PDA

View Full Version : Help needed... All players started to play at max level!



didjean
2016-07-22, 12:19
Hi there,

More than 10 years happy user of Squeezebox, I have recently decided to move my server to Max2Play (IQAudio version) on a RaspberryPi 3 to feed my 8 players. Great setup, very responsive and I can also use Airplay easily. I don't use mysqueezebox anymore.

Yesterday, suddenly 2 Radios started to play at 100% level music! without any actions on my side! Very strange and scary! I updated Max2Play to the latest 2.34 version and the server to 7.9.0 - 1469088079 @ Thu Jul 21

Even with this, it happened again today not at the same time (an hour later), but this time all players, all at 100%!
No alarm was setup. Checked the logs of my router if anyone tried to access my home and didn't see anything special.

What could cause this? Is this a known issue?

Thanks in advance for your help!

didjean
2016-07-26, 10:12
Hi there,

More than 10 years happy user of Squeezebox, I have recently decided to move my server to Max2Play (IQAudio version) on a RaspberryPi 3 to feed my 8 players. Great setup, very responsive and I can also use Airplay easily. I don't use mysqueezebox anymore.

Yesterday, suddenly 2 Radios started to play at 100% level music! without any actions on my side! Very strange and scary! I updated Max2Play to the latest 2.34 version and the server to 7.9.0 - 1469088079 @ Thu Jul 21

Even with this, it happened again today not at the same time (an hour later), but this time all players, all at 100%!
No alarm was setup. Checked the logs of my router if anyone tried to access my home and didn't see anything special.

What could cause this? Is this a known issue?

Thanks in advance for your help!


Funny enough since I have posted my help request above, everything seems to be back to normal...

didjean
2016-08-16, 07:19
Funny enough since I have posted my help request above, everything seems to be back to normal...

Just had it again!!! One of my radio started to play without any request on my side!
My LMS is password protected.

As anyone got the same issue? Is it a known problem with MAX2Play/RaspberryPi? How can I check what is going on?

Thanks for your help!

JF.

didjean
2016-08-16, 07:24
Just had it again!!! One of my radio started to play without any request on my side!
My LMS is password protected.

As anyone got the same issue? Is it a known problem with MAX2Play/RaspberryPi? How can I check what is going on?

Thanks for your help!

JF.

When I see my log, the last 2 line are:

[16-08-16 16:11:16.7771] Plugins::ShairTunes2::Plugin::publishPlayer (222) start avahi-publish-service "Salle de douche"
[16-08-16 16:11:16.7812] Plugins::IckStreamPlugin::PlayerManager::_performP layerInitialization (336) Initializing Salle de douche (6892258F-6E78-4AE6-91D0-669E81716689)
Is IckStreamPlugin or ShairTunes2 could cause to start playing music without any request on my side?

sckramer
2016-08-16, 16:27
Just had it again!!! One of my radio started to play without any request on my side!
My LMS is password protected.

As anyone got the same issue? Is it a known problem with MAX2Play/RaspberryPi? How can I check what is going on?

Thanks for your help!

JF.

Did it happen at 4am?

Maybe you are being pranked!

Hope you don't have outdoor speakers as well! :p

didjean
2016-08-17, 00:26
Did it happen at 4am?

Maybe you are being pranked!

Hope you don't have outdoor speakers as well! :p

Luckily, till now, it has always been in the afternoon. I hope it will never do that at 4am: I have a Squeeze in almost every room of my home, including in the kid rooms...

Fizbin
2016-08-17, 00:41
This guy had the same problem back in 2009...

http://forums.slimdevices.com/showthread.php?56249-catastrophic-volume-change

On page two he reports that the problem was (for whatever reason) Ipeng. See what happens if you take it out of the equation.

didjean
2017-02-25, 19:41
Hi there,

It just happened again! One of my radio started playing at 3am, not at max volume though!
Looking at the logs I have the following lines:

[17-02-26 03:18:23.0699] Plugins::ShairTunes2::Plugin::publishPlayer (222) start avahi-publish-service "Salle de douche"
[17-02-26 03:18:23.1033] Plugins::IckStreamPlugin::PlayerManager::_performP layerInitialization (336) Initializing Salle de douche (6892258F-6E78-4AE6-91D0-669E81716689)

Do you think I should avoid using both of those plugins?

Thanks for your help!

JF.

SlimChances
2017-02-25, 19:58
Might be because you have port forwarding enabled on router and you have been hacked

see http://forums.slimdevices.com/showthread.php?106999-LMS-Changed-Language-Over-NIght&highlight=middle+of+night

philippe_44
2017-02-25, 20:09
Hi there,

It just happened again! One of my radio started playing at 3am, not at max volume though!
Looking at the logs I have the following lines:

[17-02-26 03:18:23.0699] Plugins::ShairTunes2::Plugin::publishPlayer (222) start avahi-publish-service "Salle de douche"
[17-02-26 03:18:23.1033] Plugins::IckStreamPlugin::PlayerManager::_performP layerInitialization (336) Initializing Salle de douche (6892258F-6E78-4AE6-91D0-669E81716689)

Do you think I should avoid using both of those plugins?

Thanks for your help!

JF.

The reason why you see this log (at least I can talk for sure for shairtunes2) is because the player has just appeared in LMS and when it did reconnect, shairtunes2 created an AirPlay 'image'. Nothing is initiated by shairtunes2, it just follows LMS

didjean
2017-02-26, 01:13
Thanks for your answer.
So I understand that it would not be related to ickstream nor Shairport
I've removed Port forwarding to LMS. But My LMS is normally secured with a login/password.
The issue started to occurred when I moved LMS from a Windows Machine to a Raspberry/Max2Play.
That's a bit scary...
JF.

SlimChances
2017-02-26, 06:15
Thanks for your answer.
So I understand that it would not be related to ickstream nor Shairport
I've removed Port forwarding to LMS. But My LMS is normally secured with a login/password.
The issue started to occurred when I moved LMS from a Windows Machine to a Raspberry/Max2Play.
That's a bit scary...
JF.
The password protection is negligible at best

d6jg
2017-02-27, 04:05
The password protection is negligible at best

Did you set a global port forwarding rule ? Sometimes referred to a DMZ Host.
If so your max2play is exposed on port 22 as well as LMS ports.
Did you change the default SSH password ?