PDA

View Full Version : no CONNECTION after a power surge



jouteur
2019-06-22, 11:49
HI I have been using picoreplayer on my PI for long time now with great success. But today after power surge, I cannot connect to picoreplayer.
I reboot the PI many time, red thing is on on it, and the yellow thing on the internet cable blinks as well. But nothing.
Do you thing the SD card is HS.??
what should I do to check my problem the best way??

Cheers guy,

Man in a van
2019-06-22, 12:07
Wait.

the pi has a thermal fuse

https://www.petervis.com/Raspberry_PI/Raspberry_Pi_Dead/Raspberry_Pi_Fuse.html

The sd card may be corrupted but this is most likely when the power stops whilst being written to.

As pCP is in ram this, I would guess, is even more remote a chance.

Do you see the green led blinking?

jouteur
2019-06-22, 12:16
the green near the internet cable yes is blinking and the yellow not.

jouteur
2019-06-22, 12:19
I meant the yellow is on but not blinking

Man in a van
2019-06-22, 12:38
I meant the yellow is on but not blinking

I meant the green led by the mini usb power connection, this flashes when the card is being accessed.

https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=186223

I would suggest you pull the plug on the pi tonight and wait until morning before trying again.

If you have no luck tomorrow, then write a fresh image with Etcher.

Remember that the IP address of the pi may well be different if your router also went out.

ronnie.

Man in a van
2019-06-22, 12:43
Here is a link about pi boot ptoblems

https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=28&t=58151

If you connect the pi to a monitor or tv you should see the boot process print out.

jouteur
2019-06-22, 12:53
Thanks for that yes that green is not on,
will do just that
will see tomorrow

Good night

Fizbin
2019-06-22, 15:40
How do you know you had a power surge?

jouteur
2019-06-22, 21:08
How do you know you had a power surge?

Power surge in the house... Not sure about the exact term in English.. When the lights goes off.. The breaker?...

slartibartfast
2019-06-22, 23:53
Power surge in the house... Not sure about the exact term in English.. When the lights goes off.. The breaker?...Sounds more like a power cut or blackout.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

jouteur
2019-06-23, 00:20
Sounds more like a power cut or blackout.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Yeah but due to a faulty iron vaper..

Man in a van
2019-06-23, 00:40
Yeah but due to a faulty iron vaper..


I prefer a shirt with wrinkles :) (it matches me made for radio face :p:eek:)

jouteur
2019-06-23, 00:42
I prefer a shirt with wrinkles :) (it matches me made for radio face :p:eek:)

Well I learned to use that thing in England so every time I used it... I remember good time

slartibartfast
2019-06-23, 01:04
Well I learned to use that thing in England so every time I used it... I remember good timeI thought you meant e-cigarettes.[emoji3]

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Man in a van
2019-06-23, 01:23
I thought you meant e-cigarettes.[emoji3]

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

You see, with some people, it's always about the pleasures of the flesh .....sigh.

Not everyone is on the same plane, Grasshopper

27575

jouteur
2019-06-23, 01:42
You see, with some people, it's always about the pleasures of the flesh .....sigh.

Not everyone is on the same plane, Grasshopper

27575

Right I see what you mean.
BTW still not working this morning the green led blinked a few time at the beginning.. But now nothing only the red light...

Man in a van
2019-06-23, 01:58
BTW still not working this morning the green led blinked a few time at the beginning.. But now nothing only the red light...

Has the IP Address of the pi changed?

Is LMS on the same pi?

jouteur
2019-06-23, 03:27
Has the IP Address of the pi changed?

Is LMS on the same pi?

As far as I am sure is that the ip should be fixed.. I am using a Logitech box. picoreplayer is on the raspberry

jouteur
2019-06-23, 03:29
As far as I am sure is that the ip should be fixed.. I am using a Logitech box. picoreplayer is on the raspberry
Bit busy today will check tonight I guess

Man in a van
2019-06-23, 04:33
If it is on the network it should show under Settings > Information tab of LMS

Check the DHCP page on the router, or if you have an Android or iOS 'phone use an app called Fing to display the IP address.


Or plug it into a monitor and watch the boot sequence.

If it runs OK you will see the IP address at the bottom of the screen.

Or just flash a new image

ronnie