Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    France
    Posts
    29

    Password problem for LMS

    Suddenly, I can't access to my Logitech Media Server any more. It asks me for an user name and a password. It happens when I click on Squeezetray and when I try to go on MyComputer:9000 in Firefox. I get the following error message: 401 Authorization is Required to access this Logitech Media Server. The problem is that I have no idea for the user name and the password. I use LMS since a long time, and this is the first time I have this problem. Can you help me please ? Excuse my English !

  2. #2
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    19,538

    Password problem for LMS

    We've seen similar reports from users who opened their LMS to the
    internet. If you did so, close that port on your router again. Then shut
    down LMS, open server.prefs file, remove the password entry, restart LMS.

    --

    Michael

  3. #3

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    France
    Posts
    29
    Many thanks. Effectively, I had forwarded port 9000 in my router and had a password in server.prefs. Problem solved.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    UK
    Posts
    776
    This is quite a good way to expand your music collection.. search for all those audiophile Squeezebox user's unsecured LMS instances and grab their stuff..

    Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
    --
    Hardware: 3x Touch, 1x Radio, 2x Receivers, 1 HP Microserver NAS with Debian+LMS 7.9.0
    Music: ~1300 CDs, as 450 GB of 16/44k FLACs. No less than 3x 24/44k albums..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •