PDA

View Full Version : Stops in broadcast



ltsv38
2016-12-09, 10:11
Hello

For a few weeks now when I start listening to a radio or a podcast, I have a complete cut in the broadcast after one or two minutes. If I restart the playback manually, everything starts ... to stop again. After a 3rd attempt everything goes well: the playback is continuous and correct.
I use the LMS 7.9.0 under Ubuntu with the latest build (beta) on different SB Radio (mostly with a wired connection): the latest updates of the LMS have not fixed this issue.

When looking at the LMS log file I see lines with "Logitech Media Server died. Restarting." without any clear reason
Can be found today in the following log file extract at 08:39 and 13:37 for example. The servers also died at 03:04: just after the automatic rescan of the library (every night a 03:00)


2016-12-09 03:04:41 Logitech Media Server died. Restarting.
[16-12-09 03:04:47.2010] main::init (384) Starting Logitech Media Server (v7.9.0, 1481125532, Wed Dec 7 17:16:54 UTC 2016) perl 5.022002 - x86_64-linux-gnu-thread-multi
[16-12-09 03:04:49.9260] Slim::Utils::Misc::msg (1244) Warning: [03:04:49.9252] $[ used in numeric lt (<) (did you mean $] ?) at /usr/share/squeezeboxserver/CPAN/PAR.pm line 576.
[16-12-09 03:04:51.4118] Slim::Music::VirtualLibraries::registerLibrary (209) Can't create the library view at this point, as the scanner is running: Pistes HD uniquement
[16-12-09 03:04:51.4134] Slim::Music::VirtualLibraries::registerLibrary (209) Can't create the library view at this point, as the scanner is running: Pistes Lossless uniquement
[16-12-09 03:04:51.4149] Slim::Music::VirtualLibraries::registerLibrary (209) Can't create the library view at this point, as the scanner is running: Pistes Lossy uniquement
2016-12-09 08:39:56 Logitech Media Server died. Restarting.
[16-12-09 08:40:00.4639] main::init (384) Starting Logitech Media Server (v7.9.0, 1481125532, Wed Dec 7 17:16:54 UTC 2016) perl 5.022002 - x86_64-linux-gnu-thread-multi
[16-12-09 08:40:06.9814] Slim::Utils::Misc::msg (1244) Warning: [08:40:06.9807] $[ used in numeric lt (<) (did you mean $] ?) at /usr/share/squeezeboxserver/CPAN/PAR.pm line 576.
2016-12-09 13:37:38 Logitech Media Server died. Restarting.
[16-12-09 13:37:42.8789] main::init (384) Starting Logitech Media Server (v7.9.0, 1481125532, Wed Dec 7 17:16:54 UTC 2016) perl 5.022002 - x86_64-linux-gnu-thread-multi
[16-12-09 13:37:45.1225] Slim::Utils::Misc::msg (1244) Warning: [13:37:45.1217] $[ used in numeric lt (<) (did you mean $] ?) at /usr/share/squeezeboxserver/CPAN/PAR.pm line 576.

It's look like the problem arrived after migrating my server to the last Ubuntu version: 16.10 "Yakkety Yak"
It's using Perl 5 version 22 (v5.22.2)

Thanks in advance for you help

ltsv38
2016-12-11, 09:20
Hello

I tried to launch LMS from a terminal (instead as a service) with again a crash when trying to listen at a radio


# /usr/sbin/squeezeboxserver
[16-12-11 10:48:47.0627] main::init (384) Starting Logitech Media Server (v7.9.0, 1481125532, Wed Dec 7 17:16:54 UTC 2016) perl 5.022002 - x86_64-linux-gnu-thread-multi
[16-12-11 10:48:47.0749] main::changeEffectiveUserAndGroup (1001) Warning: Logitech Media Server must not be run as root! Trying user squeezeboxserver instead.
[16-12-11 10:48:49.1567] Slim::Utils::Misc::msg (1244) Warning: [10:48:49.1563] $[ used in numeric lt (<) (did you mean $] ?) at /usr/share/squeezeboxserver/CPAN/PAR.pm line 576.
[16-12-11 10:48:51.7901] Slim::Web::Cometd::handler (422) errorNeedsClient: 00:04:20:28:13:8e, status, -, 10, menu:menu, useContextMenu:1, subscribe:600
Floating point exception (core dumped)