PDA

View Full Version : Reception Problem with Squeezebox Wireless



Jason
2005-01-07, 08:54
Those connectors are finger tight screw on connections. If you couldn't
remove it with a little finger pressure then there was probably something
wrong from the get go. Pliers should never be needed for something like
that.

> -----Original Message-----
> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of
> Gordon Whittaker
> Sent: Friday, January 07, 2005 2:49 AM
> To: 'Slim Devices Discussion'
> Subject: [slim] Reception Problem with Squeezebox Wireless
>
> Well... I got my replacement card yesterday. I carefully
> opened the box and removed the existing card. However, when
> I went to pull out the antenna connector (end of short
> mini-coax - cube shaped with short barrel that pushes into
> the card), it wouldn't budge. I could turn it, but for some
> reason... it wouldn't release. It is not a screw-in
> connection, but a snap in one.
>
> Anyway, I got a pair of mini needle nose pliers.. and gently
> tried to release the connection. SNAP! The small barrel
> shaped projection broke off at the base! ARGGH!
>
> I called Kevin in Technical Support and he said that
> unfortunately, I have to send the whole thing back. To quote
> a phrase out of the 70's.... BUMMER!
>
> Now I have to wait at least another week to week and a half
> to get my Squeezebox up and running.
>
> Gordy (unhappy and frustrated) in Reading, MA - USA
>
> -----Original Message-----
> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of
> Thomas Egrelius
> Sent: Monday, January 03, 2005 2:36 AM
> To: Slim Devices Discussion
> Subject: [slim] Reception Problem with Squeezebox Wireless
>
> Gordon,
>
> I just like to add to your thread, that I am seeing similar
> things. It seems I can't get the squeezebox to get more than
> ~50-60% reception, while my wireless laptop says close to
> 100% when in the same location as the SB.
> I haven't looked any further into it though, as the 50% is
> enough to not cause any dropouts for me at the moment.
>
> /Egge
>
> On Sun, 2 Jan 2005, Gordon Whittaker wrote:
>
> > Barry,
> >
> > Thanks for the suggestion, but I have completely checked all
> > electrical and mechanical connections for both the wireless network
> > card as well as the antenna. I unscrewed the antenna,
> checked it for
> > any obvious problems and screwed it back in with no improvement.
> >
> > One would think that if the squeezebox was directly next to the
> > Wireless Access Point, you would be "pegging the needle" to
> quote an
> > old
> saying.
> >
> > Hopefully the good folks at Slim Devices can help me out
> when they get
> > back to work after the long New Year's weekend.
> >
> > Gordon
> >
> > -----Original Message-----
> > From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
> > [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of Barry
> > Bruins
> > Sent: Sunday, January 02, 2005 10:15 PM
> > To: Slim Devices Discussion
> > Subject: [slim] Reception Problem with Squeezebox Wireless
> >
> > I've had this happen and it turned out that the antenna on
> the squeeze
> > box wasn't screwed in all the way.
> >
> > (sorry if this sounds like "check the power plug")
> >
> > Barry
> >
> > At 05:58 PM 1/2/2005 1/2/2005, Gordon Whittaker wrote:
> > >I just placed my squeezebox directly next to my Wireless
> Access Point
> > >--- About 12 inches.
> > >
> > >I am only getting 56%.
> > >
> > >Again, I powered the squeezebox down, disconnected the power and
> > >checked all electrical and mechanical connections with both the
> > >antenna and internally mounted wireless network card.
> > >
> > >After re-powering up with the unit 12" apart from the
> Wireless Access
> > >Point
> > >--- 56%
> > >
> > >Gordon
> > >
> > >-----Original Message-----
> > >From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
> > >[mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf
> Of Michael
> > >Amster
> > >Sent: Sunday, January 02, 2005 5:54 PM
> > >To: Slim Devices Discussion
> > >Subject: [slim] Reception Problem with Squeezebox Wireless
> > >
> > >This may be a stupid question, but did you make sure the
> antenna was
> > >properly attached to the squeezebox? Tighten it and play with
> > >orientation - my Squeezebox gets 60%+ and that is through a wall.
> > >
> > >-MA
> > >
> > >GBWinMA (AT) aol (DOT) com wrote:
> > >
> > >> I checked all of the connections to the antenna and everything
> > >> appears to be fine.
> > >>
> > >> There is definitely something wrong with what I now feel is the
> > >> wireless card. When I do get it working, within the 5 foot
> > >> distance from the Linksys Wireless Access Point, I am
> only getting 24%!
> > >>
> > >> Hmmmmmmm...............
> > >>
> >
> >>--------------------------------------------------------------------
> > >>--
> > >>-
> > >>-
> > >>
> > >>