Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    SqueezeCenter Web Interface

    I control my SB devices through the SqueezeCenter Web Interface. I have been using the standard protocol http://10.0.1.201:9000/status.suffix...ram2&p3=param3

    I enabled username and password security on the SC today and now it doesnt allow me to use the Web interface URL commands due to authorization errors. How do I authenticate when using the SqueezeCenter Web Interface? Is there a Username and password syntax I build into the URL?
    Last edited by jwagner010; 2009-05-09 at 08:43.

  2. #2
    Senior Member funkstar's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Scotland
    Posts
    4,071
    I don't know if it works with SqueezeCenter, but the standard convension is as follows:

    usernameassword@Sitename

    So that would make it http://username:password@10.0.1.201:...ram2&p3=param3

    Worth a shot

    [Project Log] Funkstars Digital Lifestyle - HEXUS.Community

    In use: 1x Touch, 1x Boom, 2x SB3, 1x Controller
    In a box: 1x Radio, 1x (Beta) Controller, 1x Receiver, 1x SB2 wired (silver), 1x SB (black), 1x SliMP3 (with rear shield)

    If you have any others, let me know, I'm interested!!

  3. #3
    Thanks I tried it but it results in the browser being unable to interpret the URL.

  4. #4
    Senior Member funkstar's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Scotland
    Posts
    4,071
    What browser is that with?

    I've just set up SC to require passwrds, and it does interperate the userass@server correctly.

    However, IE blocks it, I assume it is for security reasons. Opera lets it through but does warn you that the URL contains a username, it also blanks out the actual password string with "****".

    [Project Log] Funkstars Digital Lifestyle - HEXUS.Community

    In use: 1x Touch, 1x Boom, 2x SB3, 1x Controller
    In a box: 1x Radio, 1x (Beta) Controller, 1x Receiver, 1x SB2 wired (silver), 1x SB (black), 1x SliMP3 (with rear shield)

    If you have any others, let me know, I'm interested!!

  5. #5
    IE8. Sounds like IE is the problem.

  6. #6
    Senior Member funkstar's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Scotland
    Posts
    4,071
    Sounds like it. It's IE8 I have installed here as well.

    There may be a security setting you can change to enable this functionality.

    Edit: Just looked and thee doesn't appear to be.

    [Project Log] Funkstars Digital Lifestyle - HEXUS.Community

    In use: 1x Touch, 1x Boom, 2x SB3, 1x Controller
    In a box: 1x Radio, 1x (Beta) Controller, 1x Receiver, 1x SB2 wired (silver), 1x SB (black), 1x SliMP3 (with rear shield)

    If you have any others, let me know, I'm interested!!

  7. #7
    Just tried with firefox and works fine. IE8 =

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    215
    Quote Originally Posted by jwagner010 View Post
    Just tried with firefox and works fine. IE8 =

    I hope you learned your lesson.

    Anyway try out some nice add-ons:

    Speed dial
    adblocker plus
    tab mix plus
    all in one gestures
    gmail notifier
    foxtab (you won't believe this one)

    Just go tools -> add-ons and type them in. Try them and uninstall if you don't like.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •