PDA

View Full Version : Can not view songs under albums unless I play album



David Makoski
2005-04-04, 16:12
Okay I at SlimServer version 6.0.0.

Now if I use the SlimServer or the hardware remote and
browse albums, I see all my albums. If I then select
and album and press the right arrow, I get "Empty" !?

Now If I play the album, then press the right arrow
I'll now see and am able to switch to a song within
the album.

This happens withthe hardware, SlimServer, and
Softsqueeze .
Running XP Prof SP-2, All songs in Apple LossLess
format.


Whats up?

kevin
2005-04-04, 17:11
David,

I think this might be related to this bug:
http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=1278

Could you tell me a couple of things about your setup? It would be
very helpful in order to isolate the bug...:
- what is your Music Folder set to in Server Settings?
- is the server set to 'Use iTunes' or '..not Use iTunes'?
- what is your iTunes Music Folder set to in your iTunes preferences?
-- has that setting ever been changed, to your recollection?
- could you possibly send me a copy of your iTunes Music Library.xml
file (usually in C:\Documents and Settings\your-username\My
Documents\My Music\iTunes\) and slimserversql.db (usually in C:\Program
Files\SlimServer\server\Cache\)?

And in terms of a workaround, this should probably solve the problem
for you:
- set your music folder to a blank string and click change
- wait a couple of minutes, close SlimServer
- stop the SlimServer service (click start, click run, type in
'services.msc' and hit enter. find SlimServer, click it and click stop
on the left)
- move slimserversql.db out of C:\Program Files\SlimServer\server\Cache\
- restart the SlimServer service
- restart the SlimServer application

Does that help?

Regards,
Kevin P.

On Apr 4, 2005, at 4:12 PM, David Makoski wrote:

> Okay I at SlimServer version 6.0.0.
>
> Now if I use the SlimServer or the hardware remote and
> browse albums, I see all my albums. If I then select
> and album and press the right arrow, I get "Empty" !?
>
> Now If I play the album, then press the right arrow
> I'll now see and am able to switch to a song within
> the album.
>
> This happens withthe hardware, SlimServer, and
> Softsqueeze .
> Running XP Prof SP-2, All songs in Apple LossLess
> format.
>
>
> Whats up?
>
>
>

kevin
2005-04-04, 17:12
Hi,

Oh, yes, one other thing... If you could send me those two files,
could you send them to support (AT) slimdevices (DOT) com?

Thanks!
Kevin P.

On Apr 4, 2005, at 5:11 PM, Kevin Pearsall wrote:

> David,
>
> I think this might be related to this bug:
> http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=1278
>
> Could you tell me a couple of things about your setup? It would be
> very helpful in order to isolate the bug...:
> - what is your Music Folder set to in Server Settings?
> - is the server set to 'Use iTunes' or '..not Use iTunes'?
> - what is your iTunes Music Folder set to in your iTunes preferences?
> -- has that setting ever been changed, to your recollection?
> - could you possibly send me a copy of your iTunes Music Library.xml
> file (usually in C:\Documents and Settings\your-username\My
> Documents\My Music\iTunes\) and slimserversql.db (usually in
> C:\Program Files\SlimServer\server\Cache\)?
>
> And in terms of a workaround, this should probably solve the problem
> for you:
> - set your music folder to a blank string and click change
> - wait a couple of minutes, close SlimServer
> - stop the SlimServer service (click start, click run, type in
> 'services.msc' and hit enter. find SlimServer, click it and click
> stop on the left)
> - move slimserversql.db out of C:\Program
> Files\SlimServer\server\Cache\
> - restart the SlimServer service
> - restart the SlimServer application
>
> Does that help?
>
> Regards,
> Kevin P.
>
> On Apr 4, 2005, at 4:12 PM, David Makoski wrote:
>
>> Okay I at SlimServer version 6.0.0.
>>
>> Now if I use the SlimServer or the hardware remote and
>> browse albums, I see all my albums. If I then select
>> and album and press the right arrow, I get "Empty" !?
>>
>> Now If I play the album, then press the right arrow
>> I'll now see and am able to switch to a song within
>> the album.
>>
>> This happens withthe hardware, SlimServer, and
>> Softsqueeze .
>> Running XP Prof SP-2, All songs in Apple LossLess
>> format.
>>
>>
>> Whats up?
>>
>>
>>

vidurapparao
2005-04-04, 19:55
David Makoski wrote:

>Okay I at SlimServer version 6.0.0.
>
>Now if I use the SlimServer or the hardware remote and
>browse albums, I see all my albums. If I then select
>and album and press the right arrow, I get "Empty" !?
>
>Now If I play the album, then press the right arrow
>I'll now see and am able to switch to a song within
>the album.
>
>This happens withthe hardware, SlimServer, and
>Softsqueeze .
>Running XP Prof SP-2, All songs in Apple LossLess
>format.
>
>
>Whats up?
>
>
>

Please see
http://lists.slimdevices.com/archives/discuss/2005-April/047587.html.