Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 28
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Sor°, Denmark
    Posts
    600

    ReadyNas new firmware

    Hi!

    There is a new firmware available for ReadyNas
    Name: RAIDiator-x86
    Version: 4.2.27

    Anyone having problems with this regarding LMS ??? or is it safe to make the update ??
    Callesoroe
    Living room: Transporter, Tact RCS 2.2X digital preamp, Martin Logan Vista speakers, AMPS(Icepower): Acoustic Reality Ear Enigma PLUS(PANELS), Acoustic Reality Ear TWO MKII(Bas)
    Kitchen: Receiver - S.M.S.L DAC, Prodipe Pro 5 active bi-amp speakers. Bedroom: Receiver+UE boombox, Kids: Receiver+Active speakers, Office: Transporter, JBL LSR305 active speakers , TIDAL HIFI flac streaming.
    http://www.last.fm/user/callesoroe

  2. #2
    Senior Member Stig Nygaard's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Copenhagen
    Posts
    258
    Quote Originally Posted by callesoroe View Post
    There is a new firmware available for ReadyNas
    Name: RAIDiator-x86
    Version: 4.2.27
    Anyone having problems with this regarding LMS ??? or is it safe to make the update ??
    It can't be that new? I'll say I have been running it for pretty long time. But it has been working fine for me with various LMS 7.8 builds on my x86 ReadyNAS Ultra 2.
    /Stig
    www.rockland.dk - www.last.fm/user/rockland - www.discogs.com/user/StigNygaard - plus.google.com/+StigNygaard
    Server: LMS 7.9.1 (LmsRepack) - 1503129892 @ Sat Aug 19 on Synology DS716+II. Clients: RPi3 (Max2Play, 7" touch, HiFiBerry Digi+ Pro), SB Touch, OrangeSqueeze/SqueezePlayer. Livingroom HiFi: Marantz PM6005 and F3/Lyd Audiovector 2.

    Try my Art Grabr for fetching big cover-art from various sites - And Album Linkr for a better last.fm desktop browser experience...

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Sor°, Denmark
    Posts
    600
    Quote Originally Posted by Stig Nygaard View Post
    It can't be that new? I'll say I have been running it for pretty long time. But it has been working fine for me with various LMS 7.8 builds on my x86 ReadyNAS Ultra 2.
    Thanks....
    Callesoroe
    Living room: Transporter, Tact RCS 2.2X digital preamp, Martin Logan Vista speakers, AMPS(Icepower): Acoustic Reality Ear Enigma PLUS(PANELS), Acoustic Reality Ear TWO MKII(Bas)
    Kitchen: Receiver - S.M.S.L DAC, Prodipe Pro 5 active bi-amp speakers. Bedroom: Receiver+UE boombox, Kids: Receiver+Active speakers, Office: Transporter, JBL LSR305 active speakers , TIDAL HIFI flac streaming.
    http://www.last.fm/user/callesoroe

  4. #4
    Senior Member bernt's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Sweden, Kalmar
    Posts
    752

    RN202, RN104 (ARM) and FW 6.6.0

    Hi!

    Firmware 6.6.0 seems to break LMS on ARM. It installs fine but it wont run.

    Looks like it goes in to a start and stop loop.

    Regards
    Bernt
    SB Touch to Yamaha A-S501, Boston Acoustics A26.
    SB 3 to Audio Pro T3.
    AirPlay Bridge to Audio Pro C5.
    SB BOOM
    SB Radio
    ReadyNAS 202
    iPeng

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    2

    Firmware 6.6.0 and LMS 7.X issue

    Quote Originally Posted by bernt View Post
    Hi!

    Firmware 6.6.0 seems to break LMS on ARM. It installs fine but it wont run.

    Looks like it goes in to a start and stop loop.

    Regards
    Bernt
    Same over here.

    RN202, RN102 and RN Pro 2. All on LMS 7.X
    Three different versions.

    Squeezebox Touch and 3 x Duet.

    The whole family in urgent need for a fix!

    K.R. Willart

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    749
    Logs?

  7. #7
    Senior Member bernt's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Sweden, Kalmar
    Posts
    752
    Quote Originally Posted by Paul Webster View Post
    Logs?
    Not sure where to find relevant logs.

    Found this in squeezeboxserver log.



    2016-10-06 14:47:42 Logitech Media Server died. Restarting.
    2016-10-06 14:47:47 Logitech Media Server died. Restarting.
    2016-10-06 14:47:52 Logitech Media Server died. Restarting.
    2016-10-06 14:47:57 Logitech Media Server died. Restarting.
    2016-10-06 14:48:02 Logitech Media Server died. Restarting.
    2016-10-06 14:48:07 Logitech Media Server died. Restarting.
    2016-10-06 14:48:12 Logitech Media Server died. Restarting.
    2016-10-06 14:48:17 Logitech Media Server died. Restarting.
    2016-10-06 14:48:22 Logitech Media Server died. Restarting.
    2016-10-06 14:48:27 Logitech Media Server died. Restarting.
    2016-10-06 14:48:32 Logitech Media Server died. Restarting.
    SB Touch to Yamaha A-S501, Boston Acoustics A26.
    SB 3 to Audio Pro T3.
    AirPlay Bridge to Audio Pro C5.
    SB BOOM
    SB Radio
    ReadyNAS 202
    iPeng

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Alexandria, Va USA
    Posts
    165
    I am watching a thread over on the ReadyNas forum too.
    https://community.netgear.com/t5/Com...0/td-p/1148123
    Waiting for the smoke to clear before updating my 516 to 6.6.0.
    I want to go to 7.9, I have 7.8 now that works great.
    Last edited by mark wollschlager; 2016-10-09 at 18:17.
    2 Duets controllers, 1 X Boom, 1 X Radio
    1 X Receiver + Audioengine A5
    1 X Receiver + Yamaha RX-A2000, Polk M70
    1 X Receiver + Boston MicroSystem CD
    Raspberry Pi 2 B, HiFiBerry Dac+ & Max2play
    Nexus 7 w/ Squeeze Ctrl
    ReadyNAS 516 LMS 7.9

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    2

    Re:

    Which logs do you require?

    Anyway I can play music right now. A temporary solution. The PR0 2 ain't ARM. So LMS does work on that NAS with O.S. 6.6.0.
    However I prefer to keep the RN-202 as main LMS-server.
    Purchased for that purpose only!

    Any news about this subject?

    K.R. Willart

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    749
    It looks like there is active investigation running by people on the other thread that was linked to - so might be best to discuss it there where there are ReadyNAS experts.

    Increasing the log level - turn to maximum for everything - might give more of a clue about why LMS is exiting.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •