Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    9

    iPhone/iPod App Needs Server Password?

    My admin username and password don't cut it; not sure what it needs ? I turned OFF my firewall for trouble shooting with no luck.
    Attached Images Attached Images  

  2. #2
    Senior Member Jeff Flowerday's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Calgary, AB
    Posts
    698
    Quote Originally Posted by snpower View Post
    My admin username and password don't cut it; not sure what it needs ? I turned OFF my firewall for trouble shooting with no luck.
    You must have password protection turned on in LMS.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    9
    I do not see any options for, "password protection" in the LMS dialog boxes; can you specify where it is at? I do, however, have my squeezebox account credentials set successfully.

  4. #4
    Senior Member Jeff Flowerday's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Calgary, AB
    Posts
    698
    Quote Originally Posted by snpower View Post
    I do not see any options for, "password protection" in the LMS dialog boxes; can you specify where it is at? I do, however, have my squeezebox account credentials set successfully.
    Settings, advanced tab, security.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    9
    Well I found it... was originally looking at LMS preference pane in OSX, not the web server. However, there is no password protection set. I even activated it, then tried logging on and it still would not accept my username and password. Then I turned it back off... same thing.
    Attached Images Attached Images  

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    9
    Can't say I figured it out completely but it's now working.

    I have a escalated ticket with Logitech over the issue. After doing some googling I found out that some folks were having the same issue when two devices capable of routing were in their networks. I have a Westell modem and an Airport Extreme. The AE has been buggy since iCloud was rolled out; so I did a hard reset on the AE and Westell, then made Westell the router and turned off routing functions on the AE. After doing this, I disabled all firewall services and wireless network encryption. I reset the SB Duet a couple of times I was able to get in with my iPhone and iPad. After I made sure everything was working I turned on my firewall functions, forwarded the correct ports, and enabled WPA encryption.
    Last edited by snpower; 2012-01-11 at 14:38.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    United States
    Posts
    9,404
    Quote Originally Posted by snpower View Post
    Can't say I figured it out completely but it's now working.

    I have a escalated ticket with Logitech over the issue. After doing some googling I found out that some folks were having the same issue when two devices capable of routing were in their networks. I have a Westell modem and an Airport Extreme. The AE has been buggy since iCloud was rolled out; so I did a hard reset on the AE and Westell, then made Westell the router and turned off routing functions on the AE. After doing this, I disabled all firewall services and wireless network encryption. I reset the SB Duet a couple of times I was able to get in with my iPhone and iPad. After I made sure everything was working I turned on my firewall functions, forwarded the correct ports, and enabled WPA encryption.
    Yes, definitely with two or more routers in the same network, you must be sure that DHCP is turned OFF on all but one of the routers. You only want a single router handing out IP addresses. Two routers independently handing out IP addressses could cause real havoc in a network.
    Location 1: VortexBox 4TB (2.3) > LMS 7.8 > Transporter, Touch, Boom, Radio w/Battery (all ethernet except Radio)
    Location 2: VBA 3TB (2.3) > LMS 7.8 > Touch > Benchmark DAC I, Boom, Radio w/Battery (all ethernet except Radio)
    Office: Win7(64) > LMS 7.8 > Squeezelite
    Spares: VBA 4TB, SB3, Touch (3), Radio (3), CONTROLLER
    Controllers: iPhone4S & iPad2 (iPeng7 & Squeezepad), CONTROLLER, or SqueezePlay 7.8 on Win7(64) laptop
    Ripping (FLAC) - dbpoweramp, Tagging - mp3tag, Streaming - Spotify

  8. #8
    Senior Member pippin's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Berlin
    Posts
    11,475
    But surely a strange reaction by the App.
    ---
    learn more about iPeng, the iPhone and iPad remote for the Squeezebox and
    Logitech UE Smart Radio as well as iPeng Party, the free Party-App,
    at penguinlovesmusic.com
    New: iPeng 7, the Universal App for iOS 7

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •