PDA

View Full Version : Slim server, Safari 2.0 and Tiger.



Steven Moore
2005-05-12, 10:16
Has anyone else using the above combination noticed that the server
page takes a lot longer to appear (26 seconds) than when using 10.3.8
and the previous version of Safari? It didn't seem to take as long
before.
After it appears everything is okay.

Slim 6.0.2 - 3085, Mac os 10.4, safari 2.0

dean
2005-05-12, 10:25
I'm running that here and haven't noticed it.

Can you describe the exact sequence of events (i.e. when you start
counting and when you stop and what you do before and during that time)?


On May 12, 2005, at 10:16 AM, Steven Moore wrote:

> Has anyone else using the above combination noticed that the server
> page takes a lot longer to appear (26 seconds) than when using
> 10.3.8 and the previous version of Safari? It didn't seem to take
> as long before.
> After it appears everything is okay.
>
> Slim 6.0.2 - 3085, Mac os 10.4, safari 2.0
>

Steven Moore
2005-05-12, 12:16
Hi,
I did a bit of experimenting.
It seems that it only takes this long to open the web interface the
first time you use it since starting up the machine and since I may
not go to the web interface first thing it will be later on in the day.
I'll try and use the Web interface tomorrow first thing and see if it
is different.
At any time after that even after clearing the cache the web
interface comes up within seconds.

Could the sever be getting paged out or something?
As I say it's no problem I was just wondering if anyone else had
noticed this.

Steven Moore
On May 12, 2005, at 6:25 PM, dean blackketter wrote:

> I'm running that here and haven't noticed it.
>
> Can you describe the exact sequence of events (i.e. when you start
> counting and when you stop and what you do before and during that
> time)?
>
>
> On May 12, 2005, at 10:16 AM, Steven Moore wrote:
>
>
>> Has anyone else using the above combination noticed that the
>> server page takes a lot longer to appear (26 seconds) than when
>> using 10.3.8 and the previous version of Safari? It didn't seem to
>> take as long before.
>> After it appears everything is okay.
>>
>> Slim 6.0.2 - 3085, Mac os 10.4, safari 2.0
>>

Craig, James (IT)
2005-05-12, 12:20
Steven,
Do you have a populated client playlist displayed when you open the
interface?

My experience (Windows/Firefox) is that this is validated against the
database before display.
Subsequent re-opening of the interface or the initial one with an empty
playlist are much faster

James

-----Original Message-----
From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
[mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of Steven Moore
Sent: Thursday, May 12, 2005 3:16 PM
To: Slim Devices Discussion
Subject: Re: [slim] Slim server, Safari 2.0 and Tiger.

Hi,
I did a bit of experimenting.
It seems that it only takes this long to open the web interface the
first time you use it since starting up the machine and since I may not
go to the web interface first thing it will be later on in the day.
I'll try and use the Web interface tomorrow first thing and see if it is
different.
At any time after that even after clearing the cache the web interface
comes up within seconds.

Could the sever be getting paged out or something?
As I say it's no problem I was just wondering if anyone else had noticed
this.

Steven Moore
O
--------------------------------------------------------

NOTICE: If received in error, please destroy and notify sender. Sender does not waive confidentiality or privilege, and use is prohibited.

Steven Moore
2005-05-12, 12:55
Yes there normally is a populated playlist, usually around 10-30 tracks

Steven Moore
On May 12, 2005, at 8:20 PM, Craig, James (IT) wrote:

> Steven,
> Do you have a populated client playlist displayed when you open the
> interface?
>
> My experience (Windows/Firefox) is that this is validated against the
> database before display.
> Subsequent re-opening of the interface or the initial one with an
> empty
> playlist are much faster
>
> James
>
> -----Original Message-----
> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of Steven
> Moore
> Sent: Thursday, May 12, 2005 3:16 PM
> To: Slim Devices Discussion
> Subject: Re: [slim] Slim server, Safari 2.0 and Tiger.
>
> Hi,
> I did a bit of experimenting.
> It seems that it only takes this long to open the web interface the
> first time you use it since starting up the machine and since I may
> not
> go to the web interface first thing it will be later on in the day.
> I'll try and use the Web interface tomorrow first thing and see if
> it is
> different.
> At any time after that even after clearing the cache the web interface
> comes up within seconds.
>
> Could the sever be getting paged out or something?
> As I say it's no problem I was just wondering if anyone else had
> noticed
> this.
>
> Steven Moore
> O
> --------------------------------------------------------
>
> NOTICE: If received in error, please destroy and notify sender.
> Sender does not waive confidentiality or privilege, and use is
> prohibited.
>
>

Craig, James (IT)
2005-05-12, 12:58
Hmm thought so.
I believe that playlists are not yet stored in the database and I am
hoping when they are this will no longer happen...
http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=1459

James
--------------------------------------------------------

NOTICE: If received in error, please destroy and notify sender. Sender does not waive confidentiality or privilege, and use is prohibited.