PDA

View Full Version : XSync plugin/softsqueeze problem



Simon Still
2005-01-29, 08:09
I've 2 Squeezeboxes and also run softsqueeze on the server. I
installed the XSync plugin to simplify the whole house/single player
switch and it seems to work ok UNLESS i try to trigger 'sync all' from
softsqueeze which of course is where i have the most control of the
music.

Firing up sync all from softsqueeze seems to crash the server and
softsqueeze. Can anyone verify this as a bug?

Softsqueeze 1.12
Java 1.5
Slimserver 5.4.0
Windows XP

kdf
2005-01-29, 08:36
Quoting Simon Still <b33k34 (AT) gmail (DOT) com>:

> I've 2 Squeezeboxes and also run softsqueeze on the server. I
> installed the XSync plugin to simplify the whole house/single player
> switch and it seems to work ok UNLESS i try to trigger 'sync all' from
> softsqueeze which of course is where i have the most control of the
> music.
>
> Firing up sync all from softsqueeze seems to crash the server and
> softsqueeze. Can anyone verify this as a bug?
>
what's the crash? look in the event viewer for a message, or run:
c:\program files\slimserver\server\slim.exe

then cause the crash and see what messages you get in the dos box.

-kdf

Simon Still
2005-01-30, 11:55
On Sat, 29 Jan 2005 16:18:46 -0800 (PST), Felix Mueller
<fcm4711 (AT) yahoo (DOT) com> wrote:
> Hi Simon
>
> Are you saying the server crashes only if you
> choose 'sync all' from SoftSqueeze but not if
> you do the same from one of the Squeezeboxen?

That's what appeared to be happening but i cant replicate it right
now. My system has been having a lot of problems so it could just be
me. I've now
- updated the bios (Shuttle XPC mobo may have had some SP2 stability issues)
- disabled hyper threading

so i'll see how things go. i got a crash at 2am last night (before
doing these changes) which event viewer listed as 'Event ID - 51 - An
error was detected on device \Device\Harddisk0\D during a paging
operation".

Looking back in event viewer I've had quite a few of these over the
last few weeks (they cause a complete system lock that needs a power
cycle to get out of) but they dont seem connected to the problems i
have with slimserver crashes where i can restart slimserver. i was
also getting mp3 file corruption so am now running my mp3s off an
external drive. A failed HD seems likely but maxtor's utility didnt
pick anything up last time i tried it. Needless to say, everything is
well backed up on other discs at the moment.