Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Results 51 to 59 of 59
  1. #51
    yes, downloaded the latest dated Oct 20th at 4:03.

    I have only the one file i can find on my mac that is related to the squeezebox that is: HD\library\PreferencePanes\squeezebox.prePane

    And when i was reading about a clean install it said i should have at least 3 different files which I could not find. Maybe something here?

  2. #52
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    19,839

    Logitech Media Server and Mac OSMavericks

    You should probably go back to around posting #32-36 in this thread.
    There's some information about the permissions issue on some folders.
    This should no longer be required, but your installation still is
    suffering from this problem.

    --

    Michael

  3. #53
    I do not have a squeezebox file in the log folder, could this be the issue?

  4. #54
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    19,839

    Logitech Media Server and Mac OSMavericks

    > I do not have a squeezebox file in the log folder, could this be the
    > issue?


    No, that's the symptom of the issue: you don't have permission to write
    to that folder. Therefore LMS crashes when it tries to create the log file.

    Please do check permissions on the Logs folder.

    --

    Michael

  5. #55
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    5

    High Sierra, 7.9.1 not working

    I get:

    iMac-billfish-3:server billfish$ ./slimserver.pl
    [17-12-03 02:06:52.2546] main::init (387) Starting Logitech Media Server (v7.9.1, 1511768958, Tue Nov 28 23:54:08 PST 2017) perl 5.018002 - darwin-thread-multi-2level
    mkdir /Users/billfish/Music: File exists at /Library/PreferencePanes/Squeezebox.prefPane/Contents/server/Slim/Utils/Prefs.pm line 742.
    iMac-billfish-3:server billfish$

    All editable fields in the LMS preference pane are greyed out.

    If I run FixLMSPermissions I get:
    The application "FixLMSPermissions.app can't be opened."

    I appear to have read/write permission on all the LMS files I look at, including the log files.

    LMS tries to start, then doesn't.

  6. #56
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    19,839

    Logitech Media Server and Mac OSMavericks

    > iMac-billfish-3:server billfish$ ./slimserver.pl
    > [17-12-03 02:06:52.2546] main::init (387) Starting Logitech Media Server
    > (v7.9.1, 1511768958, Tue Nov 28 23:54:08 PST 2017) perl 5.018002 -
    > darwin-thread-multi-2level
    > mkdir /Users/billfish/Music: File exists at
    > /Library/PreferencePanes/Squeezebox.prefPane/Contents/server/Slim/Utils/Prefs.pm
    > line 742.


    And here LMS immediately stops? Could you check whether you have
    something like Music/Playlists in above path? What is it? A file? A
    folder? A link?

    --

    Michael

  7. #57
    Hi,

    I'd got MySquezeebox App of Tidal and used it on LMS with no problems before. Today, in any place, that reffer to Tidal app, I can only see the message "There was an error loading the remote feed for : (An unexpected error occurred while validating your mysqueezebox.com account. Please make sure network connectivity is working fine.)"

    I've restarted LMS and Tidal disapeared from My App menu. I've went to the App Gallery and reinstalled Tidal application but nothing changes on LMS.

    I've found in log file:

    On the time on restart:
    [17-12-03 18:09:33.5410] main::init (388) Starting Logitech Media Server (v7.9.0, 1488878280, Wed Mar 8 06:00:57 PST 2017) perl 5.018002 - darwin-thread-multi-2level
    [17-12-03 18:09:34.7071] main::init (388) Starting Logitech Media Server (v7.9.0, 1488878280, Wed Mar 8 06:00:57 PST 2017) perl 5.018002 - darwin-thread-multi-2level
    [17-12-03 18:09:35.5683] Slim::Utils::Misc::msg (1244) Warning: [18:09:35.5681] EV: error in callback (ignoring): Can't call method "error" on an undefined value at /Library/PreferencePanes/Squeezebox.prefPane/Contents/server/Slim/Networking/SqueezeNetwork.pm line 183.

    Earlier today:
    [17-12-03 13:58:37.5571] Slim::Networking::SqueezeNetwork::Players::_player s_error (368) Unable to get players from SN: Couldn't resolve IP address for: www[dot]mysqueezebox[dot]com, retrying in 86400 seconds

    What does the first log mean? The second log concerns temporary situation. I was installing new router today and there was no Internet around 14. But after that, everything else works fine. Netflix etc. Only LMS has problem with MySqeueezebox aplications.


    Ps. LMS is running on Mac, OS Sierra. New router has default configuration.

  8. #58
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > iMac-billfish-3:server billfish$ ./slimserver.pl
    > [17-12-03 02:06:52.2546] main::init (387) Starting Logitech Media Server
    > (v7.9.1, 1511768958, Tue Nov 28 23:54:08 PST 2017) perl 5.018002 -
    > darwin-thread-multi-2level
    > mkdir /Users/billfish/Music: File exists at
    > /Library/PreferencePanes/Squeezebox.prefPane/Contents/server/Slim/Utils/Prefs.pm
    > line 742.


    And here LMS immediately stops? Could you check whether you have
    something like Music/Playlists in above path? What is it? A file? A
    folder? A link?

    --

    Michael

    Thank you for your immediate reply!

    That was the hint I needed. I had my music stored on an offboard disk, connected by Firewire/Thunderbolt adapter to my Mac, and had been telling LMS to look there via the preference pane entry. This configuration worked fine up till now. Now I have moved the library back to a folder ~/Music/LMSLibrary and created a folder ~/Music/Playlists, and now LMS starts up fine and I can type in the input fields and log in to mysqueezebox.com. (It automatically found ~/Music/Playlists.)

    Thank you again!

  9. #59
    Hi,

    my problem with MySqueezebox Tidal app has gone. Not sure why. I have restarded LMS trying to reinstall my old ickStream account. After restart, Tidal app has showed up in LMS menu as wel as ICK did ...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •