Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    247

    Can't access LMS 7.7.5 on Lubuntu

    I've just installed LMS 7.7.5 on my Lubuntu 16.10 server. The installation seemed to go fine, although it didn't seem to start the server so I used "sudo service logitechmediaserver start" to start it. The service status now shows as "active", but when I try to access it from Firefox on 127.0.0.1:9000 I get "Unable to connect".

    Output from the console, from the installation, is below:

    Code:
    myuser@HP-MicroServer:~/Downloads$ sudo dpkg -i logitechmediaserver_7.7.5_all.deb
    [sudo] password for myuser: 
    Selecting previously unselected package logitechmediaserver.
    (Reading database ... 180531 files and directories currently installed.)
    Preparing to unpack logitechmediaserver_7.7.5_all.deb ...
    Unpacking logitechmediaserver (7.7.5) ...
    Setting up logitechmediaserver (7.7.5) ...
    Adding system user `squeezeboxserver' (UID 116) ...
    Adding new user `squeezeboxserver' (UID 116) with group `nogroup' ...
    Not creating home directory `/usr/share/squeezeboxserver'.
    Processing triggers for systemd (231-9ubuntu2) ...
    Processing triggers for ureadahead (0.100.0-19) ...
    ureadahead will be reprofiled on next reboot
    myuser@HP-MicroServer:~/Downloads$ sudo apt-get install lame
    Reading package lists... Done
    Building dependency tree       
    Reading state information... Done
    The following NEW packages will be installed
      lame
    0 to upgrade, 1 to newly install, 0 to remove and 0 not to upgrade.
    Need to get 45.7 kB of archives.
    After this operation, 122 kB of additional disk space will be used.
    Get:1 http://gb.archive.ubuntu.com/ubuntu yakkety/universe amd64 lame amd64 3.99.5+repack1-9build1 [45.7 kB]
    Fetched 45.7 kB in 0s (397 kB/s)
    Selecting previously unselected package lame.
    (Reading database ... 184962 files and directories currently installed.)
    Preparing to unpack .../lame_3.99.5+repack1-9build1_amd64.deb ...
    Unpacking lame (3.99.5+repack1-9build1) ...
    Setting up lame (3.99.5+repack1-9build1) ...
    Processing triggers for man-db (2.7.5-1) ...
    myuser@HP-MicroServer:~/Downloads$ sudo service logitechmediaserver start
    myuser@HP-MicroServer:~/Downloads$ sudo service logitechmediaserver status
    \u25cf logitechmediaserver.service - LSB: Startup script for the Logitech Media Serve
       Loaded: loaded (/etc/init.d/logitechmediaserver; generated; vendor preset: en
       Active: active (running) since Fri 2017-11-10 15:30:09 GMT; 7min ago
         Docs: man:systemd-sysv-generator(8)
        Tasks: 2 (limit: 9830)
       CGroup: /system.slice/logitechmediaserver.service
               \u251c\u250011016 /bin/bash /usr/sbin/squeezeboxserver_safe /usr/sbin/squeezebo
               \u2514\u250011950 sleep 5
    
    Nov 10 15:30:09 HP-MicroServer systemd[1]: Starting LSB: Startup script for the 
    Nov 10 15:30:09 HP-MicroServer logitechmediaserver[11012]: Making sure that Logi
    Nov 10 15:30:09 HP-MicroServer logitechmediaserver[11012]: Starting Logitech Med
    Nov 10 15:30:09 HP-MicroServer systemd[1]: Started LSB: Startup script for the L
    lines 1-13/13 (END)
    Any idea why I can't access the LMS server?

  2. #2
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    19,779

    Can't access LMS 7.7.5 on Lubuntu

    > I've just installed LMS 7.7.5 on my Lubuntu 16.10 server. The

    Likely missing Perl module support. Try 7.9.1 instead.

    --

    Michael

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    247
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > I've just installed LMS 7.7.5 on my Lubuntu 16.10 server. The

    Likely missing Perl module support. Try 7.9.1 instead.

    Michael
    Thanks. 7.9.1 works. Any idea how to add a 2nd music folder to LMS (one is local, and the other is a SAMBA share on a Windows machine)

  4. #4
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    2,356
    Quote Originally Posted by itm View Post
    Thanks. 7.9.1 works. Any idea how to add a 2nd music folder to LMS (one is local, and the other is a SAMBA share on a Windows machine)
    Type in the path or click the browse button.

    Name:  browse.jpg
Views: 29
Size:  35.1 KB
    Study/Server - LMS 7.9.1 - Raspberry Pi3/Pi screen/HiFiBerry DAC+/piCorePlayer 3.22/jivelite, 25K library on WDMyCloud, cache and playlists on a USB stick (formatted ntfs).
    Lounge - RPi 2/Max2Play > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Dining Room - Boom
    Garage - Radio
    In car - LMS 7.9.1 > RPi3/Max2Play/Access Point plugin > HiFiBerry DAC+ > car's hifi (files on a 2TB portable USB drive)
    Spares - 1xTouch, 1xSB3

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    247
    Quote Originally Posted by kidstypike View Post
    Type in the path or click the browse button.

    Name:  browse.jpg
Views: 29
Size:  35.1 KB
    That's perfect - many thanks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •