Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 51
  1. #1
    Senior Member Stig Nygaard's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Copenhagen
    Posts
    214

    Problems with LMS79x and Spotify on ReadyNAS Ultra 2 [1/3]

    This is a continuation of posts from the "7.9.0 release candidates - please test!" thread.

    Short resume:
    The Spotify Playlists menu and other submenus in Spotify won’t open when I use LMS’ webinterface for Spotify. LMS hangs for several minutes when I tries, and selected submenu never opens. It works a bit better when controlling LMS/Spotify via apps. I can open the menus in Spotify, but occasionally I get username/password errors when trying to play a track.

    Continuing the fight...

    After the first attempt of getting LMS79RC to work on my NAS (as discussed in above linked thread), I have during this Sunday made 3 further attempts to install a working version of LMS79x on my ReadyNAS Ultra. In the end I end up installing a nightly version of the “older” LMS781 again, but meanwhile I have taken some notes that might be helpful… I hope…

    First I tried installing a 791nightly on top of the previously installed 79RC to see if it would solve my problems. Unfortunately my problems opening my Spotify Playlists menu via LMS webinterface not only continued, but things got worse since Spotify now wouldn’t play at all. Not either when controlled via apps or SBTouch touchscreen. Still different errors when using webinterface ("illegal file descriptor or filehandle" errors when trying to open Playlists or other submenus in Spotify) vs. "alternative controllers" (userid/password errors when trying to play a track). But now neither way could be used for Spotify.

    So next I completely uninstalled LMS from my NAS and started a clean install of latest 791nightly while sporadically checking status of my setup during the process. When the point arrived where I couldn’t open the Spotify Playlists menu anymore, I tried to backtrack to the setup where it was slow but still somehow working. But unsuccessfully. So…

    In yet another attempt, I again made a complete uninstall of LMS from my NAS and started a new completely clean installation of LMS791nightly. This time taking it in very small steps and keeping a log of my actions. Below follows first the log of my actions and next the complete LMS server log from the same process.

    LMS791nightly clean install activity log

    Clean install of latest LMS 9.7.1 nightly. Initial setup steps including connecting the LMS to my mysb.com account, and see the setup work by starting streaming a radiostation.

    Check Spotify Playlist opening – Very slow but opens OK (Didn't time it, but 1/2 minute seems likely).

    Configure the Last.fm Audioscrobbler plugin and setting Media Library Name in Basic Settings.

    Long wait here where LMS is not responding (while rescanning because of change on Basic Settings page?) [EDIT: I have later realized that LMS crashes and restarts here (Log: "Logitech Media Server died. Restarting")].

    After some time the radio station I was playing also stops. Browser reports unable to connect to LMS. But after further waiting LMS starts responding again…

    Rebooting NAS/LMS.

    Check Spotify Playlist opening – Slow but OK (approx. 35 seconds to open).

    Play track on Spotify – OK

    Setting up on Player settings page, including putting my 2x SBTouch in Sync mode and enabling Smart Gain.

    Reboot NAS/LMS.

    Reboot Touch devices.

    Restart browser.

    Check Spotify Playlist opening – Slow but OK (approx. 35 seconds to open).

    Play track on Spotify – Fails playing at first. Log says “Spotify login failed: Bad username and/or password” ???

    Waits a few seconds and tries again. Now working OK.

    Setting LMS password protection up in Advanced>Security.

    Restarting browser and NAS/LMS.

    Check Spotify Playlist opening – Slow but OK (approx. 35 seconds to open).

    Play track on Spotify: LMS browser UI says playing – players also in LMS’ player dropdown, but Touch devices do not play or show Now Playing screen.

    Stops the “playing”, clear the LMS playlist and tries to start same Spotify playlist. Still silence though LMS shows it playing. Nothing in the log.

    Go to Touch devices. Switch to MySB and back to my local LMS. Prompted for LMS login/password which I enter.

    Check Spotify Playlist opening – Slow but OK (approx. 35 seconds to open).

    Play track on Spotify – OK.

    Reboots NAS/LMS.

    Check Spotify Playlist opening – Slow but OK (approx. 35 seconds to open).

    Play track on Spotify – OK.

    Setting up My Music: Treat TPE2 as Album Artist and set New Music Limit to 500.

    Allows the triggered rescan to complete.

    Restart NAS/LMS.

    Verifying LMS control via Orange Squeeze on my Android tablet and via Squeeze Control Win10 app on same PC as I use the webinterface from. Both apps not only works with Spotify, they are very fast and responsive! Spotify playlists opens almost instantly! I don’t remember the webinterface being slow when using Spotify on the older LMS 781 nightlies, so I’m a bit frustrated the webinterface isn’t up to the same speed as the apps. It confirms an ”unhealty feel” I have had about this LMS791 installation right from the start, even though hard errors have been few so far.

    Trying to control Spotify via SBTouch touchscreen suddenly gives a username/password error.

    Going back to webinterface now also gives username/password error in the log (but UI gives no information to the user).

    Restart NAS/LMS.

    Still username/password problems reported when I try to play something on Spotify, no matter from where I am controlling it from.

    At this point I get tired of it, and decide to re-install an "old" LMS781 nightly instead.

    But below is the complete log related to above described setup-proces of LMS791 up to as far as I got before giving up:


    [I’m hitting a max limit for posting size in this forum, so splitting up my post in several smaller posts…]
    Last edited by Stig Nygaard; 2017-04-09 at 06:43.
    /Stig
    www.rockland.dk - www.last.fm/user/rockland - www.discogs.com/user/StigNygaard - plus.google.com/+StigNygaard
    Server: LMS 7.9.1 (LmsRepack) - 1494667952 @ Sat May 13 on Synology DS716+II. Clients: RPi3 (Max2Play, HiFiBerry Digi+ Pro), SB Touch, OrangeSqueeze/SqueezePlayer. Livingroom HiFi: Marantz PM6005 and F3/Lyd Audiovector 2.

    You might like to try my Art Grabr for fetching big cover-art from various sites - or Album Linkr for a better last.fm desktop experience...

  2. #2
    Senior Member Stig Nygaard's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Copenhagen
    Posts
    214

    Problems with LMS79x and Spotify on ReadyNAS Ultra 2 [2/3]

