Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 10 of 10
  1. #1

    ?.conf' not found (Errcode: 2

    Hi. I tried following the thread about this issue in another thread but it got off on some kind of hardware failure tangent and was frankly, over my head.

    I had this 6.5 version running just fine. Then I did an Ubuntu update. This messed up nvidia slightly, so I ran a script called 'envy' from Ubuntu that fixed my nvidia problem. Then, when I tried to restart slimserver, I got this:

    damon@LinuxOne:~/apps/SlimServer_v6.5.0$ ./slimserver.pl
    061107 9:51:10 InnoDB: Started; log sequence number 0 39669023
    061107 9:51:10 [Note] /home/damon/apps/SlimServer_v6.5.0/Bin/i386-linux/mysqld: ready for connections.
    Version: '5.0.21-standard' socket: '/home/damon/Cache/slimserver-mysql.sock' port: 9092 MySQL Community Edition - Standard (GPL)
    File '/usr/share/mysql/charsets/?.conf' not found (Errcode: 2)
    Character set '#33' is not a compiled character set and is not specified in the '/usr/share/mysql/charsets/Index' file
    File '/usr/share/mysql/charsets/?.conf' not found (Errcode: 2)
    Character set '#33' is not a compiled character set and is not specified in the '/usr/share/mysql/charsets/Index' file
    File '/usr/share/mysql/charsets/?.conf' not found (Errcode: 2)
    Character set '#33' is not a compiled character set and is not specified in the '/usr/share/mysql/charsets/Index' file
    File '/usr/share/mysql/charsets/?.conf' not found (Errcode: 2)
    Character set '#33' is not a compiled character set and is not specified in the '/usr/share/mysql/charsets/Index' file
    061107 9:51:35 [Note] /home/damon/apps/SlimServer_v6.5.0/Bin/i386-linux/mysqld: Normal shutdown

    061107 9:51:35 InnoDB: Starting shutdown...
    061107 9:51:38 InnoDB: Shutdown completed; log sequence number 0 39669033
    061107 9:51:38 [Note] /home/damon/apps/SlimServer_v6.5.0/Bin/i386-linux/mysqld: Shutdown complete

    -----------
    Ubuntu's package installer shows me as having an up-to-date version of perl, at least, up-to-date as far as Ubuntu is concerned.

    Is there a simple path out of this mess? I've got a Squeezebox (1). My old server still has slimserver 6.2.1 installed on it, and I've got that running in the mean time.

    Thanks,

    -- Killick

  2. #2
    Ben Sandee
    Guest

    ?.conf' not found (Errcode: 2

    On 11/7/06, killick <killick.2gwrez1162912501 (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>
    wrote:
    >
    >
    > I had this 6.5 version running just fine. Then I did an Ubuntu update.
    > This messed up nvidia slightly, so I ran a script called 'envy' from
    > Ubuntu that fixed my nvidia problem. Then, when I tried to restart
    > slimserver, I got this:
    >
    >

    Can I ask why you're not using the Ubuntu/Debian packages? That would be a
    much more trouble-free option I would think.

    Ben


  3. #3

    ?.conf

    I don't recall what the issues were ...might have been a sound
    card problem. How do I get slimserver working now? Do I revert
    to an older version?

    Thanks,

    killick

  4. #4

    sorry, misread your question to me...

    You asked why I wasn't using the ubuntu deb packages for slimserver. My reply is "What packages?" I went to the downloads page at slimdevices and got the scripts there. There are/were no deb packages there and I hadn't heard of them before you just asked.

    Sorry for the non-sequitor reply.

    -- killick

  5. #5
    Ben Sandee
    Guest

    Re: ?.conf' not found (Errcode: 2

    On 11/7/06, killick <killick.2gx14z1162925101 (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>
    wrote:
    >
    >
    > You asked why I wasn't using the ubuntu deb packages for slimserver. My
    > reply is "What packages?" I went to the downloads page at slimdevices
    > and got the scripts there. There are/were no deb packages there and I
    > hadn't heard of them before you just asked.



    Yes, I see they don't link at all to their .deb repository. It would save a
    lot of frustration if they linked from the downloads page to here for
    Debian/Ubuntu users:

    http://wiki.slimdevices.com/index.cgi?DebianPackage

    I think you'll find that this technique is by far the simplest and most
    elegant way to run SlimServer on Ubuntu.

    Ben


  6. #6

    installed deb, ran slimserver, still have error

    Hi, ben. I added the repository, ran the update and installed slimserver. When I ran it, I got:

    damon@LinuxOne:~$ slimserver
    061107 20:41:37 [ERROR] Can't start server: Bind on TCP/IP port: Address already in use
    061107 20:41:37 [ERROR] Do you already have another mysqld server running on port: 9092 ?
    061107 20:41:37 [ERROR] Aborting

    061107 20:41:37 [Note] /usr/sbin/mysqld: Shutdown complete

    But I looked and I have no mysqld processes running.

    What's up? Anyone have a suggestion here?

    Thanks,

    -- killick

  7. #7
    Ben Sandee
    Guest

    Re: ?.conf' not found (Errcode: 2

    On 11/7/06, killick <killick.2gxktb1162950602 (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>
    wrote:
    >
    >
    > Hi, ben. I added the repository, ran the update and installed
    > slimserver. When I ran it, I got:



    You shouldn't have to even run it -- simply installing it should start it
    right up. Are you sure it's not already running?

    Ben


  8. #8

    ?.conf

    Hi, Ben. Um, er. well, yes. When I start up a web browser and point it at the slimserver it appears to be running. Thank you. That does explain the error message, doesn't it. :-)
    But slimserver was not listed when I ran the system monitor. When I had that error message I looked for it (and mysqld) there.

    How do I start and stop the slimserver?

    -- killick

  9. #9
    Ben Sandee
    Guest

    Re: ?.conf' not found (Errcode: 2

    On 11/7/06, killick <killick.2gxoin1162955401 (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>
    wrote:
    >
    >
    > Hi, Ben. Um, er. well, yes. When I start up a web browser and point
    > it at the slimserver it appears to be running. Thank you. That does
    > explain the error message, doesn't it. :-)
    > But slimserver was not listed when I ran the system monitor. When I
    > had that error message I looked for it (and mysqld) there.
    >
    > How do I start and stop the slimserver?



    sudo /etc/init.d/slimserver start|stop|restart

    Glad it's up and running for you!

    Ben


  10. #10

    thank you

    Thanks, Ben. I've now learned about the slimserver deb repository and how to start and stop a service. I appreciate the help very much.

    --killick

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •