PDA

View Full Version : SlimServer 5.3.0 linux loses connection to hardware



Jeff Allison
2004-09-29, 07:37
I have had much the same symptoms and they magically go away when I
disable the firewall software running on the Windows box (Symantec
firewall on Win XP Pro). I reconfigured things to secure the internal
network at the router and turned off the firewall.
Squeezebox/Slimserver now work fine.

So if you can, try disabling your firewall, if you have one. If you
don't, then I'm off the mark here.

- Jeff

> -----Original Message-----
> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of Tim Limon
> Sent: Wednesday, September 29, 2004 5:24 AM
> To: discuss (AT) lists (DOT) slimdevices.com
> Subject: [slim] SlimServer 5.3.0 linux loses connection
> to hardware
>
>
> Ditto Here.
> I have the exact same issue. I come home from work, screen is blank.
> Slimserver still sees the box and pretends to react to
> commands from the web
> interface, but pressing a button on the remote give me the
> "lost contact
> with slimerver..." Anything I should try?
> --tim
>
> PS: can you provide roll back instructions to 5.2-ish? Thx
>
> "Michael Alletto" <malletto (AT) gmail (DOT) com> wrote
> in message news:49536fef04092510575ffdf5a7 (AT) mail (DOT) gmail.com...
> > It is currently in this state. Whats even wierder is that the web
> > interface doesn't notice this, but the display is blank on the
> > hardware. If I hit the power button then it says its lost
> connection.
> > I noticed it this morning because I queued up some tracks
> via the web
> > interface in another room and hit play but didn't hear anything
> > playing down stairs so I went to check and it was lost.
> >
> > What would you like me to run on my linux box to get you
> information.
> > I'll leave it in its current state until I hear back.
> >
> > SlimServer version under server status says:
> >
> > " SlimServer Version: 5.3.0"
> > "Player Firmware Version: 38"
> > from player settings.
> >
> > Mike
> >
> >
> > On Fri, 24 Sep 2004 11:56:38 -0500, Michael Alletto
> > <malletto (AT) gmail (DOT) com> wrote:
> >> I can try and get whatever data you all need. The biggest problem
> >> though is I never see it when it actually happens. This
> morning when
> >> I left the house it was connected and fine. Since I don't use it
> >> everyday or even every week it can go awhile before I notice it.
> >>
> >> I'll double check the version later tonight, but I did
> upgrade when
> >> the announcement was posted.
> >>
> >> What can I do to do a packet trace?
> >>
> >>
> >>
> >>
> >> On Fri, 24 Sep 2004 09:02:24 -0700, dean blackketter
> >> <dean (AT) slimdevices (DOT) com> wrote:
> >> > Michael,
> >> >
> >> > Would it be possible for you to do a packet trace when
> you are in
> >> > this situation? We'd like to see the traffic when the player is
> >> > trying to reconnect and fails.
> >> >
> >> > Also, please confirm that this is with version 5.3.0...
> >> >
> >> > -dean
> >> >
> >> >
> >> >
> >> > On Sep 23, 2004, at 10:49 PM, Michael Alletto wrote:
> >> >
> >> > > I'm still encountering problems where I lose connection to the
> >> > > slimserver box. I'm running the server on a linux box. I
> >> > > haven't been using it much but I'll walk down to the
> room where
> >> > > the hardware is located and the display will be off, hit power
> >> > > and it says its lost connection. Pulling the power on the box
> >> > > and resetting it reconnects it.
> >> > >