PDA

View Full Version : 6.0b1 won't start - Can't locateauto/DBI/connect_cac.alerror



James Dunn
2005-03-10, 13:51
Dan,

Thanks for the quick reply...

Redhat (for certain), 7.1 (I think - but you can probably work that out from the kernel version reported below)

# perl -V
Summary of my perl5 (revision 5.0 version 8 subversion 0) configuration:
Platform:
osname=linux, osvers=2.4.7-10, archname=i686-linux
uname='linux herbie 2.4.7-10 #1 thu sep 6 17:27:27 edt 2001 i686 unknown '
config_args='-de'
hint=recommended, useposix=true, d_sigaction=define
usethreads=undef use5005threads=undef useithreads=undef usemultiplicity=undef
useperlio=define d_sfio=undef uselargefiles=define usesocks=undef
use64bitint=undef use64bitall=undef uselongdouble=undef
usemymalloc=n, bincompat5005=undef
Compiler:
cc='cc', ccflags ='-fno-strict-aliasing -D_LARGEFILE_SOURCE -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -I/usr/include/gdbm',
optimize='-O2',
cppflags='-fno-strict-aliasing -I/usr/include/gdbm'
ccversion='', gccversion='2.96 20000731 (Red Hat Linux 7.1 2.96-98)', gccosandvers=''
intsize=4, longsize=4, ptrsize=4, doublesize=8, byteorder=1234
d_longlong=define, longlongsize=8, d_longdbl=define, longdblsize=12
ivtype='long', ivsize=4, nvtype='double', nvsize=8, Off_t='off_t', lseeksize=8
alignbytes=4, prototype=define
Linker and Libraries:
ld='cc', ldflags =''
libpth=/lib /usr/lib
libs=-lnsl -lgdbm -ldb -ldl -lm -lc -lcrypt -lutil
perllibs=-lnsl -ldl -lm -lc -lcrypt -lutil
libc=/lib/libc-2.2.4.so, so=so, useshrplib=false, libperl=libperl.a
gnulibc_version='2.2.4'
Dynamic Linking:
dlsrc=dl_dlopen.xs, dlext=so, d_dlsymun=undef, ccdlflags='-rdynamic'
cccdlflags='-fpic', lddlflags='-shared'


Characteristics of this binary (from libperl):
Compile-time options: USE_LARGE_FILES
Built under linux
Compiled at Jul 29 2003 19:40:25
@INC:
/usr/local/lib/perl5/5.8.0/i686-linux
/usr/local/lib/perl5/5.8.0
/usr/local/lib/perl5/site_perl/5.8.0/i686-linux
/usr/local/lib/perl5/site_perl/5.8.0
/usr/local/lib/perl5/site_perl

Cheers,

James
-----Original Message-----
From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com]On Behalf Of Dan Sully
Sent: Thursday, March 10, 2005 8:47 PM
To: Slim Devices Discussion
Subject: [slim] 6.0b1 won't start - Can't locate auto/DBI/connect_cac.alerror

* James Dunn shaped the electrons to say...

>I have downloaded the 6.0b1 tar ball (SlimServer_v6.0b1.tar.gz) and untarred
>it in /usr/local/SlimServer_v2005-03-08 with a symlink of
>/usr/local/slimserver.
>
>When I try to start the process, it instantly dies with the following error
>message:
>
>"Can't locate auto/DBI/connect_cac.al in @INC (@INC contains: ... <paths
>within the slimserver sub-directories> and <normal perl paths> ) at
>/usr/local/SlimServer_v2005-03-08/Slim/DataStores/DBI/DataModel.pm line 106"
>
>Any clue what is wrong? I guess I've got something wrong with the database
>module but I can't see any instructions regarding anything special that
>needs to be installed or done to make I work.

James - what OS / Version are you running on?

Also, can you send the output of perl -V ?

Thanks.

-D
--
<iNoah> my pdp goes to 11.