PDA

View Full Version : Softsqueeze and built in SSH problem.



Roy Owen
2005-04-25, 10:59
Okay, I had SSH working with SoftSqueeze 1.X and SlimServer 5.4.x. Now with
Softsqueeze 2.0 b99 and SlimServer 6.1 Trunk I am unable to connect. I am
able to create a tunnel and use remote desktop (WinXP SP2). Below are the
entries from the Windows Event Log (Using Open SSH for windows):

Event Type: Information
Event Source: sshd
Event Category: None
Event ID: 0
Date: 4/25/2005
Time: 1:48:26 PM
User: NT AUTHORITY\SYSTEM
Computer: LOTHLORIEN
Description:
The description for Event ID ( 0 ) in Source ( sshd ) cannot be found. The
local computer may not have the necessary registry information or message
DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use
the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for
details. The following information is part of the event: sshd : PID 568 :
Accepted password for y ddraig from 12.163.86.155
<http://12.163.86.155>port 22552 ssh2.

Event Type: Information
Event Source: sshd
Event Category: None
Event ID: 0
Date: 4/25/2005
Time: 1:48:28 PM
User: NT AUTHORITY\SYSTEM
Computer: LOTHLORIEN
Description:
The description for Event ID ( 0 ) in Source ( sshd ) cannot be found. The
local computer may not have the necessary registry information or message
DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use
the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for
details. The following information is part of the event: sshd : PID 2636 :
Accepted password for y ddraig from 12.163.86.155
<http://12.163.86.155>port 22575 ssh2.

Event Type: Information
Event Source: sshd
Event Category: None
Event ID: 0
Date: 4/25/2005
Time: 1:48:30 PM
User: NT AUTHORITY\SYSTEM
Computer: LOTHLORIEN
Description:
The description for Event ID ( 0 ) in Source ( sshd ) cannot be found. The
local computer may not have the necessary registry information or message
DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use
the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for
details. The following information is part of the event: sshd : PID 568 :
channel_lookup: -1: bad id.

Event Type: Information
Event Source: sshd
Event Category: None
Event ID: 0
Date: 4/25/2005
Time: 1:48:30 PM
User: NT AUTHORITY\SYSTEM
Computer: LOTHLORIEN
Description:
The description for Event ID ( 0 ) in Source ( sshd ) cannot be found. The
local computer may not have the necessary registry information or message
DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use
the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for
details. The following information is part of the event: sshd : PID 568 :
Disconnecting: Received ieof for nonexistent channel -1..

Thanks,
Roy
--
Do meddle in the affairs of Dragons,
for you are crunchy and good with Tabasco.

Roy Owen
2005-04-28, 06:29
After connecting with SSH SoftSqueeze attempts to connect to the SlimServer, when it dosen't receive a response in a timley manner it reports that it cannot connect. Just leaving SoftSqueeze open for a little while longer will result in a connection. However I am unable to play any mp3's (buffer status on SoftSqueeze reports 0%), I believe that it is a network problem and not a SoftSqueeze problem. I'll keep digging and report my findings here.

pbrubaker
2005-04-28, 13:52
I've been having problems similar to those described in your last post. Try pressing pause, waiting for a second or two, then pressing pause again.

--Pete

Roy Owen
2005-04-29, 04:27
Currently I am unable to connect to my home server over the Internet. I
receive the "Connection failed. Please check server settings." in the
SoftSqueeze display. I am however connected to my server with an SSH tunnel..
I am able to connect via local LAN over SSH to the server on my laptop. I'll
do some more investigation this weekend.

On 4/28/05, pbrubaker <pbrubaker.1o7v5o (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com> wrote:
>
>
> I've been having problems similar to those described in your last post.
> Try pressing pause, waiting for a second or two, then pressing pause
> again.
>
> --Pete
>
> --
> pbrubaker
>

pbrubaker
2005-05-02, 11:44
Are you using the built in tunnel in Softsqueeze?

Roy Owen
2005-05-02, 11:51
Doesn't matter I've tried both ways. Through the Local LAN the built in
tunnel works great. Over the internet neither it or Tunnelier (from BitVise)
works with SoftSqueeze.

On 5/2/05, pbrubaker <pbrubaker.1of3t0 (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com> wrote:
>
>
> Are you using the built in tunnel in Softsqueeze?
>
> --
> pbrubaker
>

G Kolstad
2005-05-02, 13:15
I had a similar problem (with some of the same messages in the event
manager). What ended up fixing it for me was strange, but I won't
argue. (Win2k, SS 6.01, SoftSqueeze 2.0b6)

My original network setup that wouldn't work:
DSL Router --> Wireless router --> SlimServer computer

After troubleshooting everything I could think of software-related I
switched my cabling setup to:
DSL Router --> SlimServer Computer
DSL Router -- > Wireless router

For some reason (anybody know?) connecting the SlimServer computer
_directly_ to my DSL Router allowed me to use softsqueeze with the ssh
option just fine.

HTH,

G