Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13
  1. #11
    Senior Member Stig Nygaard's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Copenhagen
    Posts
    157
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    Stig,

    could you please re-try the very latest 7.9.1 nightly build? I
    identified an issue with the LMS login which _could_ _potentially_ lead
    to the problem you're seeing.

    Michael
    Cool. I will. I does require some time and energy to do so, even though I'm beginning to have the practice of installing and setting up:-) So it might not be today or tomorrow. But I will try to find time in the weekend if not before...

    Thanks for continuous effort :-)
    /Stig
    http://www.rockland.dk - http://www.last.fm/user/rockland - http://www.discogs.com/user/StigNygaard - https://plus.google.com/+StigNygaard
    Server: LMS 7.8.1 - 1483428886 @ Tue Jan 17 03:15:27 UTC 2017 on ReadyNAS Ultra 2. Controllers & players: 2x Squeezebox Touch, Squeezebox Classic (currently not used), 2x OrangeSqueeze

    You might like to try my Art Grabr for fetching big cover-art from various sites - or Album Linkr for a better last.fm desktop experience...

  2. #12
    Senior Member Stig Nygaard's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Copenhagen
    Posts
    157
    Quote Originally Posted by Stig Nygaard View Post
    Cool. I will. I does require some time and energy to do so, even though I'm beginning to have the practice of installing and setting up:-) So it might not be today or tomorrow. But I will try to find time in the weekend if not before...

    Thanks for continuous effort :-)
    On the other hand if I just try installing on top of 781 it shouldn't take long. But there's always the risk that I feel the need to revert to a clean 781 install afterwards. So maybe sooner - maybe in weekend :-) ...
    /Stig
    http://www.rockland.dk - http://www.last.fm/user/rockland - http://www.discogs.com/user/StigNygaard - https://plus.google.com/+StigNygaard
    Server: LMS 7.8.1 - 1483428886 @ Tue Jan 17 03:15:27 UTC 2017 on ReadyNAS Ultra 2. Controllers & players: 2x Squeezebox Touch, Squeezebox Classic (currently not used), 2x OrangeSqueeze

    You might like to try my Art Grabr for fetching big cover-art from various sites - or Album Linkr for a better last.fm desktop experience...

  3. #13
    Senior Member Stig Nygaard's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Copenhagen
    Posts
    157

    Take two - Update from 781nightly to latest 791nightly

    Hi again

    I have now tried to upgrade to latest 791nightly build (7.9.1 - 1490335303 @ Fri Mar 24 06:09:34 UTC 2017) on top of 781nightly.

    "Activity log":

    Stop 781nightly on NAS. Reboot NAS. Install 791nightly.

    Let the triggered full scan complete:

    Name:  Capture1.PNG
Views: 19
Size:  33.0 KB

    Final stats:
    Total Images: 0
    Total Videos: 0
    Total Tracks: 13,479
    Total Albums: 1,298
    Total Artists: 1,541
    Total Genres: 58
    Total Playing Time: 954:54:42

    Nice clean system log so far:

    Code:
    [17-03-25 08:27:02.9379] main::init (388) Starting Logitech Media Server (v7.9.1, 1490335303, Fri Mar 24 06:09:34 UTC 2017) perl 5.008008 - i486-linux-gnu-thread-multi
    [17-03-25 08:27:10.8312] main::checkDataSource (1111) Warning: Schema updated or no media found in the database, initiating scan.
    But scan log got approx. 280 identical lines of:

    Code:
    [17-03-25 09:46:48.6133] Plugins::MusicArtistInfo::Common::__ANON__ (107) garbage after JSON object, at character offset 4 (before "read timeout\n") at /c/.squeezeboxserver/cache/InstalledPlugins/Plugins/MusicArtistInfo/Common.pm line 100.
    Meta-data issues in my collection of flac/mp3 files? (Meta updated/edited mostly by various versions of Mp3tag or dBpoweramp). Collection generally looks correctly indexed, but hard to say if I got some missing tracks somewhere. Probably won't find out until I eventually someday wonder why some album or track ain't available. And haven't checked scan log of 781 recently, so can't tell if this is something new in 791.

    In the following I'm using the web-frontend to control LMS unless otherwise mentioned. All playing via my SBTouch devices.

    10:25 Play track from local music collection. Ok.
    10:30 Open Spotify
    10:32 Try to open Playlists in Spotify. Doesn’t open. LMS “stalls” (In another browser tab the Media Server system log is also hanging trying to update itself).
    10:37 Close the browser tab that’s trying to open the Playlists list in Spotify
    10:38:50 Tab with system log finally stops “hanging” and updates itself. A couple of new lines has been added to the log:

    Code:
     [17-03-25 10:34:23.1892] Slim::Networking::IO::Select::__ANON__ (131) Error: Select task failed calling Slim::Networking::Async::HTTP::_http_read_body: illegal file descriptor or filehandle (either no attached file descriptor or illegal value):  at /usr/share/perl5/Slim/Networking/IO/Select.pm line 134.
    ; fh=Slim::Networking::Async::Socket::HTTP=GLOB(0xcbf34d0)
    [17-03-25 10:36:38.1512] Slim::Networking::IO::Select::__ANON__ (131) Error: Select task failed calling Slim::Web::HTTP::processHTTP: illegal file descriptor or filehandle (either no attached file descriptor or illegal value):  at /usr/share/perl5/Slim/Networking/IO/Select.pm line 134.
    ; fh=Slim::Web::HTTP::ClientConn=GLOB(0xada6e04)
    [17-03-25 10:38:55.1792] Slim::Networking::IO::Select::__ANON__ (131) Error: Select task failed calling Slim::Web::HTTP::processHTTP: illegal file descriptor or filehandle (either no attached file descriptor or illegal value):  at /usr/share/perl5/Slim/Networking/IO/Select.pm line 134.
    ; fh=Slim::Web::HTTP::ClientConn=GLOB(0xcbf32f0)
    10:51 Open Spotify and Spotify Playlists on my tablet (Orange Squeeze connected to LMS). Playlists opens quickly (2 secs?).
    10:52:30 Try to play Spotify track from Orange Squeeze. Doesn’t play. Error in log:

    Code:
    [17-03-25 10:52:37.7762] Slim::Plugin::SpotifyLogi::Plugin::spds_handler (305) 00:04:20:22:73:35 Spotify error, code 6: Spotify login failed: Bad username and/or password
    11:03 Try playing track again on Spotify started with Orange Squeeze. This time it plays immediately. It could be simply the wait&retry fixing it. Or it could be because I disabled synchronization of my two SBTouch devices in the meantime.

    Also tries Squeeze Control Windows 10 app on my PC. It works just as fast & well as Orange Squeeze does on my tablet.

    Switch SBTouch devices to MySB.com (one device asks for login, the other does not need it) and back on LMS. Restart NAS/LMS. Enable synchronization of my SBTouch devices again.
    Verify Spotify on Orange Squeeze (tablet) and Squeeze Control (PC). Both open Playlists fast, but again fails playing:

    Code:
    2017-03-25 11:22:23 squeezeboxserver_safe stopped.
    2017-03-25 11:23:30 squeezeboxserver_safe started.
    [17-03-25 11:23:36.6567] main::init (388) Starting Logitech Media Server (v7.9.1, 1490335303, Fri Mar 24 06:09:34 UTC 2017) perl 5.008008 - i486-linux-gnu-thread-multi
    [17-03-25 11:29:33.4925] Slim::Plugin::SpotifyLogi::Plugin::spds_handler (305) 00:04:20:22:73:35 Spotify error, code 6: Spotify login failed: Bad username and/or password
    [17-03-25 11:31:14.4401] Slim::Plugin::SpotifyLogi::Plugin::spds_handler (305) 00:04:20:22:73:35 Spotify error, code 6: Spotify login failed: Bad username and/or password
    Again does the switching to MySB and back to LMS. And again one of the devices needs me to enter credentials.
    Tries playing track on Spotify via Orange Squeeze. It fails:

    Code:
     [17-03-25 11:43:35.4415] Slim::Plugin::SpotifyLogi::Plugin::spds_handler (305) 00:04:20:22:73:35 Spotify error, code 6: Spotify login failed: Bad username and/or password
    Disable synchronization of devices and try Spotify again with Orange Squeeze. It plays!…

    Re-enable synchronization and try once more. Spotify plays now - and does it synchronized on both devices.

    Now tries via webinterface. But the “usual” result. Can’t even open submenus like Playlists in Spotify, and LMS stalls when trying…

    So, so far things looks very must like my upgrade experiences from last weekend. But I might try a clean install of the 791nightly later and see if things have changed there…

    PS. Also notice that, unlike on 781nightly, there's still no mention of the (possibly?) missing IO::Socket::SSL library in the log on 791nightly...
    Last edited by Stig Nygaard; Today at 05:13.
    /Stig
    http://www.rockland.dk - http://www.last.fm/user/rockland - http://www.discogs.com/user/StigNygaard - https://plus.google.com/+StigNygaard
    Server: LMS 7.8.1 - 1483428886 @ Tue Jan 17 03:15:27 UTC 2017 on ReadyNAS Ultra 2. Controllers & players: 2x Squeezebox Touch, Squeezebox Classic (currently not used), 2x OrangeSqueeze

    You might like to try my Art Grabr for fetching big cover-art from various sites - or Album Linkr for a better last.fm desktop experience...

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •