answered. However, to be clear... I have also lost my library. After a rescan server reports nothing in the library. Is that also part of this nastiness discussed here?

SlimServer Version: 6.1b1 - 3582 - Mac OS X 10.3.9 (7W98) - EN - utf8

Right now, I'm dead in the water. Bummer.

dean
2005-07-03, 22:56
Morps,

Can you describe the settings on the first Server Settings page?


On Jul 3, 2005, at 4:19 PM, morps wrote:

>
> In reviewing this thread, a few of my questions (as to why I just lost
> my playlists) are sorta answered. However, to be clear... I have also
> lost my library. After a rescan server reports nothing in the library.
> Is that also part of this nastiness discussed here?
>
> SlimServer Version: 6.1b1 - 3582 - Mac OS X 10.3.9 (7W98) - EN - utf8
>
> Right now, I'm dead in the water. Bummer.
>
>
> --
> morps
>

morps
2005-07-04, 10:37
Sure, Dean.

Music Folder: (left blank)
Playlist Folder: (left blank)

...and 'cause I suspect you're going to ask this next:

iTunes settings:

iTunes Reload Interval: 60
Ignore Songs Disabled in iTunes: Ignore songs unchecked
Find iTunes Library Automatically: Find iTunes Library Automatically
iTunes Music Library.xml Location: /Volumes/Homer/Users/mikemorper/Music/iTunes/iTunes Music Library.xml
iTunes Music Folder: /Volumes/AudioVisual/Music
iTunes Playlist Format: (both fields left blank)

...as you will have just noticed, I do not keep my mp3s on the same drive as the default location of iTunes (/Volumes/Homer/Users/mikemorper/Music/iTunes). I've read where that appears to be a challenge right now.

A Bit of Background
For what it is worth, I noticed some problems with playlists upon the 6.0 server upgrade where the syncing between iTunes and the server essentially stopped--thus my interest in the latest beta. I should tell you that in the 5.x server days, I had my Music Folder setting pointing to /Volumes/AudioVisual/Music and also had the "use iTunes to manage playlist" (sorry, I can't remember what the exact label was in 5.x, but hopefully you're following me). This worked for me in 5.x... iTunes and Slim server worked perfect--proper syncing. Upon upgrade to 6.x, whatever playlists I had at the time of the upgrade of the server in iTunes all came over, but I never had a successful sync again.

Through the 6.0 upgrade, I never changed my settings from which I had everything successfully working in 5.x. Again, this experience of mine seemed consistent with some of the workaround scenarios I read in the bug referenced in this thread (http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=1278).

Status Today
Right now, so that I can at least listen to something, I have changed the initial Music Folder setting to: /Volumes/AudioVisual/Music. I do successfully have the server working through my SB. And for what it is worth, all of my iTunes server settings are exactly as defined above, but the server is behaving as though they are null.

I hope this all helps and please don't hesitate to ask me to do any troubleshooting that may help the cause.

Cheers...

dean
2005-07-04, 10:52
Morps,

Is there an option to turn iTunes on and off on the main settings page?


On Jul 4, 2005, at 10:37 AM, morps wrote:

>
> Sure, Dean.
>
> Music Folder: (left blank)
> Playlist Folder: (left blank)
>
> ...and 'cause I suspect you're going to ask this next:
>
> iTunes settings:
>
> iTunes Reload Interval: 60
> Ignore Songs Disabled in iTunes: Ignore songs unchecked
> Find iTunes Library Automatically: Find iTunes Library Automatically
> iTunes Music Library.xml Location:
> /Volumes/Homer/Users/mikemorper/Music/iTunes/iTunes Music Library.xml
> iTunes Music Folder: /Volumes/AudioVisual/Music
> iTunes Playlist Format: (both fields left blank)
>
> ...as you will have just noticed, I do not keep my mp3s on the same
> drive as the default location of iTunes
> (/Volumes/Homer/Users/mikemorper/Music/iTunes). I've read where that
> appears to be a challenge right now.
>
> A Bit of Background
> For what it is worth, I noticed some problems with playlists upon the
> 6.0 server upgrade where the syncing between iTunes and the server
> essentially stopped--thus my interest in the latest beta. I should
> tell
> you that in the 5.x server days, I had my Music Folder setting
> pointing
> to /Volumes/AudioVisual/Music and also had the "use iTunes to manage
> playlist" (sorry, I can't remember what the exact label was in 5.x,
> but
> hopefully you're following me). This worked for me in 5.x... iTunes
> and
> Slim server worked perfect--proper syncing. Upon upgrade to 6.x,
> whatever playlists I had at the time of the upgrade of the server in
> iTunes all came over, but I never had a successful sync again.
>
> Through the 6.0 upgrade, I never changed my settings from which I had
> everything successfully working in 5.x. Again, this experience of mine
> seemed consistent with some of the workaround scenarios I read in the
> bug referenced in this thread
> (http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=1278).
>
> Status Today
> Right now, so that I can at least listen to something, I have changed
> the initial Music Folder setting to: /Volumes/AudioVisual/Music. I do
> successfully have the server working through my SB. And for what it is
> worth, all of my iTunes server settings are exactly as defined above,
> but the server is behaving as though they are null.
>
> I hope this all helps and please don't hesitate to ask me to do any
> troubleshooting that may help the cause.
>
> Cheers...
>
>
> --
> morps
>

morps
2005-07-04, 11:13
Nope. I have attached a print screen for your viewing pleasure.

dean
2005-07-04, 11:35
Ok, so that appears to be the issue. SlimServer isn't detecting your
iTunes Music Library.

Try this. Stop your server, then move your server settings file Home
-> Library -> SlimDevices -> slimserver.pref file to your desktop and
restart the server. See if SlimServer can detect your iTunes then.

Also, one other thing: If you created an alias to your music folder
or iTunes folder, SlimServer can't follow it yet (this is a known
bug). Strictly speaking it's not necessary, you can just use the
settings in iTunes to point at your music folder.


On Jul 4, 2005, at 11:13 AM, morps wrote:

>
> Nope. I have attached a print screen for your viewing pleasure.
>
>
> +-------------------------------------------------------------------+
> |Filename: mainSettings.pdf |
> |Download: http://forums.slimdevices.com/attachment.php?
> attachmentid=177|
> +-------------------------------------------------------------------+
>
> --
> morps
>

morps
2005-07-05, 09:06
That did it. All is well. Thanks for your help, Dean!

patrija
2005-07-13, 12:23
Re: bug 1278. Progress is being made, but no fix yet. I have a hack file that allows me to play my playlists, but without it I'm "DOA" since 90% of what we listen to is Playlists. Lots of testing been going on, so hopefully it'll get fixed soon.

kdf
2005-07-13, 12:34
Quoting patrija <patrija.1s4hno (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>:

>
> Re: bug 1278. Progress is being made, but no fix yet. I have a hack file
> that allows me to play my playlists, but without it I'm "DOA" since 90%
> of what we listen to is Playlists. Lots of testing been going on, so
> hopefully it'll get fixed soon.

Part of the problem is that most of the dev's were unable to reproduce it
(myself included). There is a replacement copy of DBIStore.pm that was
submitted to that bug. if you are not actually running the windows EXE version
of slimserver, you could copy that over the one installed from the July 8
nightly and let us know if that work for you as it did for Jason.

-kdf

patrija
2005-07-13, 13:27
Sorry for the confusion ... this is Jason. I was just updating my earlier post to this thread.

kdf
2005-07-13, 13:37
Quoting patrija <patrija.1s4knz (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>:

>
> Sorry for the confusion ... this is Jason. I was just updating my
> earlier post to this thread.
>
>
> --
> patrija

ah :)

opchiasm
2005-07-26, 03:12
Thanks in advance for any information. I wasn't sure whether to post in the bug report or here. Slimserver is in the process of rebuilding slimserversql.db after I removed it per the workaround.

The following are true for me:
- seems to occur more frequently with users who have changed their itunes music folder within itunes to something other than the default.
- seems to occur more frequently on windows

But
- my Music Folder setting in server settings is blank

Do I have to do the workaround (which I'm not sure worked yet) every time the iTunes database changes?

Thanks again.