Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 93 of 93 FirstFirst ... 4383919293
Results 921 to 925 of 925
  1. #921
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    973
    Yes, but that card is not his problem. We will not be releasing another 4.9.y kernel. The next version will use 4.14.y

  2. #922
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    215

    LMS doesn't mount spun down USB drive on pcp 3.22

    Minor one, but fyi ....

    I have a 2tb USb drive attached to my rpi3 and use this for my music library. I've set the drive to spin down if it's not in use. Playing music from the drive is fine - it spins up no problem. The one quirk is that if the drive is spn down when I reboot the rip for some reason, the drive doesn't mount. Seems like the mount process isn't waiting long enough for the drive to spin up perhaps.

    Pete S

  3. #923
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    973
    There is no timeout setting for the mount command. What is the error message that you get when mounting (should be in the boot log)

    Also, when is the drive detected? Look in dmesg.

  4. #924
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    215
    Thanks for the dmesg tip - should have looked there myself, but Linux isn't my domain ... There were loads of "found new device" messages - repeating every few seconds. So, addition of dwc_otg.speed=1 tweak and all seems to have settled down now and mount on reboot's working now.

  5. #925
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    973
    more rpi USB woes. great to hear that its working.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •