Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 3 of 13 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 127
  1. #21
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    1,644
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > I switch to MySqueezebox on the Joggler and although it is recognised

    This should not be possible, unless you pretend to be using a hardware
    Squeezebox. That's the kind of configuration which hurts us the most,
    and which triggered this whole story :-(.

    > Is this likely to be the 'status quo' now with regard to SqueezePlay and
    > Spotify/Mysqueezebox/Joggler?


    The behaviour wrt. to Spotify has not changed recently. This simply is
    not possible because you lack the SB firmware required to play Spotify.
    Just stick with LMS.

    --

    Michael
    Well thanks for the prompt reply, I was not aware that a spoof Mac address was being used, I thought that the Joggler was no different to a Raspberry pi in that respect.
    I'll de-register it.

    Player Information
    Information on all identified devices connected to Logitech Media Server



    Living Room Boom
    Player Model: Squeezebox Boom
    Player Type: boom
    Firmware: 57
    Player IP Address: 192.168.1.14
    Player MAC Address: 00:04:20:1e:d7:66
    Wireless Signal Strength: 99%



    NorthStar
    Player Model: SqueezeLite
    Player Type: squeezelite
    Firmware: v1.8
    Player IP Address: 192.168.1.5
    Player MAC Address: b8:27:eb:aa:52:d4




    SqueezePlay

    Player Model: SqueezePlay
    Player Type: squeezeplay
    Firmware: 7.7.2-r9710

    Player IP Address: 192.168.1.7
    Player MAC Address: 02:17:fe:0d:4a:10



    Squeezebox Radio
    Player Model: Squeezebox Radio
    Player Type: baby
    Firmware: 7.7.3-r16676
    Player IP Address: 192.168.1.3
    Player MAC Address: 00:04:20:29:f5:ca
    Wireless Signal Strength: 100%


    I have just looked at the MAC ID label on the Joggler and it does not correspond to the one given in the info above. Mea Culpa

    Ronnie

  2. #22
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Cambridge, UK
    Posts
    365
    Quote Originally Posted by cdmackay View Post
    where do I use that option, please? [Linux]
    $ grep OPT /etc/default/logitechmediaserver
    SLIMOPTIONS="--nomysqueezebox"

  3. #23

    Jivelite on Picorplayer issue with My Apps

    I just installed Jivelite on a Raspberry Pi running picoreplayer software using a 7 inch touchscreen. I noticed that none of "My Apps" show up under the "My Apps" folder on the Jivelite interface, but they still show up in the web server on my LMS and I can select them from there. I can also select a Pandora station, for example, that is saved as a Favorite under the Favorites tab on Jivelite.

    I've verified that all my "software" players have vanished from mysb.com Could this change made at mysqb.com be the issue?

  4. #24
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    19,487

    Please read: software players &mysqueezebox.com

    > I just installed Jivelite on a Raspberry Pi running picoreplayer
    > software using a 7 inch touchscreen. I noticed that none of "My Apps"
    > show up under the "My Apps" folder on the Jivelite interface, but they
    > still show up in the web server on my LMS and I can select them from
    > there. I can also select a Pandora station, for example, that is saved
    > as a Favorite under the Favorites tab on Jivelite.


    Hmm... this might be a newly introduced bug in the bunch of changes I
    applied. Could it be you don't have any SB hardware at all registered to
    your account?

    Please enable debug logging for network.squeezenetwork and network.asynchttp,
    try to to open the apps menu again, then post your server.log file.


    > I've verified that all my "software" players have vanished from mysb.com
    > Could this change made at mysqb.com be the issue?


    This is "by design": as software players should never connect to
    mysb.com directly, there's no need to manage them on mysb.com. The idea
    behind the preference sync was to have the same settings, no matter
    whether you were connected to mysb.com or your LMS. But if you can't
    connect your player to mysb.com, why should it keep a copy of your
    prefs? We have records in the dozens of millions stored in our database
    which should never have been saved there. I'd like to get rid of this
    overhead.

    --

    Michael
    Last edited by mherger; 2016-04-13 at 21:33.

  5. #25
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    19,487

    Please read: software players &mysqueezebox.com

    If you're experiencing missing "My Apps" items, then please make sure
    you're running the very latest nightly build of whatever branch you're
    on (7.7.6, 7.8.1 or 7.9.0). Your LMS should be built post April 7 2016.

    --

    Michael

  6. #26
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > I just installed Jivelite on a Raspberry Pi running picoreplayer
    > software using a 7 inch touchscreen. I noticed that none of "My Apps"
    > show up under the "My Apps" folder on the Jivelite interface, but they
    > still show up in the web server on my LMS and I can select them from
    > there. I can also select a Pandora station, for example, that is saved
    > as a Favorite under the Favorites tab on Jivelite.


    Hmm... this might be a newly introduced bug in the bunch of changes I
    applied. Could it be you don't have any SB hardware at all registered to
    your account?

    Please enable debug logging for network.squeezenetwork and network.asynchttp,
    try to to open the apps menu again, then post your server.log file.


    > I've verified that all my "software" players have vanished from mysb.com
    > Could this change made at mysqb.com be the issue?


    This is "by design": as software players should never connect to
    mysb.com directly, there's no need to manage them on mysb.com. The idea
    behind the preference sync was to have the same settings, no matter
    whether you were connected to mysb.com or your LMS. But if you can't
    connect your player to mysb.com, why should it keep a copy of your
    prefs? We have records in the dozens of millions stored in our database
    which should never have been saved there. I'd like to get rid of this
    overhead.

    --

    Michael

    I do not have any SB hardware, only software. As an aside, I do have the third party "Youtube" app in LMS and it's the only one that shows up in My Apps on the Jivelite. Also, when I go to the App Gallery in Jivelite and select Pandora, it says that it's already installed. My Apps should include Pandora, Slacker, Tunein, and SomaFM. Here is the Server.log info you asked for:

    "set-cookie" => "sdi_squeezenetwork_session=693611%3AKNrlopU3Jqxjo CdxetDNsO90rIw; path=/; expires=Fri, 14-Apr-2017 19:40:58 GMT",
    status => 200,
    }, "HTTP::Headers")
    [16-04-14 12:40:58.5931] Slim::Networking::Async::HTTP::_http_read_body (410) Read body: [702] bytes
    [16-04-14 12:40:58.5960] Slim::Networking::Async::HTTP::_http_read_body (410) Read body: [2336] bytes
    [16-04-14 12:40:58.5987] Slim::Networking::Async::disconnect (236) Close Slim::Networking::Async::Socket::HTTP=GLOB(0x5a538 f8) => 38
    [16-04-14 12:40:58.6011] Slim::Networking::Async::HTTP::_http_read_body (473) Body read
    [16-04-14 12:40:58.6030] Slim::Networking::SimpleAsyncHTTP:nBody (242) status for http://www.mysqueezebox.com/api/appg...radio_networks is 200 OK
    [16-04-14 12:40:58.6058] Slim::Networking::SimpleAsyncHTTP:nBody (341) Not caching [http://www.mysqueezebox.com/api/appg...adio_networks], no expiration set and missing cache headers
    [16-04-14 12:40:58.6075] Slim::Networking::SimpleAsyncHTTP:nBody (349) Done
    [16-04-14 12:41:04.9305] Slim::Networking::SimpleAsyncHTTP::_createHTTPRequ est (112) GETing http://www.mysqueezebox.com/api/appg...tall?id=Somafm
    [16-04-14 12:41:04.9355] Slim::Networking::Async::connect (108) Connecting to www.mysqueezebox.com:80
    [16-04-14 12:41:05.0370] Slim::Networking::Async::_async_connect (181) Slim::Networking::Async::Socket::HTTP=GLOB(0x66ae1 48) => 39 connected, ready to write request
    [16-04-14 12:41:05.0400] Slim::Networking::Async::write_async (211) Sending: [GET /api/appgallery/v1/opml/app_uninstall?id=Somafm HTTP/1.0
    Connection: close
    Cache-Control: no-cache
    Accept: text/x-json, text/xml
    Accept-Encoding: deflate, gzip
    Accept-Language: en
    Accept-Language: en
    Host: www.mysqueezebox.com
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Linux; N; Debian; armv7l-linux; EN; utf8) SqueezeCenter, Squeezebox Server, Logitech Media Server/7.9.0/1457466777
    Cookie: sdi_squeezenetwork_session=693611%3AKNrlopU3JqxjoC dxetDNsO90rIw
    Cookie2: $Version="1"
    Icy-Metadata:
    X-Controlled-By: squeezeplay
    X-Controller-UA: SqueezePlay-jivelite/0.1.0 (armv6l)
    X-Player-DeviceInfo: 12:v1.8.3-712
    X-Player-MAC: 74:da:38:6c:ad:e5
    X-Player-Model: squeezelite
    X-Player-Name: S2l0Y2hlblBp

    ]
    [16-04-14 12:41:05.1613] Slim::Networking::Async::HTTP::_http_read (326) Headers read. code: 200 status: OK
    [16-04-14 12:41:05.1648] Slim::Networking::Async::HTTP::_http_read (327) bless({
    connection => "close",
    "content-length" => 272,
    "content-type" => "text/x-json; charset=utf-8",
    date => "Thu, 14 Apr 2016 19:41:04 GMT",
    server => "nginx/1.2.6",
    "set-cookie" => "sdi_squeezenetwork_session=693611%3AKNrlopU3Jqxjo CdxetDNsO90rIw; path=/; expires=Fri, 14-Apr-2017 19:41:05 GMT",
    status => 200,
    }, "HTTP::Headers")
    [16-04-14 12:41:05.1671] Slim::Networking::Async::HTTP::_http_read_body (410) Read body: [272] bytes
    [16-04-14 12:41:05.1692] Slim::Networking::Async::disconnect (236) Close Slim::Networking::Async::Socket::HTTP=GLOB(0x66ae1 48) => 39
    [16-04-14 12:41:05.1709] Slim::Networking::Async::HTTP::_http_read_body (473) Body read
    [16-04-14 12:41:05.1721] Slim::Networking::SimpleAsyncHTTP:nBody (242) status for http://www.mysqueezebox.com/api/appg...tall?id=Somafm is 200 OK
    [16-04-14 12:41:05.1741] Slim::Networking::SimpleAsyncHTTP:nBody (341) Not caching [http://www.mysqueezebox.com/api/appg...all?id=Somafm], no expiration set and missing cache headers
    [16-04-14 12:41:05.1752] Slim::Networking::SimpleAsyncHTTP:nBody (349) Done
    Last edited by alnames; 2016-04-14 at 12:43.

  7. #27

    Updating LMS fixed it

    Quote Originally Posted by mherger View Post
    If you're experiencing missing "My Apps" items, then please make sure
    you're running the very latest nightly build of whatever branch you're
    on (7.7.6, 7.8.1 or 7.9.0). Your LMS should be built post April 7 2016.

    --

    Michael
    Well Michael, sorry for all the drama. Updating to the latest version of LMS fixed the issue. Thanks for your help.

  8. #28
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    USA-Wisconsin
    Posts
    23

    Another Dumb Question

    Michael, Hello.

    I (like others) have 3 genuine Squeezebox devices that were purchased as spares several years ago. These 3 devices were taken out of their boxes, connected to MSB several years ago to verify operation and then placed back in their factory packages. These were to be used if and when one of my other devices failed which they haven't since new in 2009.

    My question is do I need to connect these device every few months to remain functional if and when needed or will/should genuine Squeezebox hardware devices not be affected by any of these changes?

    Hopefully this question is not too far off topic.

    Thanks for your continued support.

    Bill
    Server: HP Pavilion (AMD E-450 CPU) running Vortexbox v2.4 and LMS v7.9
    Family Room: Touch > Pioneer AV Receiver > Infinity Reference Speakers
    Living Room: Squeezebox Radio x2 (configured as separate left and right)
    Master Bedroom: UE Squeezebox Radio x2 (configured as separate left and right)
    Media Room: Touch > Sony AV Receiver > Infinity Reference Speakers
    Home Office: UE Squeezebox Radio
    Controller: Nextbook HD8 tablet, Orange Squeeze. Streaming: Spotify Spares: Touch x1, Radio x3

  9. #29
    Quote Originally Posted by alnames View Post
    Updating to the latest version of LMS fixed the issue.
    Not for me. I maintain several mysqueezebox accounts. I noticed yesterday that some of my accounts no longer have apps showing up. What's weird is some accounts are just fine. I figured out that the accounts that have no problems with apps showing up currently have, or have had at some point had a hardware player attached to the account. The accounts which have only had 'software players' attached, no longer have apps showing up.

    So I did some testing:

    Upgraded my server running 7.7.2, to the 7.7.6 nightly (logitechmediaserver_7.7.6~1460556530_all.deb). This server is running a squeezelite player. My account still does not show apps in LMS. I added factory reset my squeezebox radio and added it to this account. Suddenly, I have apps again in LMS. I can play everything I test. I turned off the squeezebox radio and deleted the device from mysqueezebox. Refreshed my LMS and my apps are gone.

    Did this whole scenario again on a fresh raspberry pi build on the latest nightly, logitechmediaserver_7.9.0-1460557583_arm.deb. While the account has my squeezebox radio attached, it works fine. Once removed, I lose all my apps.

    Now the weird thing is, I have 2 other accounts that are functioning just fine...These 2 accounts were at some point tied to a touch or a sb radio...they aren't anymore, but when I test with these accounts, all their apps show up in LMS just like they should.

  10. #30
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    138
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    If you're experiencing missing "My Apps" items, then please make sure
    you're running the very latest nightly build of whatever branch you're
    on (7.7.6, 7.8.1 or 7.9.0). Your LMS should be built post April 7 2016.

    --

    Michael
    Done. Just upgraded to the latest 7.8.1 nightly and my apps reappeared.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •