Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 115 of 132 FirstFirst ... 1565105113114115116117125 ... LastLast
Results 1,141 to 1,150 of 1317
  1. #1141
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Sutton Coldfield, UK
    Posts
    483
    Quote Originally Posted by bpa View Post

    404 message is a problem with the plugin. I need to update the plugin but increasing the "live stream delayt" should remove it.

    404 message usually appears within 5 seconds of launching stream, but stream continues to run for about 2 minutes 25 seconds.

    Based on Verulamius's comments on Post 1113 I changed the SD Card from PiCore to Max2Play this morning (I have an old licence) and lo and behold it's been rock solid on the USB attached DAC for over an hour.

    Just about to install the Chromecast Plugin to see if that works too on Max2Play - will report back.

    Name:  M2P.JPG
Views: 114
Size:  39.6 KB
    LMS: 7.9.0 - 1488878280 @ Tue Mar 7 09:28:02 UTC 2017 on Raspberry Pi 3B piCorePlayer v3.20 Server/ARCAM rPAC DAC, 2.5 inch HD (pi powered)
    Homeplug LAN Players:
    Squeezelite on Windows 10 PC
    Raspberry Pi 3B piCorePlayer v3.20/Topping VX2 DAC/Amp
    Wifi Players:
    UPnP Wifi Players: 2 x Chromecast Audio, 2 x Chromecast Video

  2. #1142
    I'm glad that my comment helped, although as I use Max2play on a RPI as a server and stream to SB Radio and Touch devices I do not appear to have the same system structure as you. It would appear to be a coincidence that Max2play is working for you rather than picore player so I am unable to claim any credit.

    I have yet to test the DASHed FLAC via my CCA devices and Philippe's bridges.

  3. #1143
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Sutton Coldfield, UK
    Posts
    483
    I think you're right. Although it worked on the USB DAC it still had the same problems on all my other players.

    So I've gone back to pCp which, although it doesn't work for the FLAC stream (except on a Test Windows 10 audio card), it is set up for all my other listening and I need that stability.
    LMS: 7.9.0 - 1488878280 @ Tue Mar 7 09:28:02 UTC 2017 on Raspberry Pi 3B piCorePlayer v3.20 Server/ARCAM rPAC DAC, 2.5 inch HD (pi powered)
    Homeplug LAN Players:
    Squeezelite on Windows 10 PC
    Raspberry Pi 3B piCorePlayer v3.20/Topping VX2 DAC/Amp
    Wifi Players:
    UPnP Wifi Players: 2 x Chromecast Audio, 2 x Chromecast Video

  4. #1144
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    14,718
    Quote Originally Posted by ian_heys View Post
    I think you're right. Although it worked on the USB DAC it still had the same problems on all my other players.

    So I've gone back to pCp which, although it doesn't work for the FLAC stream (except on a Test Windows 10 audio card), it is set up for all my other listening and I need that stability.
    The log from squeezelite on PCP is still helpful to see if problem is at squeezelite end. It can be found on the "Local Player" setting tabs - "enable logging" - via the link from the underlined word "log"

  5. #1145
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Sutton Coldfield, UK
    Posts
    483
    To do this I had to switch off the inbuilt Squeezelite in PCP and install the Local Player plugin within the LMS gui.

    The results are still the same.

    Any comments on the content of these boxes before I try to capture the log?


    Name:  Player Log.JPG
Views: 93
Size:  58.5 KB
    LMS: 7.9.0 - 1488878280 @ Tue Mar 7 09:28:02 UTC 2017 on Raspberry Pi 3B piCorePlayer v3.20 Server/ARCAM rPAC DAC, 2.5 inch HD (pi powered)
    Homeplug LAN Players:
    Squeezelite on Windows 10 PC
    Raspberry Pi 3B piCorePlayer v3.20/Topping VX2 DAC/Amp
    Wifi Players:
    UPnP Wifi Players: 2 x Chromecast Audio, 2 x Chromecast Video

  6. #1146
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    14,718
    Quote Originally Posted by ian_heys View Post
    To do this I had to switch off the inbuilt Squeezelite in PCP and install the Local Player plugin within the LMS gui.

    The results are still the same.

    Any comments on the content of these boxes before I try to capture the log?


    Name:  Player Log.JPG
Views: 93
Size:  58.5 KB
    Using LocalPlayer is simpler than trying to find out the PCP way of enabling squeezelite logging.

    From a log point of view looks ok.

  7. #1147
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Sutton Coldfield, UK
    Posts
    483
    Managed to get the following when Starting Squeezelite and then starting the FLAC stream.
    The output log isn't a file and disappears from the web page pretty quickly:

    15:36:21.303701] output_close_alsa:703 close output

    Starting Squeezelite: /usr/local/slimserver/Cache/InstalledPlugins/Plugins/LocalPlayer/Bin/squeezelite-armv6hf -o front:CARD=A10,DEV=0 -d all=debug -f /usr/local/slimserver/Logs/localplayer.log -d all=info

    /usr/local/slimserver/Cache/InstalledPlugins/Plugins/LocalPlayer/Bin/squeezelite-armv6hf -o front:CARD=A10,DEV=0 -d all=debug -f /usr/local/slimserver/Logs/localplayer.log -d all=info
    [15:36:46.703279] stream_init:290 init stream
    [15:36:46.707620] output_init_alsa:640 init output
    [15:36:46.707721] output_init_alsa:663 requested alsa_buffer: 40 alsa_period: 4 format: any mmap: 1
    [15:36:46.730434] output_init_common:402 supported rates: 96000 88200 48000 44100
    [15:36:46.730596] output_init_alsa:673 unable to lock memory: Cannot allocate memory
    [15:36:46.737345] decode_init:129 init decode, include codecs: exclude codecs:
    [15:36:46.737345] output_thread:467 open output device: front:CARD=A10,DEV=0
    [15:36:46.737510] alsa_open:185 opening device at: 44100
    [15:36:46.737747] register_dsd:624 using dsd to decode dsf,dff
    [15:36:46.738892] load_faad:610 loaded libfaad.so.2
    [15:36:46.738919] register_faad:640 using faad to decode aac
    [15:36:46.740993] load_vorbis:300 loaded libvorbisfile.so.3
    [15:36:46.741028] register_vorbis:329 using vorbis to decode ogg
    [15:36:46.742382] load_flac:258 loaded libFLAC.so.8
    [15:36:46.742410] register_flac:286 using flac to decode flc
    [15:36:46.742430] register_pcm:382 using pcm to decode aif,pcm
    [15:36:46.743120] load_mad:383 loaded libmad.so.0
    [15:36:46.743148] register_mad:412 using mad to decode mp3
    [15:36:46.743417] discover_server:702 sending discovery
    [15:36:46.743787] alsa_open:236 opened device front:CARD=A10,DEV=0 using format: S24_3LE sample rate: 44100 mmap: 1
    [15:36:46.743931] alsa_open:315 buffer: 40 period: 4 -> buffer size: 1764 period size: 441
    [15:36:46.744194] discover_server:713 got response from: 192.168.0.60:3483
    [15:36:47.645801] slimproto:790 connecting to 192.168.0.60:3483
    [15:36:47.646201] slimproto:823 connected
    [15:36:47.646250] slimproto:834 local player
    [15:36:47.646272] sendHELO:117 mac: b8:27:eb:5c:e0:5c
    [15:36:47.646293] sendHELO:119 cap: Model=squeezelite,ModelName=SqueezeLite,AccuratePl ayPoints=1,HasDigitalOut=1,MaxSampleRate=96000,dsf ,dff,aac,ogg,flc,aif,pcm,mp3,loc
    [15:36:47.650256] decode_flush:190 decode flush
    [15:36:47.650323] output_flush:415 flush output buffer
    [15:36:47.651151] decode_flush:190 decode flush
    [15:36:47.651182] output_flush:415 flush output buffer
    [15:37:01.124844] decode_flush:190 decode flush
    [15:37:01.124922] output_flush:415 flush output buffer
    [15:37:01.154339] codec_open:218 codec open: 'f'
    [15:37:01.154715] stream_sock:384 connecting to 192.168.0.60:9000
    [15:37:01.154969] stream_sock:413 header: GET /stream.mp3?player=b8:27:eb:5c:e0:5c HTTP/1.0


    [15:37:01.238429] stream_thread:176 headers: len: 118
    HTTP/1.1 200 OK
    Server: Logitech Media Server (7.9.0 - 1488878280)
    Connection: close
    Content-Type: audio/x-flac


    [15:37:02.558741] write_cb:116 setting track_start
    [15:37:02.561708] _output_frames:59 start buffer frames: 9216
    [15:37:02.561806] _output_frames:144 track start sample rate: 48000 replay_gain: 0
    [15:37:02.571957] output_thread:467 open output device: front:CARD=A10,DEV=0
    [15:37:02.572739] alsa_open:185 opening device at: 48000
    [15:37:02.574600] alsa_open:236 opened device front:CARD=A10,DEV=0 using format: S24_3LE sample rate: 48000 mmap: 1
    [15:37:02.574718] alsa_open:315 buffer: 40 period: 4 -> buffer size: 1920 period size: 480
    LMS: 7.9.0 - 1488878280 @ Tue Mar 7 09:28:02 UTC 2017 on Raspberry Pi 3B piCorePlayer v3.20 Server/ARCAM rPAC DAC, 2.5 inch HD (pi powered)
    Homeplug LAN Players:
    Squeezelite on Windows 10 PC
    Raspberry Pi 3B piCorePlayer v3.20/Topping VX2 DAC/Amp
    Wifi Players:
    UPnP Wifi Players: 2 x Chromecast Audio, 2 x Chromecast Video

  8. #1148
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Sutton Coldfield, UK
    Posts
    483
    Here's a complete cycle of connecting to flac stream and then disconnecting:

    [15:39:20.472083] decode_thread:99 decode complete
    [15:43:05.259509] decode_flush:190 decode flush
    [15:43:05.259588] output_flush:415 flush output buffer
    [15:43:05.287587] codec_open:218 codec open: 'f'
    [15:43:05.287715] stream_sock:384 connecting to 192.168.0.60:9000
    [15:43:05.287945] stream_sock:413 header: GET /stream.mp3?player=b8:27:eb:5c:e0:5c HTTP/1.0


    [15:43:05.391607] stream_thread:176 headers: len: 118
    HTTP/1.1 200 OK
    Server: Logitech Media Server (7.9.0 - 1488878280)
    Connection: close
    Content-Type: audio/x-flac


    [15:43:06.263489] write_cb:116 setting track_start
    [15:43:06.273671] _output_frames:59 start buffer frames: 23040
    [15:43:06.273741] _output_frames:144 track start sample rate: 48000 replay_gain: 0
    [15:44:41.237116] stream_thread:249 end of stream
    [15:45:23.285731] decode_thread:99 decode complete
    LMS: 7.9.0 - 1488878280 @ Tue Mar 7 09:28:02 UTC 2017 on Raspberry Pi 3B piCorePlayer v3.20 Server/ARCAM rPAC DAC, 2.5 inch HD (pi powered)
    Homeplug LAN Players:
    Squeezelite on Windows 10 PC
    Raspberry Pi 3B piCorePlayer v3.20/Topping VX2 DAC/Amp
    Wifi Players:
    UPnP Wifi Players: 2 x Chromecast Audio, 2 x Chromecast Video

  9. #1149
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    14,718
    THis is what I get from my squeezelite and it looks like you squeezelite fails to open the output device and so after 1min and about 40 secs - LMS closes the stream
    Code:
    16:15:37.897366] decode_flush:227 decode flush
    [16:15:37.897380] output_flush:424 flush output buffer
    [16:15:37.903455] codec_open:255 codec open: 'f'
    [16:15:37.903516] stream_sock:393 connecting to 192.168.1.57:9000
    [16:15:37.903544] stream_sock:422 header: GET /stream.mp3?player=e0:3f:49:46:08:03 HTTP/1.0
    
    
    [16:15:37.936653] stream_thread:180 headers: len: 118
    HTTP/1.1 200 OK
    Server: Logitech Media Server (7.8.0 - 1393925969)
    Connection: close
    Content-Type: audio/x-flac
    
    
    [16:15:40.213874] write_cb:116 setting track_start
    [16:15:40.219171] _output_frames:62 start buffer frames: 179712
    [16:15:40.219202] _output_frames:147 track start sample rate: 48000 replay_gain: 0
    [16:15:40.229273] output_thread:621 open output device: default
    [16:15:40.229991] alsa_open:338 opening device at: 48000
    [16:15:40.231354] alsa_open:389 opened device default using format: S32_LE sample rate: 48000 mmap: 0
    [16:15:40.231377] alsa_open:468 buffer: 40 period: 4 -> buffer size: 1920 period size: 480

  10. #1150
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    14,718
    The difference between my system and yours may be in use of ALSA. Can you run again - this time the log "-d output=debug" to get details on ALSA setup as it looks like some ALSA parameters are not coming from command line

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •