Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 47 of 47 FirstFirst ... 37454647
Results 461 to 468 of 468

Thread: Thecus N5200Pro

  1. #461
    Member AlexM's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Kingston upon Thames, Surrey
    Posts
    34
    Quote Originally Posted by iletunic View Post
    Hello everyone,

    It's been a while, but I finally updated the module. Version 7.8 (1384496306) is now uploaded to my page (http://letunic.com/thecus.html).

    Let me know if any issues pop up, the module works fine for me.

    Cheers
    Legend!

    Have a beer on me... donation posted!
    Technics SL1210| Jelco SA-750| Benz Micro ACE SM MC| Squeezebox Touch| Cambridge Audio Azur 851c CD Player/DAC| High Resolution Music Streamer II+ / Linestreamer +| Conrad-Johnson PV-15 Control Amplifier| Conrad-Johnson LP125sa KT120 Power Amplifier| Avalon NP Evo 2.0 Speakers| Cardas Audio Quadlink-5C Speaker Cables and Interconnects| Finite Elemente Pagode Signature E-14 equipment support

  2. #462
    Member AlexM's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Kingston upon Thames, Surrey
    Posts
    34
    Iletunic,

    This module seems to be performing a lot better than the previous LMS 7.7.2 module. The interface seems a lot snappier, and average CPU utilisation is very low. Are there any changes that might have benefitted performance in this way?

    Playing a 24/192Khz file, average CPU is at 1%, peaking at 10% or so during buffering for a new track. Playback is at 24/192 via SPDIF as I am using the SB Touch EDO module. CPU utilisation is 25-50% playing 24/192 with the 7.8 firmware playing a 25/192 FLAC file. Highest I have seen is 60ish percent busy skipping forward and backwards between tracks. Both seem lower than before, which is goodness

    Had the usual false starts with scanning, needing the library to be cleared then scan new and changed files, but otherwise all seems good.

    Thanks again for packaging this up - the rest of the world may have moved on, but I'm very grateful to you for continuing to maintain the Thecus module. I plan on keeping mine until it expires...

    Best regards,
    Alex
    Technics SL1210| Jelco SA-750| Benz Micro ACE SM MC| Squeezebox Touch| Cambridge Audio Azur 851c CD Player/DAC| High Resolution Music Streamer II+ / Linestreamer +| Conrad-Johnson PV-15 Control Amplifier| Conrad-Johnson LP125sa KT120 Power Amplifier| Avalon NP Evo 2.0 Speakers| Cardas Audio Quadlink-5C Speaker Cables and Interconnects| Finite Elemente Pagode Signature E-14 equipment support

  3. #463
    Splendid - many thanks for this. I'll give this a whirl and let you know how I get on.
    All the best, Nige.

    ....by way of update

    (kind of) got there... so thanks for the updated version...
    scanning is very troublesome, lots of attempts at full scan, disable/reboot, incremental scan, disable/reboot,.... aborted the full scan part way through, incremental got as far as playlists then choked, hangs when trying to abort. Finally nudged/coerced it into grabbing all of my music library, log file does have some odd errors though - but I'm certain they have not been introduced by this update. Same error as before:-

    Code:
    [13-11-23 17:55:45.9323] main::init (355) Starting Logitech Media Server (v7.8.0, 1384496306, Fri Nov 15 19:18:59 PST 2013) perl 5.012002
    [13-11-23 17:55:46.2621] Slim::Utils::Misc::msg (1311) Warning: [17:55:46.2617] DBIx::Class::ResultSet::update_or_create(): Query returned more than one row.  SQL that returns multiple rows is DEPRECATED for ->find and ->single at /raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/Slim/Schema.pm line 1891
    Makes me think there maybe something afoot with versions of SQL and the facilities they provide. But would be interested to know if that error only occurs on my box or not

    The other interesting error which crops up several times in the log is below, now this one I could see being something to do with permissions or whatever...
    But hey - it works - got music playing back through the house again..!
    Cheers
    Nige

    Code:
    [13-11-23 16:51:21.0185] Slim::Networking::IO::Select::__ANON__ (147) Error: Select task failed calling Slim::Web::HTTP::processHTTP: Carp::Clan::__ANON__(): Carp::Clan::__ANON__(): DBI Exception: DBD::SQLite::st execute failed: unable to open database file [for Statement "UPDATE metainformation SET value = ? WHERE ( name = ? )"] at /raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/Slim/Schema/Storage.pm line 126
    ; fh=Slim::Web::HTTP::ClientConn=GLOB(0xc426c00)
    [13-11-23 16:52:36.0137] Slim::Schema::Storage::throw_exception (122) Error: DBI Exception: DBD::SQLite::st execute failed: unable to open database file [for Statement "UPDATE metainformation SET value = ? WHERE ( name = ? )"]
    [13-11-23 16:52:36.0142] Slim::Schema::Storage::throw_exception (122) Backtrace:
    
       frame 0: Slim::Utils::Log::logBacktrace (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/Slim/Schema/Storage.pm line 122)
       frame 1: Slim::Schema::Storage::throw_exception (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 1006)
       frame 2: DBIx::Class::Storage::DBI::__ANON__ (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 1287)
       frame 3: DBIx::Class::Storage::DBI::_dbh_execute (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 583)
       frame 4: (eval) (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 581)
       frame 5: DBIx::Class::Storage::DBI::dbh_do (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 1297)
       frame 6: DBIx::Class::Storage::DBI::_execute (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 1419)
       frame 7: DBIx::Class::Storage::DBI::update (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/CPAN/DBIx/Class/Row.pm line 490)
       frame 8: DBIx::Class::Row::update (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/CPAN/DBIx/Class/Relationship/CascadeActions.pm line 35)
       frame 9: DBIx::Class::Relationship::CascadeActions::update (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/Slim/Schema/DBI.pm line 32)
       frame 10: Slim::Schema::DBI::update (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/Slim/Music/Import.pm line 274)
       frame 11: Slim::Music::Import::setIsScanning (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/Slim/Music/Import.pm line 197)
       frame 12: Slim::Music::Import::abortScan (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/Slim/Web/Settings/Server/Status.pm line 29)
       frame 13: Slim::Web::Settings::Server::Status::handler (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/Slim/Web/HTTP.pm line 1128)
       frame 14: Slim::Web::HTTP::generateHTTPResponse (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/Slim/Web/HTTP.pm line 930)
       frame 15: Slim::Web::HTTP::processURL (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/Slim/Web/HTTP.pm line 734)
       frame 16: Slim::Web::HTTP::processHTTP (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/Slim/Networking/IO/Select.pm line 139)
       frame 17: (eval) (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/Slim/Networking/IO/Select.pm line 123)
       frame 18: Slim::Networking::IO::Select::__ANON__ (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/Slim/Networking/IO/Select.pm line 184)
       frame 19: (eval) (/raid0/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/Slim/Networking/IO/Select.pm line 184)
       frame 20: Slim::Networking::IO::Select::loop (/raid/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/slimserver.pl line 696)
       frame 21: main::idle (/raid/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/slimserver.pl line 646)
       frame 22: main::main (/raid/data/module/SQUEEZEBOXSERVER/squeezeboxserver/slimserver.pl line 1180)
    Last edited by sparkle999; 2013-11-23 at 12:04.
    10TB N5200Pro/SB Server 7.8.0 > SB3 > Anthem MRX500 > PMC OB1i & Wafers
    SB3 > AudioEngine A5 and 3xSBRs

  4. #464
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Earth
    Posts
    8
    Hi,

    Thanks for updating this module! I can't believe this system still is so useful after 6 years (and it's also used as target for the latest OS X TimeMachine backups).

    Regarding Version 7.8: I had to tweak access rights (execution bits in SQUEEZEBOXSERVER/Shell) to make the module runnable. Before that, the Thecus administration panel would immediately display an error message when I tried to "enable" the module. I also modified file ownerships, but I'm not sure if this had an impact on enabling the module.


    Quote Originally Posted by iletunic View Post
    Hello everyone,

    It's been a while, but I finally updated the module. Version 7.8 (1384496306) is now uploaded to my page (http://letunic.com/thecus.html).

    Let me know if any issues pop up, the module works fine for me.

    Cheers

  5. #465

    N5200_SQUEEZEBOXSERVER_v7_8

    Quote Originally Posted by iletunic View Post
    Hello everyone,

    It's been a while, but I finally updated the module. Version 7.8 (1384496306) is now uploaded to my page (http://letunic.com/thecus.html).

    Let me know if any issues pop up, the module works fine for me.

    Cheers
    I just downloaded version 7.8 (thanks so much for continuing to support the N5200 version of LMS!!), and still get the scanning errors that so many have been reporting. Does anyone have, or can point me to, version 6.8 or 6.9? I think those were the last useful versions that worked for me, but I can't seem to find them on my PC.

    Thanks in advance!

  6. #466

    Older Versions of LMS for Thecus N5200Pro?

    Quote Originally Posted by snuffelapagus View Post
    I just downloaded version 7.8 (thanks so much for continuing to support the N5200 version of LMS!!), and still get the scanning errors that so many have been reporting. Does anyone have, or can point me to, version 6.8 or 6.9? I think those were the last useful versions that worked for me, but I can't seem to find them on my PC.

    Thanks in advance!
    Can anyone help me locate an older version of LMS of Thecus 5200PRO? The current and recent versions freeze after indexing about 50k tracks. That's only about a third of my files.

  7. #467

    Older Versions of LMS for Thecus N5200Pro?

    Bump

  8. #468
    Quote Originally Posted by snuffelapagus View Post
    Bump
    I've got some older versions that I've kept, PM me and I'll share them via dropbox.
    I'm still having probs with 7.8 whenever I rescan. I kind of bumble through with a full rescan, then multiple partial scans, with the occasional disable/enable of module, abort scan, try again etc all thrown in. Just about works for my purposes!

    Happy to provide log file info if anyone out there still willing to tackle the challenge!
    Regards
    Nige
    10TB N5200Pro/SB Server 7.8.0 > SB3 > Anthem MRX500 > PMC OB1i & Wafers
    SB3 > AudioEngine A5 and 3xSBRs

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •