PDA

View Full Version : Sony Universal Remote volume problems



Ken Crawford
2005-01-21, 15:20
I decided last week that I should take advantage of the universal remote that came with my SliMP3 a couple years back and program it to work with my DVD player, VCR and TV. A week ago I setup the DVD by moving the SliMP3 remote to the CBL/SAT button and programming the DVD to my Panasonic DVD player. That worked great.

Yesterday I programmed my TV and my VCR to those buttons. Now the volume on the SliMP3 no longer works. My first guess was that the remote was no longer using the volume control for the SliMP3 but was instead transmitting the TV volume even when in other modes (VCR, CBL/SAT & DVD) . I turned on the TV, put the remote in CBL/SAT (SliMP3 setting) and pushed the volume button.

No problem I said. I'll just change the .ir file in the SlimServer software to listen to the IR code for the volume for the TV and both volumes would operate off the same codes. Since I don't both listen to music and watch TV at the same time, no problem.

Well, here's the problem: When I put the SlimServer software mode in the logging mode where it displays the IR codes as they come in (--d_ir) it doesn't seem to show any codes when I push the volume buttons anymore. All the other buttons properly show up in the logs, but not the volume. The closest I got was this log:

2005-01-21 14:12:58.5526 00000000 5924.2791696 1106345578.55251
2005-01-21 14:12:58.5538 Ignoring spurious null repeat code.
2005-01-21 14:12:58.5566 Received 00000000 while expecting 0000f732, dropping code
2005-01-21 14:12:58.5616 Received 00000000 while expecting 0000f732, dropping code
2005-01-21 14:12:58.5815 Received 00000000 while expecting 0000f732, dropping code

I got that when pushing the up volume button immediately after pushing the play button.

So it somehow looks like the volume is broadcasting a code of all zeros. But I get the same result when pushing the down button. Huh!?! That doesn't make any sense.

Anyone had this problem or know how I can work around it?

Thanks in advance.
Ken Crawford

Aaron Zinck
2005-01-21, 22:53
Is it a Sony brand TV? I know that sony uses a different type of IR code--perhaps a format that the slimp3 can't properly read/decode? Perhaps someone with a bit more knowledge could shed some more light on this than I. Also, on most universal remotes you can disable the "punch-through" feature that's causing it to use the TV volume codes while you're in CBL/SAT mode.
"Ken Crawford" <reg (AT) thecrawfordfamily (DOT) net> wrote in message news:002401c50007$6f591f90$0a00a8c0 (AT) kenlaptop (DOT) ..
I decided last week that I should take advantage of the universal remote that came with my SliMP3 a couple years back and program it to work with my DVD player, VCR and TV. A week ago I setup the DVD by moving the SliMP3 remote to the CBL/SAT button and programming the DVD to my Panasonic DVD player. That worked great.

Yesterday I programmed my TV and my VCR to those buttons. Now the volume on the SliMP3 no longer works. My first guess was that the remote was no longer using the volume control for the SliMP3 but was instead transmitting the TV volume even when in other modes (VCR, CBL/SAT & DVD) . I turned on the TV, put the remote in CBL/SAT (SliMP3 setting) and pushed the volume button.

No problem I said. I'll just change the .ir file in the SlimServer software to listen to the IR code for the volume for the TV and both volumes would operate off the same codes. Since I don't both listen to music and watch TV at the same time, no problem.

Well, here's the problem: When I put the SlimServer software mode in the logging mode where it displays the IR codes as they come in (--d_ir) it doesn't seem to show any codes when I push the volume buttons anymore. All the other buttons properly show up in the logs, but not the volume. The closest I got was this log:

2005-01-21 14:12:58.5526 00000000 5924.2791696 1106345578.55251
2005-01-21 14:12:58.5538 Ignoring spurious null repeat code.
2005-01-21 14:12:58.5566 Received 00000000 while expecting 0000f732, dropping code
2005-01-21 14:12:58.5616 Received 00000000 while expecting 0000f732, dropping code
2005-01-21 14:12:58.5815 Received 00000000 while expecting 0000f732, dropping code

I got that when pushing the up volume button immediately after pushing the play button.

So it somehow looks like the volume is broadcasting a code of all zeros. But I get the same result when pushing the down button. Huh!?! That doesn't make any sense.

Anyone had this problem or know how I can work around it?

Thanks in advance.
Ken Crawford


------------------------------------------------------------------------------