Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    447

    Album Will Only Play Track By Track

    Logitech Media Server Version: 7.9.0 - 1488878280 @ Wed Mar 8 14:06:41 UTC 2017
    Hostname: Qnap-TS-251A
    Server IP Address: 192.168.1.132
    Server HTTP Port Number: 9001
    Operating system: Linux - EN - utf8
    Platform Architecture: i686-linux
    Perl Version: 5.10.0 - i686-linux-thread-multi
    Audio::Scan: 0.95
    Database Version: DBD::SQLite 1.34_01 (sqlite 3.7.7.1)

    The Samples album "The Last Drag" will not play as an album from LMS but will from iPeng. From LMS I can play each track individually but I cannot add each track to the current playlist. I have closely inspected the tags and see no problems. Any idea why this is so?

  2. #2
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    19,779

    Album Will Only Play Track By Track

    > The Samples album "The Last Drag" will not play as an album from LMS but
    > will from iPeng. From LMS I can play each track individually but I
    > cannot add each track to the current playlist.


    What do you consider "play from LMS"? Web UI? Player UI? Do you start
    playback on the album or on its tracks?

    --

    Michael

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    447
    Web UI. From Web UI the only way to play the songs is by selecting Play for each song. Playlist cannot be built including album itself.

  4. #4
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    2,355
    Quote Originally Posted by earthbased View Post
    Web UI. From Web UI the only way to play the songs is by selecting Play for each song. Playlist cannot be built including album itself.
    Isn't this a settings option?

    Name:  Pic01.jpg
Views: 72
Size:  54.8 KB
    Study/Server - LMS 7.9.1 - Raspberry Pi3/Pi screen/HiFiBerry DAC+/piCorePlayer 3.22/jivelite, 25K library on WDMyCloud, cache and playlists on a USB stick (formatted ntfs).
    Lounge - RPi 2/Max2Play > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Dining Room - Boom
    Garage - Radio
    In car - LMS 7.9.1 > RPi3/Max2Play/Access Point plugin > HiFiBerry DAC+ > car's hifi (files on a 2TB portable USB drive)
    Spares - 1xTouch, 1xSB3

  5. #5
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    19,779

    Album Will Only Play Track By Track

    > Web UI. From Web UI the only way to play the songs is by selecting Play
    > for each song. Playlist cannot be built including album itself.


    There should be a "Play All" control. Or you press play on the album
    instead of its tracks?

    --

    Michael

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    447
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > Web UI. From Web UI the only way to play the songs is by selecting Play
    > for each song. Playlist cannot be built including album itself.


    There should be a "Play All" control. Or you press play on the album
    instead of its tracks?

    --

    Michael
    If I select the Play button for the album, only the first track is added to the Current Playlist.

    After selecting Play on Album LMS will play all the songs though only listing one track at a time.
    Last edited by earthbased; 2017-06-15 at 07:40.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    447
    I moved "The Last Drag" album out of FLAC library and then scanned. Then moved back and re-scanned. This fixed the problem. Must have been corruption in database?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •