Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16
  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    10
    Hallo an Alle/hello to all,
    vielen Dank fuer die rege Diskussion/thank you for all the comments/sbp see comment at the end

    Der LMS laeuft auf einem Raspberry Pi 2 unter max2play mit leichter Uebertaktung. Es sind ausser der Festplatte mit den Musikdaten, keine weiteren Geraete angeschlossen, auch laufen keine weiteren Aufgaben/Task auf dem Server. Ich habe diverse Einstellungen bei den Playern versucht und auch bei dem Server (Einstellungen/Player/Synchronisation), aber die Player liefen einfach nicht sauber parallel, es gab Aussetzer und nach kurzer Zeit brach die Musik ab.
    Inzwischen galube ich aber, dass der Raspberry Pi 2 wohl doch ueberfordert ist. Auf Grund des Hinweises von DJanGo habe ich den LMS Server heute mal auf einen Win7 Rechner mit I3 installiert und siehe da, auf Anhieb liefen die zwei Player synchron und ohne dropouts oder Abbruch. Aber da der Win Rechner im quasi Leerlauf rund 40 Watt verbraet, sehe ich dass nicht als die optimale Loesung an und wuerde lieber eine Raspberry Pi Loesung vorziehen.

    sbp/today I installed the pCP image on the Raspi 2 and installed the LMS server software. After installation and set up of the database for the musik, the server is actually playing in synchron mode with two pCP players without dropouts, but sometimes there are some cracks (I assume that it comes from the players itself, because it is at different times at each player, may be you have a solution for that?). I will continue to watch how it is going on and will record.

  2. #12
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    6
    Hallo,
    Bei mir läuft ein Raspi 2 mit pCP 3.22 als Server und Player. Die Wiedergabe und Synchronisation von insgesamt 4 Playern läuft fehlerfrei, unabhängig ob Flac oder Mp3 zugespielt wird, es sich um lokal gespeicherte Dateien oder Streaming Dienste handelt. Kein Knacken, keine Aussetzer.

  3. #13
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    10
    Hallo an alle,
    ich habe den LMS Server auf dem Raspi 2 mit der pCP Software aufgesetzt und die beiden Player mit Raspi B+ (mit HiFiBerry DAC+) auch auf pCP mit Squeezelite umgestellt. Die Player laufen jetzt sauber synchron ohne Aussetzer oder Abbruch. Aber ab und zu ist ein leichtes Knacken zu hoeren. Weiss da noch jemand Rat, wie man das auch noch wegbekommt?

    I changed the software of the LMS Server with the Raspi 2 to pcP LMS. I also changed the software to pCB Squeezelite for the two Players with Raspi B+ (and HiFiBerry DAC+). The Player run now flawless in synchronous modus. Unfortunately the Player have sometimes a short clicking noise. Does somebody has a tip how to overcome this problem?

  4. #14
    Senior Member sbp's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Denmark
    Posts
    1,088
    Quote Originally Posted by Man48 View Post
    Hallo an alle,
    ich habe den LMS Server auf dem Raspi 2 mit der pCP Software aufgesetzt und die beiden Player mit Raspi B+ (mit HiFiBerry DAC+) auch auf pCP mit Squeezelite umgestellt. Die Player laufen jetzt sauber synchron ohne Aussetzer oder Abbruch. Aber ab und zu ist ein leichtes Knacken zu hoeren. Weiss da noch jemand Rat, wie man das auch noch wegbekommt?

    I changed the software of the LMS Server with the Raspi 2 to pcP LMS. I also changed the software to pCB Squeezelite for the two Players with Raspi B+ (and HiFiBerry DAC+). The Player run now flawless in synchronous modus. Unfortunately the Player have sometimes a short clicking noise. Does somebody has a tip how to overcome this problem?
    What version of pCP 3.22 do you use for the players - the normal or the Audio optimized version? If you use the normal, you might try the Audio optimized version, and if you are using the Audio optimized, please try the normal.
    You could also try to overclock the RPi's a little bit, that seems to help some users especially if using USB DACs. I don't know if it will help in your situation.

    For the RPi running the LMS I advice that you use the normal pCP3.22.
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://sites.google.com/site/picoreplayer/home

    Please donate if you like the piCorePlayer

  5. #15
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    10
    Hello sbd,
    thank you for coming back to my issue. I am running the audio optimized version of the pCP (the Raspis are mild overclocked). Actually the system is running flawless. I changed in LMS server the min synchronisation time for the players from 20 to 50 ms. Immediately after that change everything is running absolutely flawless without any dropouts or clicks.
    Today I stopped the complete system and after a while I started all Raspberry Pis again and everything is still in best condition. (In the past this was the most critical point, when I stopped the server or the players, they didn´t work properly again. It was a pain).

  6. #16
    Senior Member sbp's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Denmark
    Posts
    1,088
    Thank you for explaining how you solved the issue. That might help otters with a similar problem.
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://sites.google.com/site/picoreplayer/home

    Please donate if you like the piCorePlayer

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •