Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    214

    Album art and progress on next track slow to show after 7.9.1?

    I recently updated to 7.9.1 from 7.9.0 on my qnap 469L and noticed a slight peculiarity. When I have a playlist of different songs in play, as one track advances to another, the album art and track progress of the next track would take longer to load than before, i.e., the next track would have already been playing for over 10 seconds before its info would show up, whereas it would almost be instantaneous before. The delay time varies from a couples of seconds to about 20. Ssots log files shows no error. Could there be some settings that I have inadvertently changed? Anyone else experienced this?

    Thanks.

  2. #2
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    19,779

    Album art and progress on nexttrack slow to show after 7.9.1?

    What UI are you talking about? Player? Mobile app? Web UI?

    Am 10.05.17 um 02:55 schrieb eduardoo:
    >
    > I recently updated to 7.9.1 from 7.9.0 on my qnap 469L and noticed a
    > slight peculiarity. When I have a playlist of different songs in play,
    > as one track advances to another, the album art and track progress of
    > the next track would take longer to load than before, i.e., the next
    > track would have already been playing for over 10 seconds before its
    > info would show up, whereas it would almost be instantaneous before.
    > Ssots log files shows no error. Could there be some settings that I have
    > inadvertently changed? Anyone else experienced this?
    >
    > Thanks.
    >
    >
    > ------------------------------------------------------------------------
    > eduardoo's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=25850
    > View this thread: http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=107392
    >
    >

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    214
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    What UI are you talking about? Player? Mobile app? Web UI?

    Am 10.05.17 um 02:55 schrieb eduardoo:
    >
    > I recently updated to 7.9.1 from 7.9.0 on my qnap 469L and noticed a
    > slight peculiarity. When I have a playlist of different songs in play,
    > as one track advances to another, the album art and track progress of
    > the next track would take longer to load than before, i.e., the next
    > track would have already been playing for over 10 seconds before its
    > info would show up, whereas it would almost be instantaneous before.
    > Ssots log files shows no error. Could there be some settings that I have
    > inadvertently changed? Anyone else experienced this?
    >
    > Thanks.
    >
    >
    > ------------------------------------------------------------------------
    > eduardoo's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=25850
    > View this thread: http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=107392
    >
    >
    Good question. I just tried the various UI that I have access to.
    Problem seems mostly with Squeeze Ctrl on Android. Web UI seems better. Squeezeplay on Windows also seems fine. Maybe it's more of an issue with Squeeze Ctrl. Don't know if it's in any way related, but SSOTS server log has this: Async::HTTP: Unable to load IO::Socket::SSL, will try connecting to SSL servers in non-SSL mode Since there is no time stamp, I don't know when that record came about.

    Thanks.

  4. #4
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    19,779

    Album art and progress on nexttrack slow to show after 7.9.1?

    > Good question. I just tried the various UI that I have access to.
    > Problem seems mostly with Squeeze Ctrl on Android. Web UI seems better.
    > Squeezeplay on Windows also seems fine. Maybe it's more of an issue
    > with Squeeze Ctrl.


    Don't know how this app handles the updates. But if it's polling the
    server, rather than subscribing, then there will always be a certain
    delay. Worst case the maximum polling interval.

    > Don't know if it's in any way related, but SSOTS
    > server log has this: Async::HTTP: Unable to load IO::Socket::SSL, will
    > try connecting to SSL servers in non-SSL mode Since there is no time
    > stamp, I don't know when that record came about.


    That's unrelated. But still worth trying to install that module on your
    system, as more and more online streams require https.

    --

    Michael

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    214
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > Good question. I just tried the various UI that I have access to.
    > Problem seems mostly with Squeeze Ctrl on Android. Web UI seems better.
    > Squeezeplay on Windows also seems fine. Maybe it's more of an issue
    > with Squeeze Ctrl.


    Don't know how this app handles the updates. But if it's polling the
    server, rather than subscribing, then there will always be a certain
    delay. Worst case the maximum polling interval.

    > Don't know if it's in any way related, but SSOTS
    > server log has this: Async::HTTP: Unable to load IO::Socket::SSL, will
    > try connecting to SSL servers in non-SSL mode Since there is no time
    > stamp, I don't know when that record came about.


    That's unrelated. But still worth trying to install that module on your
    system, as more and more online streams require https.

    --

    Michael
    Thanks.

    The polling is controlled by the app or LMS? The strange thing is that it wasn't so obvious before.


    What is this https module you're talking about? An LMS thing or an NAS thing?

    Thanks again.

  6. #6
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    19,779

    Album art and progress on nexttrack slow to show after 7.9.1?

    > What is this https module you're talking about? An LMS thing or an NAS
    > thing?


    Consider it a "NAS thing". It's a module which usually can be installed
    on the operating system level. How you do this depends on what kinf of
    Linux is running on your NAS.

    --

    Michael

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    214
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > What is this https module you're talking about? An LMS thing or an NAS
    > thing?


    Consider it a "NAS thing". It's a module which usually can be installed
    on the operating system level. How you do this depends on what kinf of
    Linux is running on your NAS.

    --

    Michael
    Thanks. I really appreciate your help.

    I always have https enabled on the nas, although I'm just using the default Ssl cert. What else am I supposed to do?

    Also, about the slight slowness, I'm a little puzzled as to why the app would behave differently with 7.9.1 vs 7.9.0. I reached the developer and he tried it on 7.9.1 on windows and didn't notice any difference. Perhaps I just didn't notice all these years? Hmmmmm.

    Thanks again.

  8. #8
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    19,779

    Album art and progress on nexttrack slow to show after 7.9.1?

    > I always have https enabled on the nas, although I'm just using the
    > default Ssl cert. What else am I supposed to do?


    It has nothing to do with your NAS web page, but with perl as a https
    client. Check with your vendor or its community about how to install
    that module.

    > Also, about the slight slowness, I'm a little puzzled as to why the app
    > would behave differently with 7.9.1 vs 7.9.0. I reached the developer
    > and he tried it on 7.9.1 on windows and didn't notice any difference.
    > Perhaps I just didn't notice all these years? Hmmmmm.


    Is it even consistent? Can you go back and forth between 7.9.1 and 7.9.0
    and reproduce the delay?

    --

    Michael

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    214
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > I always have https enabled on the nas, although I'm just using the
    > default Ssl cert. What else am I supposed to do?


    It has nothing to do with your NAS web page, but with perl as a https
    client. Check with your vendor or its community about how to install
    that module.

    > Also, about the slight slowness, I'm a little puzzled as to why the app
    > would behave differently with 7.9.1 vs 7.9.0. I reached the developer
    > and he tried it on 7.9.1 on windows and didn't notice any difference.
    > Perhaps I just didn't notice all these years? Hmmmmm.


    Is it even consistent? Can you go back and forth between 7.9.1 and 7.9.0
    and reproduce the delay?

    --

    Michael
    Thanks for all your help. Will try when I have the chance.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    214
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > I always have https enabled on the nas, although I'm just using the
    > default Ssl cert. What else am I supposed to do?


    It has nothing to do with your NAS web page, but with perl as a https
    client. Check with your vendor or its community about how to install
    that module.

    > Also, about the slight slowness, I'm a little puzzled as to why the app
    > would behave differently with 7.9.1 vs 7.9.0. I reached the developer
    > and he tried it on 7.9.1 on windows and didn't notice any difference.
    > Perhaps I just didn't notice all these years? Hmmmmm.


    Is it even consistent? Can you go back and forth between 7.9.1 and 7.9.0
    and reproduce the delay?

    --

    Michael
    I finally took the time to go back to 7.9.0 (after taking some time finding my copy of it (squeezeboxserver-7.9.0-1408608555), as I can't seem to find one on the net). Interestingly enough, the delay is no longer there. Maybe I'll just stick with 7.9.0 for now. Thanks.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •