Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    26

    Server 7.9 not starting

    Hello,

    I have a windows 10 PC.
    I have a Lms 7.9 instaled, but when I start it, it starts for seconds and stops.
    Very strange.

    Any help is welcome.

    Thanks

    Antonio

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    1,991
    Quote Originally Posted by altsouza View Post
    Hello,

    I have a windows 10 PC.
    I have a Lms 7.9 instaled, but when I start it, it starts for seconds and stops.
    Very strange.

    Any help is welcome.

    Thanks

    Antonio
    Oh,Oh, Antonio , when you installed the LMS did you right click the .exe and "run as administrator"?

    Welcome

    Ronnie

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    26
    Yes, I instaled with adm rights!

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    26
    Also, in the diagnostics page, the ports "failed"!!

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    1,991
    Quote Originally Posted by altsouza View Post
    Yes, I instaled with adm rights!
    How do you start it?

    Click on the taskbar icon?

    Right click on the same icon and start as admin?

    Set it to start at log in?.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    26
    Yes, I did all the steps you mentioned!

  7. #7
    Senior Member toby10's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    USA (home of the bottomless credit card)
    Posts
    9,095
    Either something else is running on that PC and is using those ports or (more likely) your anti virus and/or firewall is blocking LMS. Make sure there is not another instance of LMS running on the PC.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    1,991
    [QUOTE=altsouza;864990]Also, in the diagnostics page, the ports "failed"!![/QUOTE


    Sounds like a permissions thing.

    Normally when you start the Windows LMS for the first time you get a little window open asking if you want to allow LMS to connect to the internet.

    You'll have to enable the ports, or at least check if they are open.

    also see this

    http://forums.slimdevices.com/showth...y-update/page2

    http://www.tenforums.com/network-sha...nection-2.html
    Last edited by Man in a van; 2016-10-18 at 03:25.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    26
    [QUOTE=Man in a van;864995]
    Quote Originally Posted by altsouza View Post
    Also, in the diagnostics page, the ports "failed"!![/QUOTE


    Sounds like a permissions thing.

    Normally when you start the Windows LMS for the first time you get a little window open asking if you want to allow LMS to connect to the internet.

    You'll have to enable the ports, or at least check if they are open.

    also see this

    http://forums.slimdevices.com/showth...y-update/page2

    http://www.tenforums.com/network-sha...nection-2.html

    How to check the ports??? There are no third party anti-virus software im my server. There are only regular win firewall (disable) and windows defender (disable).
    Thanks

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    1,991
    start with this, this my win10 lms

    Name:  ports windows 10.jpg
Views: 76
Size:  130.5 KB

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •