PDA

View Full Version : Slimserver memory consumption



Manuel Rathmann
2005-01-09, 10:15
Hi there,

I am running the latest build of Slimserver as a Windows XP service.
Everything is working fine except that the "slim.exe" process seems
to have a memory leak and consumes more and more memory the longer it
runs. If I boot my PC it starts at around 30 MB which I think is already
a lot but then it constantly increases. The maximum so far has been
170 MB (after my PC was running for about 1 1/2 days)!!!

I was wondering if anybody else has experienced the same behaviour
and if this is something that gets fixed with the new release...

Thanks for your help,
Manuel

John Harding
2005-01-09, 12:22
I also run slimserver as a service on WinXP and have just recently started
getting bizarre server failures after running anywhere between a couple
hours to a few days (until this started, typical uptime was several weeks).
I'll keep an eye on slim.exe memory consumption and see if I'm getting the
same behavior.

-John

----- Original Message -----
From: "Manuel Rathmann" <rathmannm (AT) web (DOT) de>
To: "'Slim Devices Discussion'" <discuss (AT) lists (DOT) slimdevices.com>
Sent: Sunday, January 09, 2005 9:15 AM
Subject: [slim] Slimserver memory consumption


> Hi there,
>
> I am running the latest build of Slimserver as a Windows XP service.
> Everything is working fine except that the "slim.exe" process seems
> to have a memory leak and consumes more and more memory the longer it
> runs. If I boot my PC it starts at around 30 MB which I think is already
> a lot but then it constantly increases. The maximum so far has been
> 170 MB (after my PC was running for about 1 1/2 days)!!!
>
> I was wondering if anybody else has experienced the same behaviour
> and if this is something that gets fixed with the new release...
>
> Thanks for your help,
> Manuel
>
>

kdf
2005-01-09, 13:40
Quoting John Harding <john_squeezebox (AT) john (DOT) harding.name>:

> I also run slimserver as a service on WinXP and have just recently started
> getting bizarre server failures after running anywhere between a couple
> hours to a few days (until this started, typical uptime was several weeks).
> I'll keep an eye on slim.exe memory consumption and see if I'm getting the
> same behavior.

and are you running 6.0 nighties or 5.4.1 nightlies? If you haven't done any
changes to the server recently, what music files/plugins have you added?

-kdf

kdf
2005-01-09, 13:42
Quoting Manuel Rathmann <rathmannm (AT) web (DOT) de>:

> Hi there,
>
> I am running the latest build of Slimserver as a Windows XP service.
> Everything is working fine except that the "slim.exe" process seems
> to have a memory leak and consumes more and more memory the longer it
> runs. If I boot my PC it starts at around 30 MB which I think is already
> a lot but then it constantly increases. The maximum so far has been
> 170 MB (after my PC was running for about 1 1/2 days)!!!
>
> I was wondering if anybody else has experienced the same behaviour
> and if this is something that gets fixed with the new release...

are you speaking of 5.4.1 nightly or 6.0 nightly? the 6.0 music scan is much
slower, so you would see a slow rise in memory. There is no known memory leak
at this time, but that doesn't rule out the possibility.

-kdf