PDA

View Full Version : SqueezeBox Classic - no audio output



gstalnaker
2018-01-23, 10:12
I've a well-used SqueezeBox Classic 3 that has given me years of listening. Last week one morning I used my Android app to start playing a radio stream and had no sound. The SB was connected to my AV receiver using the digital out. I also have a Max2Play PI with a HiFiBerry card connected to the same AV receiver using its TOSLink cable. I swapped the two cables between the Max2Play PI and the SB and still no audio. The SB *looks* fine. All menus appear and it looks like a stream is playing -- e.g., the analog VU meter shows movement - NoPlaying shows the expected playlist, but no sound for either the digital or TOSLink output.

Thoughts? I have not powered it off/on by pulling the power cord. Will do that tonight.

d6jg
2018-01-23, 12:54
You should definitely power it off and on again

alfista
2018-01-23, 14:08
Worth a try doing a Xilinx reset, see http://wiki.slimdevices.com/index.php/Special_IR_Keys_on_Reboot_for_Factory_Reset_and_La st_FW

wl1
2018-02-11, 03:39
Worth a try doing a Xilinx reset, see http://wiki.slimdevices.com/index.php/Special_IR_Keys_on_Reboot_for_Factory_Reset_and_La st_FW

I have never seen this before. I have just found my original Slim Classic has lower volume on Left than a Right Analogue Output.

Iíll add this to my fault finding - thanks.

Mnyb
2018-02-11, 06:17
I have never seen this before. I have just found my original Slim Classic has lower volume on Left than a Right Analogue Output.

Iíll add this to my fault finding - thanks.

Lower output on one channel can be the famous output capacitor problem ( on analog output ) there is a tread on the forum on howto replace them too .

wl1
2018-02-11, 10:41
Lower output on one channel can be the famous output capacitor problem ( on analog output ) there is a tread on the forum on howto replace them too .

Thatís great, Iíll take a look. Thanks. [emoji106]