    LMS791nightly server log from install process

    Code:
    2017-03-19 16:53:14 squeezeboxserver_safe started.
    [17-03-19 16:53:19.3742] main::init (388) Starting Logitech Media Server (v7.9.1, 1489743085, Fri Mar 17 09:38:23 UTC 2017) perl 5.008008 - i486-linux-gnu-thread-multi
    [17-03-19 16:53:22.8860] Slim::Utils::SQLiteHelper::postConnect (374) Optimizing DB because of missing or empty sqlite_stat1 table
    [17-03-19 16:53:23.0487] Slim::Schema::forceCommit (2149) Warning: Trying to commit transactions before DB is initialized!
    [17-03-19 16:53:24.7427] Slim::Utils::SQLiteHelper::postConnect (374) Optimizing DB because of missing or empty sqlite_stat1 table
    [17-03-19 16:53:24.8956] Slim::Schema::forceCommit (2149) Warning: Trying to commit transactions before DB is initialized!
    [17-03-19 16:53:25.9628] main::checkDataSource (1111) Warning: Schema updated or no media found in the database, initiating scan.
    [17-03-19 16:53:31.6054] Slim::Utils::Firmware::downloadAsyncError (581) Warning: Firmware: Failed to download http://update.slimdevices.com/update/firmware/7.9.1/fab4.version (404 Not Found), will try again in 10 minutes.
    [17-03-19 16:54:44.7912] Slim::Utils::Scanner::Remote::__ANON__ (193) Error: Can't connect to remote server to retrieve playlist for, http://sc7.iad.llnw.net/stream/kcrw_aac_music: 404 File Not Found.
    [17-03-19 16:54:45.7884] Slim::Utils::Scanner::Remote::__ANON__ (193) Error: Can't connect to remote server to retrieve playlist for, http://sc7.iad.llnw.net/stream/kcrw_music: 404 File Not Found.
    [17-03-19 16:54:59.7509] Slim::Utils::SQLiteHelper::postConnect (374) Optimizing DB because of missing or empty sqlite_stat1 table
    [17-03-19 16:55:00.0176] Slim::Schema::forceCommit (2149) Warning: Trying to commit transactions before DB is initialized!
    [17-03-19 17:03:31.2738] Slim::Utils::Firmware::downloadAsyncError (581) Warning: Firmware: Failed to download http://update.slimdevices.com/update/firmware/7.9.1/fab4.version (404 Not Found), will try again in 20 minutes.
    [17-03-19 17:20:34.1138] Slim::Utils::Misc::msg (1244) Warning: [17:20:34.1131] Argument "" isn't numeric in numeric gt (>) at /usr/share/perl5/Slim/Plugin/AudioScrobbler/HTML/EN/plugins/AudioScrobbler/settings/basic.html line 6.
    2017-03-19 17:27:24 Logitech Media Server died. Restarting.
    [17-03-19 17:27:29.3195] main::init (388) Starting Logitech Media Server (v7.9.1, 1489743085, Fri Mar 17 09:38:23 UTC 2017) perl 5.008008 - i486-linux-gnu-thread-multi
    [17-03-19 17:27:38.8100] Slim::Utils::Firmware::downloadAsyncError (581) Warning: Firmware: Failed to download http://update.slimdevices.com/update/firmware/7.9.1/fab4.version (404 Not Found), will try again in 10 minutes.
    2017-03-19 17:33:25 squeezeboxserver_safe stopped.
    2017-03-19 17:35:42 squeezeboxserver_safe started.
    [17-03-19 17:35:47.2589] main::init (388) Starting Logitech Media Server (v7.9.1, 1489743085, Fri Mar 17 09:38:23 UTC 2017) perl 5.008008 - i486-linux-gnu-thread-multi
    [17-03-19 17:35:54.6863] Slim::Utils::Firmware::downloadAsyncError (581) Warning: Firmware: Failed to download http://update.slimdevices.com/update/firmware/7.9.1/fab4.version (404 Not Found), will try again in 10 minutes.
    [17-03-19 17:45:54.0777] Slim::Utils::Firmware::downloadAsyncError (581) Warning: Firmware: Failed to download http://update.slimdevices.com/update/firmware/7.9.1/fab4.version (404 Not Found), will try again in 20 minutes.
    2017-03-19 17:53:31 squeezeboxserver_safe stopped.
    2017-03-19 17:54:38 squeezeboxserver_safe started.
    [17-03-19 17:54:44.7926] main::init (388) Starting Logitech Media Server (v7.9.1, 1489743085, Fri Mar 17 09:38:23 UTC 2017) perl 5.008008 - i486-linux-gnu-thread-multi
    [17-03-19 17:57:19.3307] Slim::Utils::Firmware::downloadAsyncError (581) Warning: Firmware: Failed to download http://update.slimdevices.com/update/firmware/7.9.1/fab4.version (404 Not Found), will try again in 10 minutes.
    [17-03-19 18:00:51.2973] Slim::Plugin::SpotifyLogi::Plugin::spds_handler (305) 00:04:20:22:73:35 Spotify error, code 6: Spotify login failed: Bad username and/or password
    2017-03-19 18:07:03 squeezeboxserver_safe stopped.
    2017-03-19 18:08:12 squeezeboxserver_safe started.
    [17-03-19 18:08:18.4186] main::init (388) Starting Logitech Media Server (v7.9.1, 1489743085, Fri Mar 17 09:38:23 UTC 2017) perl 5.008008 - i486-linux-gnu-thread-multi
    [17-03-19 18:15:36.0074] Slim::Utils::Scanner::Remote::__ANON__ (193) Error: Can't connect to remote server to retrieve playlist for, http://ahls.gss.dr.dk/A/A05H.stream/Playlist.m3u8: Couldn't resolve IP address for: ahls.gss.dr.dk.
    [17-03-19 18:16:07.2065] Slim::Utils::Scanner::Remote::__ANON__ (193) Error: Can't connect to remote server to retrieve playlist for, http://205.188.215.230:8016/: Connect timed out: .
    [17-03-19 18:18:03.2214] Slim::Utils::Firmware::downloadAsyncError (581) Warning: Firmware: Failed to download http://update.slimdevices.com/update/firmware/7.9.1/fab4.version (404 Not Found), will try again in 10 minutes.
    2017-03-19 18:23:57 squeezeboxserver_safe stopped.
    2017-03-19 18:25:04 squeezeboxserver_safe started.
    [17-03-19 18:25:10.8652] main::init (388) Starting Logitech Media Server (v7.9.1, 1489743085, Fri Mar 17 09:38:23 UTC 2017) perl 5.008008 - i486-linux-gnu-thread-multi
    [17-03-19 18:25:19.3601] Slim::Utils::Firmware::downloadAsyncError (581) Warning: Firmware: Failed to download http://update.slimdevices.com/update/firmware/7.9.1/fab4.version (404 Not Found), will try again in 10 minutes.
    [17-03-19 18:35:19.3755] Slim::Utils::Firmware::downloadAsyncError (581) Warning: Firmware: Failed to download http://update.slimdevices.com/update/firmware/7.9.1/fab4.version (404 Not Found), will try again in 20 minutes.
    2017-03-19 18:49:06 squeezeboxserver_safe stopped.
    2017-03-19 18:50:13 squeezeboxserver_safe started.
    [17-03-19 18:50:20.0608] main::init (388) Starting Logitech Media Server (v7.9.1, 1489743085, Fri Mar 17 09:38:23 UTC 2017) perl 5.008008 - i486-linux-gnu-thread-multi
    [17-03-19 18:50:28.3390] Slim::Utils::Firmware::downloadAsyncError (581) Warning: Firmware: Failed to download http://update.slimdevices.com/update/firmware/7.9.1/fab4.version (404 Not Found), will try again in 10 minutes.
    [17-03-19 19:00:28.0903] Slim::Utils::Firmware::downloadAsyncError (581) Warning: Firmware: Failed to download http://update.slimdevices.com/update/firmware/7.9.1/fab4.version (404 Not Found), will try again in 20 minutes.
    [17-03-19 19:15:17.9434] Slim::Plugin::SpotifyLogi::Plugin::spds_handler (305) 00:04:20:22:73:35 Spotify error, code 6: Spotify login failed: Bad username and/or password
    [17-03-19 19:15:31.4328] Slim::Plugin::SpotifyLogi::Plugin::spds_handler (305) 00:04:20:22:73:35 Spotify error, code 6: Spotify login failed: Bad username and/or password
    [17-03-19 19:19:18.7860] Slim::Plugin::SpotifyLogi::Plugin::spds_handler (305) 00:04:20:22:73:35 Spotify error, code 6: Spotify login failed: Bad username and/or password
    [17-03-19 19:20:28.0669] Slim::Utils::Firmware::downloadAsyncError (581) Warning: Firmware: Failed to download http://update.slimdevices.com/update/firmware/7.9.1/fab4.version (404 Not Found), will try again in 40 minutes.
    2017-03-19 19:23:33 squeezeboxserver_safe stopped.
    2017-03-19 19:24:41 squeezeboxserver_safe started.
    [17-03-19 19:24:48.0286] main::init (388) Starting Logitech Media Server (v7.9.1, 1489743085, Fri Mar 17 09:38:23 UTC 2017) perl 5.008008 - i486-linux-gnu-thread-multi
    [17-03-19 19:24:56.6982] Slim::Utils::Firmware::downloadAsyncError (581) Warning: Firmware: Failed to download http://update.slimdevices.com/update/firmware/7.9.1/fab4.version (404 Not Found), will try again in 10 minutes.
    [17-03-19 19:31:13.2375] Slim::Plugin::SpotifyLogi::Plugin::spds_handler (305) 00:04:20:22:73:35 Spotify error, code 6: Spotify login failed: Bad username and/or password
    [17-03-19 19:32:08.9195] Slim::Plugin::SpotifyLogi::Plugin::spds_handler (305) 00:04:20:22:73:35 Spotify error, code 6: Spotify login failed: Bad username and/or password
    [17-03-19 19:34:56.0947] Slim::Utils::Firmware::downloadAsyncError (581) Warning: Firmware: Failed to download http://update.slimdevices.com/update/firmware/7.9.1/fab4.version (404 Not Found), will try again in 20 minutes.

    [I’m hitting a max limit for posting size in this forum, so splitting up my post in several smaller posts…]
    /Stig
    www.rockland.dk - www.last.fm/user/rockland - www.discogs.com/user/StigNygaard - plus.google.com/+StigNygaard
    Server: LMS 7.9.1 (LmsRepack) - 1494667952 @ Sat May 13 on Synology DS716+II. Clients: RPi3 (Max2Play, HiFiBerry Digi+ Pro), SB Touch, OrangeSqueeze/SqueezePlayer. Livingroom HiFi: Marantz PM6005 and F3/Lyd Audiovector 2.

    You might like to try my Art Grabr for fetching big cover-art from various sites - or Album Linkr for a better last.fm desktop experience...

  3. #3
    Senior Member Stig Nygaard's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Copenhagen
    Posts
    214

    Problems with LMS79x and Spotify on ReadyNAS Ultra 2 [3/3]

    Reverting to LMS781nightly

    So I uninstall my LMS completely again, and do a clean install of a LMS781nightly instead. Setup of this is almost complete now, including adding a handful extra plugins (I just miss re-entering my list of favorite radiostations and podcasts). Below follows complete server log for this LMS781 install process.

    LMS781 nightly now runs stable and well (again) on my NAS. Opening the Playlists menu in Spotify takes 5 seconds via webinterface now. The log shows some SSL issues, but not the same errors as when trying to install (or run) LMS79x…

    There’s still a couple of error lines from when I try to play my beloved KCRW Eclectic24 station, but I have concluded it is the station that has changed its setup, and my link which needs an update.

    LMS781nightly server log from install process

    Code:
    2017-03-19 19:56:51 squeezeboxserver_safe started.
    [17-03-19 19:56:56.2598] main::init (368) Starting Logitech Media Server (v7.8.1, 1483428886, Tue Jan 17 03:15:27 UTC 2017) perl 5.008008
    [17-03-19 19:56:58.3262] Slim::Utils::SQLiteHelper::postConnect (359) Optimizing DB because of missing or empty sqlite_stat1 table
    [17-03-19 19:56:58.4821] Slim::Schema::init (162) Warning: Creating new database - empty, outdated or invalid database found
    [17-03-19 19:57:01.0884] main::checkDataSource (1089) Warning: Schema updated or no media found in the database, initiating scan.
    [17-03-19 19:59:27.9058] Slim::Utils::Misc::msg (1311) Warning: [19:59:27.9049] Async::HTTP: Unable to load IO::Socket::SSL, will try connecting to SSL servers in non-SSL mode
    [17-03-19 20:00:00.5963] Slim::Utils::Scanner::Remote::__ANON__ (240) Error: Can't connect to remote server to retrieve playlist for, http://sc7.iad.llnw.net/stream/kcrw_aac_music: 404 File Not Found.
    [17-03-19 20:00:01.6031] Slim::Utils::Scanner::Remote::__ANON__ (240) Error: Can't connect to remote server to retrieve playlist for, http://sc7.iad.llnw.net/stream/kcrw_music: 404 File Not Found.
    [17-03-19 20:00:14.3213] Slim::Utils::SQLiteHelper::postConnect (359) Optimizing DB because of missing or empty sqlite_stat1 table
    2017-03-19 20:21:43 squeezeboxserver_safe stopped.
    2017-03-19 20:22:50 squeezeboxserver_safe started.
    [17-03-19 20:22:57.2779] main::init (368) Starting Logitech Media Server (v7.8.1, 1483428886, Tue Jan 17 03:15:27 UTC 2017) perl 5.008008
    [17-03-19 20:23:04.1586] Slim::Utils::Misc::msg (1311) Warning: [20:23:04.1578] Async::HTTP: Unable to load IO::Socket::SSL, will try connecting to SSL servers in non-SSL mode
    [17-03-19 20:25:22.9558] Slim::Utils::Misc::msg (1311) Warning: [20:25:22.9551] Argument "" isn't numeric in numeric gt (>) at /usr/share/perl5/Slim/Plugin/AudioScrobbler/HTML/EN/plugins/AudioScrobbler/settings/basic.html line 6.
    [17-03-19 20:47:56.0491] Slim::Utils::Scanner::Local::rescan (174) Discovering audio files in
    [17-03-19 20:47:56.9818] Slim::Utils::Scanner::Local::__ANON__ (271) Removing deleted audio files (0)
    [17-03-19 20:47:56.9826] Slim::Utils::Scanner::Local::__ANON__ (349) Scanning new audio files (0)
    [17-03-19 20:47:56.9833] Slim::Utils::Scanner::Local::__ANON__ (427) Rescanning changed audio files (0)
    [17-03-19 20:47:57.2761] Slim::Music::Artwork::updateStandaloneArtwork (204) Starting updateStandaloneArtwork for 25 albums
    [17-03-19 20:48:00.1434] Slim::Utils::Scanner::Local::rescan (174) Discovering audio files in
    [17-03-19 20:48:01.0551] Slim::Utils::Scanner::Local::__ANON__ (271) Removing deleted audio files (0)
    [17-03-19 20:48:01.0562] Slim::Utils::Scanner::Local::__ANON__ (349) Scanning new audio files (0)
    [17-03-19 20:48:01.0905] Slim::Utils::Scanner::Local::__ANON__ (427) Rescanning changed audio files (0)
    [17-03-19 20:48:01.3834] Slim::Music::Artwork::updateStandaloneArtwork (204) Starting updateStandaloneArtwork for 25 albums
    [17-03-19 20:48:05.5270] Slim::Music::Artwork::__ANON__ (302) updateStandaloneArtwork finished in 8.24930381774902
    [17-03-19 20:48:05.6978] Slim::Music::Artwork::precacheAllArtwork (608) Starting precacheArtwork for 23 albums
    [17-03-19 20:48:07.0539] Slim::Music::Artwork::__ANON__ (302) updateStandaloneArtwork finished in 5.66915416717529
    [17-03-19 20:48:07.2238] Slim::Music::Artwork::precacheAllArtwork (608) Starting precacheArtwork for 23 albums
    [17-03-19 20:48:10.5302] Slim::Music::Artwork::__ANON__ (727) precacheArtwork finished in 4.83106398582458
    [17-03-19 20:48:13.7049] Slim::Music::Artwork::__ANON__ (727) precacheArtwork finished in 6.47973203659058
    [17-03-19 20:56:12.0390] main::init (368) Starting Logitech Media Server (v7.8.1, 1483428886, Tue Jan 17 03:15:27 UTC 2017) perl 5.008008
    [17-03-19 20:56:19.0505] Slim::Utils::Misc::msg (1311) Warning: [20:56:19.0497] Async::HTTP: Unable to load IO::Socket::SSL, will try connecting to SSL servers in non-SSL mode
    [17-03-19 21:06:55.9789] main::init (368) Starting Logitech Media Server (v7.8.1, 1483428886, Tue Jan 17 03:15:27 UTC 2017) perl 5.008008
    [17-03-19 21:07:00.2729] Slim::Utils::Misc::msg (1311) Warning: [21:07:00.2721] Async::HTTP: Unable to load IO::Socket::SSL, will try connecting to SSL servers in non-SSL mode
    2017-03-19 21:10:05 squeezeboxserver_safe stopped.
    2017-03-19 21:11:57 squeezeboxserver_safe started.
    [17-03-19 21:12:04.0936] main::init (368) Starting Logitech Media Server (v7.8.1, 1483428886, Tue Jan 17 03:15:27 UTC 2017) perl 5.008008
    [17-03-19 21:12:11.7490] Slim::Utils::Misc::msg (1311) Warning: [21:12:11.7482] Async::HTTP: Unable to load IO::Socket::SSL, will try connecting to SSL servers in non-SSL mode
    [17-03-19 21:12:12.6970] Slim::Control::Request::notify (2085) Error: Failed notify: Can't call method "model" on an undefined value at /usr/share/perl5/Slim/Plugin/SpotifyLogi/ProtocolHandler.pm line 37.
    [17-03-19 21:26:39.7774] main::init (368) Starting Logitech Media Server (v7.8.1, 1483428886, Tue Jan 17 03:15:27 UTC 2017) perl 5.008008
    [17-03-19 21:26:45.7664] Slim::Utils::Misc::msg (1311) Warning: [21:26:45.7656] Async::HTTP: Unable to load IO::Socket::SSL, will try connecting to SSL servers in non-SSL mode
    Final comments...

    Michael, I have noticed you have removed LMS781 nightlies from http://downloads.slimdevices.com/nightly/?ver=7.8? Maybe a bit too early to do so? Luckily I still had a version from January which I could install...

    The older LMS781nightly runs smooth and reasonably fast for me now (again). Both generally and specifically in the Spotify part. Spotify Playlists menu now takes 5 seconds to open (I have >200 playlists in Spotify, so it seems fair).

    In the server log of 781 there’s are a lot of “Async::HTTP: Unable to load IO::Socket::SSL, will try connecting to SSL servers in non-SSL mode” warnings. I don’t know if anything can be done to fix that? The errors seen on LMS79x are generally not seen on LMS781.

    I have recently purchased a Synology DS716+ II. I might try to install LMS791 on that at some later time. But if possible I really prefer to continue to use my Netgear ReadyNAS Ultra for LMS, because I can at any time download latest official nightly build for it, which can easily be installed without having to do any “super user Linux/NAS-OS stuff”…

    System information

    Netgear ReadyNAS Ultra 2.
    RAIDiator 4.2.30, Intel Atom processor, 1GB RAM.
    2x Squeezebox Touch players with firmware version 7.8.0-r16754.

    Logitech Media Server Version: 7.8.1 - 1483428886 @ Tue Jan 17 03:15:27 UTC 2017
    Operating system: Netgear RAIDiator - EN - utf8
    Platform Architecture: i686-linux
    Perl Version: 5.8.8 - i486-linux-gnu-thread-multi
    Database Version: DBD::SQLite 1.34_01 (sqlite 3.7.7.1)

    Total Tracks: 13,479
    Total Albums: 1,298
    Total Artists: 550
    Total Genres: 58
    Total Playing Time: 954:54:42
    /Stig
    www.rockland.dk - www.last.fm/user/rockland - www.discogs.com/user/StigNygaard - plus.google.com/+StigNygaard
    Server: LMS 7.9.1 (LmsRepack) - 1494667952 @ Sat May 13 on Synology DS716+II. Clients: RPi3 (Max2Play, HiFiBerry Digi+ Pro), SB Touch, OrangeSqueeze/SqueezePlayer. Livingroom HiFi: Marantz PM6005 and F3/Lyd Audiovector 2.

    You might like to try my Art Grabr for fetching big cover-art from various sites - or Album Linkr for a better last.fm desktop experience...

  4. #4
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    19,685

    Problems with LMS79x and Spotify onReadyNAS Ultra 2 [1/3]

    Styg,

    man, that's too much information in one go :-).

    > [17-03-19 18:00:51.2973] Slim::Plugin::SpotifyLogi::Plugin::spds_handler (305) 00:04:20:22:73:35 Spotify error, code 6: Spotify login failed: Bad username and/or password


    It says "bad username/password". Did you double/tripple check this (in
    the plugin settings, not mysb.com)?

    This one otoh is odd (as you noticed yourself):

    > [17-03-19 20:23:04.1586] Slim::Utils::Misc::msg (1311) Warning:

    [20:23:04.1578] Async::HTTP: Unable to load IO::Socket::SSL, will try
    connecting to SSL servers in non-SSL mode

    I only see it in the 7.8 log file, but not the 7.9. Did you install it
    somewhere in between? Or restore the system to before its installation?
    7.9 should log the same if it was missing.g

    > Michael, I have noticed you have removed LMS781 nightlies from
    > http://downloads.slimdevices.com/nightly/?ver=7.8? Maybe a bit too early
    > to do so? Luckily I still had a version from January which I could
    > install...


    I've put a copy of the last build here:

    http://downloads.slimdevices.com/Log....1_unreleased/


    --

    Michael

  5. #5
    Senior Member Stig Nygaard's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Copenhagen
    Posts
    214
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    man, that's too much information in one go :-).
    Yeah, sorry for the information overload. And get some sleep/spare-time (As far as I know you are in Europe, so this shouldn't be work hours - even if LMS78/79 is partly hobby?).

    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > [17-03-19 18:00:51.2973] Slim::Plugin::SpotifyLogi::Plugin::spds_handler (305) 00:04:20:22:73:35 Spotify error, code 6: Spotify login failed: Bad username and/or password

    It says "bad username/password". Did you double/tripple check this (in
    the plugin settings, not mysb.com)?
    Is there any way I can set username/password in LMS' Spotify plugin? As far as I can see it just connects to mysb.com and the Spotify account configured there?
    Anyway, the error seemed periodic most of the time... Except when it suddenly seemed to be permanent of course :-/ ...

    Quote Originally Posted by mherger View Post
    This one otoh is odd (as you noticed yourself):

    > [17-03-19 20:23:04.1586] Slim::Utils::Misc::msg (1311) Warning:

    [20:23:04.1578] Async::HTTP: Unable to load IO::Socket::SSL, will try
    connecting to SSL servers in non-SSL mode

    I only see it in the 7.8 log file, but not the 7.9. Did you install it
    somewhere in between? Or restore the system to before its installation?
    7.9 should log the same if it was missing.g
    Both logs are from "clean installs" of LMS791 and LMS781 nightlies, meaning I uninstalled previous LMS-version installed on NAS first, including confirming to delete all data/preferences from the LMS installations I was uninstalling. Also think I always did a reboot before starting the new installations. I have not installed any PERL/SSL things myself at any point. Haven't touched anything on the NAS but the LMS installations.

    Btw, on 791 I also noticed a lot of "Trying to commit transactions before DB is initialized" warnings in beginning of the installation. Is that ok?

    Quote Originally Posted by mherger View Post
    I've put a copy of the last build here:

    http://downloads.slimdevices.com/Log....1_unreleased/
    thumbs up, and...

    Sleep well :-)
    Last edited by Stig Nygaard; 2017-03-20 at 15:58.
    /Stig
    www.rockland.dk - www.last.fm/user/rockland - www.discogs.com/user/StigNygaard - plus.google.com/+StigNygaard
    Server: LMS 7.9.1 (LmsRepack) - 1494667952 @ Sat May 13 on Synology DS716+II. Clients: RPi3 (Max2Play, HiFiBerry Digi+ Pro), SB Touch, OrangeSqueeze/SqueezePlayer. Livingroom HiFi: Marantz PM6005 and F3/Lyd Audiovector 2.

    You might like to try my Art Grabr for fetching big cover-art from various sites - or Album Linkr for a better last.fm desktop experience...

  6. #6
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    19,685

    Problems with LMS79x and Spotify onReadyNAS Ultra 2 [1/3]

    >> Slim::Plugin::SpotifyLogi::Plugin::spds_handler (305) 00:04:20:22:73:35
    >> Spotify error, code 6: Spotify login failed: Bad username and/or
    >> password
    >>
    >> It says "bad username/password". Did you double/tripple check this (in
    >> the plugin settings, not mysb.com)?

    >
    > Is there any way I can set username/password in LMS' Spotify plugin? As


    Oops... sorry, my fault: that's actually the username/password from
    mysb.com... But still, they seem to be wrong, too. Don't know why this
    would lock up the browsing, though.

    > Both logs are from "clean installs" of LMS791 and LMS781 nightlies,
    > meaning I uninstalled previous LMS-version installed on NAS first,
    > including confirming to delete all data/preferences from the LMS
    > installations I was uninstalling. Also think I always did a reboot
    > before starting the new installations. I have not installed any PERL/SSL
    > things myself at any point. Haven't touched anything on the NAS but the
    > LMS installations.


    Please try to install IO::Socket::SSL anyway.

    --

    Michael

  7. #7
    Senior Member Stig Nygaard's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Copenhagen
    Posts
    214
    Quote Originally Posted by mherger View Post

    > Is there any way I can set username/password in LMS' Spotify plugin? As


    Oops... sorry, my fault: that's actually the username/password from
    mysb.com... But still, they seem to be wrong, too. Don't know why this
    would lock up the browsing, though.
    If they were wrong it should fail all the time? But it was working most of the time, and it is also working now via LMS781. Nothing is changed on MySB.com since I verified/reentered credentials when installing the 79RC (the very first install in previous thread).
    Maybe it was actually a problem communicating with MySB.com?

    (It would be nice though if Spotify plugin was independent on MySB.com account)

    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > Both logs are from "clean installs" of LMS791 and LMS781 nightlies,

    Please try to install IO::Socket::SSL anyway.
    Sorry, I have no idea of how to do that or if it is even possible?

    Even though I am an IT Developer and an it-nerd, I have never tried to become a superuser on Linux/NAS platforms, and have no intention to be. I rather just be a dumb normal enduser on these and use my IT-nerdness elsewhere... And that should be a clear proof that I haven't done any IO::Socket::SSL installations myself earlier :-)

    I have done a search trying to find out if it was possible to update the Perl-version, but that is apparently not something you just do:
    https://community.netgear.com/t5/Leg...e/td-p/1208079
    Last edited by Stig Nygaard; 2017-03-21 at 00:19.
    /Stig
    www.rockland.dk - www.last.fm/user/rockland - www.discogs.com/user/StigNygaard - plus.google.com/+StigNygaard
    Server: LMS 7.9.1 (LmsRepack) - 1494667952 @ Sat May 13 on Synology DS716+II. Clients: RPi3 (Max2Play, HiFiBerry Digi+ Pro), SB Touch, OrangeSqueeze/SqueezePlayer. Livingroom HiFi: Marantz PM6005 and F3/Lyd Audiovector 2.

    You might like to try my Art Grabr for fetching big cover-art from various sites - or Album Linkr for a better last.fm desktop experience...

  8. #8
    Senior Member Stig Nygaard's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Copenhagen
    Posts
    214
    On IO::Socket::SSL errors and possible install of it...

    Quote Originally Posted by Stig Nygaard View Post
    Sorry, I have no idea of how to do that or if it is even possible?

    Even though I am an IT Developer and an it-nerd, I have never tried to become a superuser on Linux/NAS platforms, and have no intention to be. I rather just be a dumb normal enduser on these and use my IT-nerdness elsewhere... And that should be a clear proof that I haven't done any IO::Socket::SSL installations myself earlier :-)

    I have done a search trying to find out if it was possible to update the Perl-version, but that is apparently not something you just do:
    https://community.netgear.com/t5/Leg...e/td-p/1208079
    I don't remember for sure, but I think I saw these errors on my old LMS781 installations even before I started my attempts to update to LMS79x. But eventually I could try to re-install latest NAS firmware to see if something has mysteriously disappeared and could be re-installed that way. It could probably not do any harm.

    But could it eventually be that it really ain't available and never has been, and that LMS79x doesn't handle/reports this correctly? I remember seeing more than a handful of SSL-check/handle related checkins on the 79 branch...
    /Stig
    www.rockland.dk - www.last.fm/user/rockland - www.discogs.com/user/StigNygaard - plus.google.com/+StigNygaard
    Server: LMS 7.9.1 (LmsRepack) - 1494667952 @ Sat May 13 on Synology DS716+II. Clients: RPi3 (Max2Play, HiFiBerry Digi+ Pro), SB Touch, OrangeSqueeze/SqueezePlayer. Livingroom HiFi: Marantz PM6005 and F3/Lyd Audiovector 2.

    You might like to try my Art Grabr for fetching big cover-art from various sites - or Album Linkr for a better last.fm desktop experience...

  9. #9
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    19,685

    Problems with LMS79x and Spotify onReadyNAS Ultra 2 [1/3]

    > But could it eventually be that it really ain't available and never has
    > been, and that LMS79x doesn't handle/reports this correctly? I remember
    > seeing more than a handful of SSL-check/handle related checkins on the
    > 79 branch...


    7.9 should still report the problem iirc.

    Did you ever install anything on your ReadyNAS using apt? You'd have to
    install libio-socket-ssl-perl...

    --

    Michael

  10. #10
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    19,685

    Problems with LMS79x and Spotify onReadyNAS Ultra 2 [1/3]

    Stig,

    could you please re-try the very latest 7.9.1 nightly build? I
    identified an issue with the LMS login which _could_ _potentially_ lead
    to the problem you're seeing.

    --

    Michael

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •