PDA

View Full Version : 3.20 and 3.21 not starting



TheCleaner81
2017-08-20, 00:08
i got issues with the newest versions:

Raspi3, with win32imager and new SD-Card
with working LAN-Connection, (3.11 is working)

at boot:
Waiting for network..................... No network found! Done(42).
...
..
Finished piCoreplayer setup.
crond syncing time...

then nothing happens anymore,

edwin2006
2017-08-20, 07:24
Did you check the cable? Perhaps double ip adres?

paul-
2017-08-20, 11:03
Is this a fresh unmodifiedimage?

PCP starts in dhcp mode. Check your cables and check to see if there are errors in your router logs.

TheCleaner81
2017-08-20, 23:48
3.11 is working directly with same cable and pi.
network is working perfectly.
i got only problems with the fresh images 3.20 and 3.21 on 2 raspy3.

should the lan network configured anywhere on the new images?

sbp
2017-08-20, 23:59
3.11 is working directly with same cable and pi.
network is working perfectly.
i got only problems with the fresh images 3.20 and 3.21 on 2 raspy3.

should the lan network configured anywhere on the new images?

I have never seen this problem. As far as I know everything should be working as before.

If you have a keyboard connected could you please show us the output from "ifconfig"

TheCleaner81
2017-08-21, 00:11
system hangs on:
crond syncing time...
no console ready to be used

sbp
2017-08-21, 00:19
Yes there is a console.

Press enter - then you will see the console.

Next use the ifconfig command

TheCleaner81
2017-09-22, 09:18
the cable is working with pi2 not with 3.
the RJ45 plug seems to be a little bit different.
changed the patchcable. its working now.
fluke cat6 found no problems