Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 25 of 25
  1. #21
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    482
    Michael has picked up on what is most likely the crux of the problem.

    I was too bemused by the errors and warnings (which still need to be addressed, especially the errors).
    Touch, Meridian G92, Bryston B4 SST2, PMC OB1i speakers, HP Proliant Microserver/Ubuntu, PC/Windows 7, iPad 4, iPeng, Squeezepad.

  2. #22
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    101
    My reply is below.

    QUOTE=mherger;895563]> As mentioned, I once again did the clean cache and rescan entire library
    > routine. After about 3 1/2 hours I once again got the "unexpected
    > termination" message. I have attached the scan and server logs from this
    > latest effort.


    Are you using LMS to serve media files (in particular movies and photos)
    to DLNA renderers? Your scan seems to be crashing while scanning
    photos/movies. If you didn't do this intentionally, then make sure you
    disable this in Settings/Basic in the web UI.

    After unchecking the Pictures box in Basic Settings I initiated a complete rescan, including the clean cache option. The scan did complete and I assume that LMS will now function.

    I have attached copies of the scan log and server log after the completion of the most recent scan.

    This is pretty strange because I am almost certain that I did not check the Pictures box until after I had encountered this problem. But if LMS is going to work I will not spend any time, or ask anyone else to spend time trying to figure out exactly what happened. I can only assume that after I did check the Pictures box that did create a problem, as Michael speculated. So many thanks to everyone who made suggestions, especially to John and Michael, who were very helpful.

    I do have another question, to which there is probably not a simple answer. The question is why is LMS listing albums under the last name of an album artist when I have taken care to list all albums by that album artist under his/her first name? I will give a specific example. I have 5 albums by Bud Powell. I have listed him as album artist ôBud Powellö in all the albums. I have listed him and the other band members as artists. There is no albumartistsort or artistsort checked in the tagging software (Mp3tag). Bud Powell is not listed under the Bs. He is listed as Bud Powell under the Ps. This happens with some other albums too. However, I am unable to see any consistency or pattern to it. Does anyone have any idea what might be causing this? If so I will appreciate your help. However, for now I have a LOT of work to do trying to clean up the mess in my library (to correct all the errors and warnings that appear in the logs). I had no idea I had such a mess until you guys pointed it out to me. I am going to try to do a better job of file maintanence.

    Many thanks for all your help.

    Here are the new logs

    scanner.log.zip[ATTACH]23730[/

    Michael[/QUOTE]
    Attached Files Attached Files

  3. #23
    Senior Member DJanGo's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Germany
    Posts
    2,373
    Quote Originally Posted by jdt7385 View Post
    I do have another question, to which there is probably not a simple answer.
    Hi,

    • please dont use more than one thread for the same question
    • please dont ask questions unrelated to the topic
    • please take a look in the forum to the phrase albumartistsorttag like e.g this


    cheers

  4. #24
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    101
    Of course. I should have thought of that. I will put my question in another thread. I apologize for my error. And one last Thank You for those who were so helpful regarding my problem.

    Quote Originally Posted by DJanGo View Post
    Hi,


    • please dont use more than one thread for the same question
    • please dont ask questions unrelated to the topic
    • please take a look in the forum to the phrase albumartistsorttag like e.g this


    cheers

  5. #25
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    482
    jdt,

    If you have used "Bud Powell" as the artist and/or albumartist tag and he is being listed under "Powell" then somewhere you must have an artistsort or albumartistsort. It only takes one instance in the tags of a single file because all the names are held in a single list (or table) of "contributors". Bear in mind that information will also be picked up from your cue files, as well as from the tags.
    Touch, Meridian G92, Bryston B4 SST2, PMC OB1i speakers, HP Proliant Microserver/Ubuntu, PC/Windows 7, iPad 4, iPeng, Squeezepad.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •