Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    10

    multiple instances squeezelite - hide one as player

    Hi,

    I'm using a multiroom multi instance squeezelite - LMS, meaning I use instance for playing music, etc and 1 instance for doorbell sound, announcements.
    Within the players list at this point I see offcourse all players. So livingroom & kitchen, bathroom, hallway, etc and sounds livingroom & kitchen, sounds bathroom, sounds hallway etc. Reason for this is that I only have to pause a certain player, play the sound or notification thru the second instance and resume the player where it left in the song.

    Now what I would like to have is that the "sounds" players do not show up on the list of available players. Is there a certain why to accomplish this?

  2. #2
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    19,475

    multiple instances squeezelite - hideone as player

    > Now what I would like to have is that the "sounds" players do not show
    > up on the list of available players. Is there a certain why to
    > accomplish this?


    Not without a code change.

    Unless you run two instances of LMS, one for the "real" players, the
    other for the sounds.

    --

    Michael

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    10
    Where does to code has to be changed? If it could be changed within the squeezelite files itself, this would be ideal.

    Further, could you elaborate more about a second LMS? The need for 2 instances squeezelite instances on the pi itself is for player thru the same speaker.

  4. #4
    Senior Member TheLastMan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Richmond (Surrey not VA)
    Posts
    959
    Development of LMS ended yonks ago. Nobody is going to be adding this kind of feature to it, or Squeezlite.

    Michael was simply pointing out that if you have two machines in your network running LMS then you can select which Squeezelite connects to which LMS. No software development required.

    Sent from my F5121 using Tapatalk
    Matt
    SqueezeBoxes: Two SB Duets (Living room and kitchen) and a piCorePlayer
    Server: Synology DS214 (2TB) NAS running LMS 7.9
    Network: TP-Link Archer VR200 router, Draytek Vigor 130 VDSL modem, TP-Link access point
    Livingroom: Receiver, Linn LP12, Naim 72/Hi-cap/110/Headline amp, B&W CM2 speakers
    Kitchen: Receiver, Topping TP20 Mk2 Class T amp, B&W 686 speakers

  5. #5
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    19,475

    multiple instances squeezelite - hideone as player

    > Development of LMS ended yonks ago. Nobody is going to be adding this
    > kind of feature to it, or Squeezlite.


    That's not quite true: official development has ended. Logitech does not
    provide any updated LMS beyond 7.7. But I'm about to release 7.9 as a
    community release this week. It has lots of new features compared to 7.7.

    That said, the feature requested here is indeed a rather exotic use case
    which I'm not sure I'd want to spend much time on.

    > Michael was simply pointing out that if you have two machines in your
    > network running LMS then you can select which Squeezelite connects to
    > which LMS. No software development required.


    Correct.

    --

    Michael

  6. #6
    Senior Member TheLastMan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Richmond (Surrey not VA)
    Posts
    959
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    >
    That's not quite true: official development has ended. Logitech does not provide any updated LMS beyond 7.7. But I'm about to release 7.9 as a
    community release this week. It has lots of new features compared to 7.7.
    We all appreciate your work here Michael, your resurrection of the official Spotify app is particularly appreciated by my family. But some people don't seem to understand that you are doing this for the love of it and that this is now just a community project with a few dedicated users willing to give their valuable time and skills for free.
    That said, the feature requested here is indeed a rather exotic use case
    which I'm not sure I'd want to spend much time on.
    I don't blame you!



    Sent from my F5121 using Tapatalk
    Matt
    SqueezeBoxes: Two SB Duets (Living room and kitchen) and a piCorePlayer
    Server: Synology DS214 (2TB) NAS running LMS 7.9
    Network: TP-Link Archer VR200 router, Draytek Vigor 130 VDSL modem, TP-Link access point
    Livingroom: Receiver, Linn LP12, Naim 72/Hi-cap/110/Headline amp, B&W CM2 speakers
    Kitchen: Receiver, Topping TP20 Mk2 Class T amp, B&W 686 speakers

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    10
    If you would find time, even this looks exotic to you, it would be hightly appreciated, cause things are getting unworkable.
    Just thinking something like "player names that start with _ are ignored in the list"

    Is it stable to use multiple servers?

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    685
    Quote Originally Posted by K.Clemens View Post
    Is it stable to use multiple servers?
    Certainly it is fine using multiple servers on different systems/VMs.
    One possible drawback is that players might migrate to the server that they can see ... but not usually a problem if you leave the servers running all of the time.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    10
    For stability reasons, all my systems get a restart at 4 am every night.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    1,107
    You could use "aplay" for sounds.

    Also, look at the Touch, I *think* it uses a Wolfson WM8974 (mono) DAC for sounds.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •