Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member KGB's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Norway
    Posts
    5

    "Now playing" always +1 from audio

    Hi!

    When I'm listening to track 01, the ♫-symbol indicates track 02 are playing in controller display and/or in web browser!
    This one-track-ahead-of-it-self sync behaviour occurs every time I add tracks to current playlist. The list updates, tracks shows up on list as it should, but then voilÓ - unsync returns to business as usual!

    Deleting, updating, rebuilding lists or entire library have been tried without luck. I'd like to keep my setting, so not tried deleting pref-file. Media server/ controller are up to date.

    I've used Squeezebox Duet for 5 years without any problem I couldn't handle, but this specific issue are increasingly grinding my gears.

    Hopefully somebody have a solution to allow me rejoin the happy campers convention!



    Logitech Media Server Versjon: 7.9.0 - 1479378558
    Last edited by KGB; 2016-11-17 at 15:53.

  2. #2
    Senior Member Apesbrain's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    988
    I'm unclear: are you saying this "+1" display behavior only happens when you have two or more players synced?

  3. #3
    Junior Member KGB's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Norway
    Posts
    5
    No, I mean the display keeps showing the next song on the list as "playing now". It confuses me too trying to explain this thing.
    It actually plays the previous track it showed in display. Display are a step ahead of it self compared to audio.
    The time line starts counting seconds correctly when skip to next track, but duration of course don't match up.

  4. #4
    Senior Member pippin's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Berlin
    Posts
    13,879
    Update to a more recent LMS version
    ---
    learn more about iPeng, the iPhone and iPad remote for the Squeezebox and
    Logitech UE Smart Radio as well as iPeng Party, the free Party-App,
    at penguinlovesmusic.com
    New: iPeng 9, the Universal App for iPhone, iPad and Apple Watch

  5. #5
    Junior Member KGB's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Norway
    Posts
    5
    I'm using LogitechMediaServer-7.9.0-1479378558 - beta build release date November 17 2016 18:21
    This is the most recent version I believe!?
    Last edited by KGB; 2016-11-17 at 16:52.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    13
    Just curious. What was the previous version you were running before you updated to the Nov 17 7.9? Were you updating frequently or just running an old version for a while?

    A similar, although opposite issue arose recently without a solution. The player will play the next track but the web interface indicates that the previous track is playing. IIRC 3 people including myself encountered various behavior along these lines. It was mostly with ipv3 devices (SB3, duet, transporter) so it may have something to do with the older hardware but there was one mention of it happening with a Touch. Not that the older hardware is bad but the buffers are smaller so they are more sensitive to network hiccups. That said, I only started seeing this about a year or so ago (hence my question about your previous version).

    this is the other thread
    http://forums.slimdevices.com/showth...-beyond-tracks

    Maybe you will have more luck finding the issue. I think any solution will be in "fortifying" your network (don't ask me how) so communication between the devices and LMS doesn't trip up. The thread above includes some helpful insight from Pippin about the slim protocol pointing to network issues.

    This is Pippin's reply about the protocol
    http://forums.slimdevices.com/showth...l=1#post863039

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Sor°, Denmark
    Posts
    577
    Quote Originally Posted by KGB View Post
    Hi!

    When I'm listening to track 01, the ♫-symbol indicates track 02 are playing in controller display and/or in web browser!
    This one-track-ahead-of-it-self sync behaviour occurs every time I add tracks to current playlist. The list updates, tracks shows up on list as it should, but then voilÓ - unsync returns to business as usual!

    Deleting, updating, rebuilding lists or entire library have been tried without luck. I'd like to keep my setting, so not tried deleting pref-file. Media server/ controller are up to date.

    I've used Squeezebox Duet for 5 years without any problem I couldn't handle, but this specific issue are increasingly grinding my gears.

    Hopefully somebody have a solution to allow me rejoin the happy campers convention!



    Logitech Media Server Versjon: 7.9.0 - 1479378558
    I have seen this too. Long time Ago though. Just select a new track and press play. Then it should be in sync again.
    Alternative restart LMS
    Last edited by callesoroe; 2017-01-29 at 06:46.
    Callesoroe
    Living room: Transporter, Tact RCS 2.2X digital preamp, Martin Logan Vista speakers, AMPS(Icepower): Acoustic Reality Ear Enigma PLUS(PANELS), Acoustic Reality Ear TWO MKII(Bas)
    Kitchen: Receiver - S.M.S.L DAC, Prodipe Pro 5 active bi-amp speakers. Bedroom: Receiver+UE boombox, Kids: Receiver+Active speakers, Office: Transporter, JBL LSR305 active speakers , TIDAL HIFI flac streaming.
    http://www.last.fm/user/callesoroe

  8. #8
    Junior Member KGB's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Norway
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by dbm204 View Post
    Just curious. What was the previous version you were running before you updated to the Nov 17 7.9? Were you updating frequently or just running an old version for a while?

    A similar, although opposite issue arose recently without a solution. The player will play the next track but the web interface indicates that the previous track is playing. IIRC 3 people including myself encountered various behavior along these lines. It was mostly with ipv3 devices (SB3, duet, transporter) so it may have something to do with the older hardware but there was one mention of it happening with a Touch. Not that the older hardware is bad but the buffers are smaller so they are more sensitive to network hiccups. That said, I only started seeing this about a year or so ago (hence my question about your previous version).

    this is the other thread
    http://forums.slimdevices.com/showth...-beyond-tracks

    Maybe you will have more luck finding the issue. I think any solution will be in "fortifying" your network (don't ask me how) so communication between the devices and LMS doesn't trip up. The thread above includes some helpful insight from Pippin about the slim protocol pointing to network issues.

    This is Pippin's reply about the protocol
    http://forums.slimdevices.com/showth...l=1#post863039
    Thanks for your reply. -Yes it's just like that; the interface indicates that the previous track is playing! I'm not sure what the previous version was, but it was probably 1-1,5 years old. When I could not fix this behaviour, then I updated to new version to see if problem went away, but it didn't.
    The linked posts are describing similar issues, but they too seems not having found a solution.



    Quote Originally Posted by callesoroe View Post
    I have sene this too. Long time Agro though. Just select a new track and press play. Then it should be in sync again.
    Alternative restart LMS
    Your first suggestion don't work. Restarting LMS and Squeezebox is what I've been doing to get it to work normally again. It's not ideal, however something I can live with. (I'm 40-60% sure!)
    I'll leave it at that. Thanks.

  9. #9
    Senior Member Mnyb's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Vństerňs Sweden
    Posts
    15,863
    Quote Originally Posted by KGB View Post
    I'm using LogitechMediaServer-7.9.0-1479378558 - beta build release date November 17 2016 18:21
    This is the most recent version I believe!?
    Oh no they update several Times' per week if not daily . So there is definetely a newer version aviable
    --------------------------------------------------------------------
    Main hifi: Touch + CIA PS +MeridianG68J MeridianHD621 MeridianG98DH 2 x MeridianDSP5200 MeridianDSP5200HC 2 xMeridianDSP3100 +Rel Stadium 3 sub.
    Bedroom/Office: Boom
    Kitchen: Touch + powered Fostex PM0.4
    Misc use: Radio (with battery)
    iPad1 with iPengHD & SqueezePad
    (spares Touch, SB3, reciever ,controller )
    server HP proliant micro server N36L with ClearOS Linux

    http://people.xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •