Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    10

    Need help trouble shooting a line out audio problem [More details inside]

    Hello,


    Background information

    I use my Raspberry Pi as a music streaming device.

    Music is stored on a server running Open Media Vault and running Logitech Media Server.

    The Raspberry Pi acts as the client, it runs Max2Play and plugs in to some speakers via line out.

    When looking at the Logitech Media Server interface I can see the music is playing, but I am not getting any sound through my speakers.


    Can you help me trouble shoot this issue?

    I am not sure if I should be adjusting a setting on the Logitech Media Server software or on the Max2Play software?

    Perhaps the software isn't the issue and it's something else?

    Any advice or feedback is welcome.

    Thanks in advance

  2. #2
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    2,340
    Quote Originally Posted by 1uke_ View Post
    Hello,


    Background information

    I use my Raspberry Pi as a music streaming device.

    Music is stored on a server running Open Media Vault and running Logitech Media Server.

    The Raspberry Pi acts as the client, it runs Max2Play and plugs in to some speakers via line out.

    When looking at the Logitech Media Server interface I can see the music is playing, but I am not getting any sound through my speakers.


    Can you help me trouble shoot this issue?

    I am not sure if I should be adjusting a setting on the Logitech Media Server software or on the Max2Play software?

    Perhaps the software isn't the issue and it's something else?

    Any advice or feedback is welcome.

    Thanks in advance
    What kind of speakers, are they powered, actives?

    Have you turned up the volume in the LMS web interface sufficiently?

    Name:  vol.jpg
Views: 54
Size:  19.3 KB
    Study/Server - LMS 7.9.1 - Raspberry Pi3/Pi screen/HiFiBerry DAC+/piCorePlayer 3.22/jivelite, 25K library on WDMyCloud, cache and playlists on a USB stick (formatted ntfs).
    Lounge - RPi 2/Max2Play > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Dining Room - Boom
    Garage - Radio
    In car - LMS 7.9.1 > RPi3/Max2Play/Access Point plugin > HiFiBerry DAC+ > car's hifi (files on a 2TB portable USB drive)
    Spares - 1xTouch, 1xSB3

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    201
    Is it just a pi, no dac?
    SqueezeBoxes: 2x SB2 (Living room and study), 1x Radio (Kitchen), 1x Boom (Dining room), 1x piCorePlayer (jacuzzi), 1x piCorePlayer (Garden) 1x OSMC + Squeezelite (Movie room), 1x Touch (Bedroom)
    Server: LMS on Pi3 7.9.1. on PcP 3.21
    Network: AVM Fritzbox, D-Link Smart Switch 24p, 3x Ubiquity

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    1,974
    Quote Originally Posted by 1uke_ View Post
    Hello,


    Background information

    I use my Raspberry Pi as a music streaming device.

    Music is stored on a server running Open Media Vault and running Logitech Media Server.

    The Raspberry Pi acts as the client, it runs Max2Play and plugs in to some speakers via line out.

    When looking at the Logitech Media Server interface I can see the music is playing, but I am not getting any sound through my speakers.


    Can you help me trouble shoot this issue?

    I am not sure if I should be adjusting a setting on the Logitech Media Server software or on the Max2Play software?

    Perhaps the software isn't the issue and it's something else?

    Any advice or feedback is welcome.

    Thanks in advance
    https://www.max2play.com/en/wiki/

  5. #5
    Senior Member Max2Play's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    109
    Hi Luke,

    It's probably the output device set in the Audioplayer menu of our web interface.

    Just head there via "max2play/" in a browser in your network and check which output devices are available and which one you need.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •